2. 7. 2014 | Richard Wagner

Info z přípravy mládeže: Všichni makali na sto procent, nyní je čeká volno

Nejen první mužstvo vedené dvojicí Miroslav Barus - Richard Cachnín pilně trénovalo před startem nového soutěžního ročníku. Trička potily při těžké letní dřině také mladé naděje havlíčkobrodského hokeje. A to jak ty nejmenší, tak i ty větší - dorostenci a junioři. Co se týče složení kádru, tak největších změn dostál mladší dorost, z jehož řad odchází hned sedm hráčů do jiných působišť. Starší dorost pak zůstal v téměř neměnném složení, akorát se do jeho řad posunuli někteří mladší hráči. Jediným nedořešeným oříškem pak zůstává pozice brankáře. Nejstarší kategorie, juniorská, získala do svých řad zajímavé posily.

Junioři

V minulé sezoně se havlíčkobrodským hráčům nedařilo. Ročník skončil fiaskem a nejhorším umístěním za poslední léta, protože Rebelové nepostoupili ani do skupiny o postup. Nedá se ale říci, že by za to mohli sami hráči. Ti nechali na ledě vše, ale zkrátka... v jedenácti mužích v poli se celá sezona prostě odehrát nedá. Proto se nakonec může umístění v loňském ročníku brát jako úspěšné. Junioři získali pro novou sezonu do svých řad některé loňské starší dorostence, kteří již na konci uplynulého ročníku nakoukli do sestavy nejstarší mládežnické kategorie. Jedničkou mezi tyčemi by měl být opět Čeněk Novák, s nímž se také počítá na lavičku A-týmu, se kterým nyní trénuje. Společně s ním je v suché přípravě áčka i několik dalších juniorů. Zbytek pak chodí na tréninky se starším dorostem. Zajímavé posily, které by měly doplnit stávající kádr, přicházejí do Kotliny z nedalekého Žďáru nad Sázavou. „Díky tomu, že Žďár spadl, letos nepřihlásil juniorskou soutěž a zhruba šest kluků, kteří tam vloni hráli a mají výkonnost na tuto soutěž, by mělo přijít k nám,“ nastínil situaci ohledně nových posil Petr Beránek.

Starší dorost

Trenérské duo Václav Adam - Jaroslav Benc chce navázat na minulý ročník a znovu bojovat o extraligu. Výhodou bude fakt, že mladí hráči, kteří vloni teprve sbírali se starším dorostem zkušenosti, a přesto byli tahouny, již nyní budou vědět, co je v soutěži čeká, na co (a na koho) si dát pozor. Pozitivním faktem je, že Havlíčkův Brod nepřišel o kanonýra a kapitána mladšího dorostu Davida Michálka, jenž už v minulé sezoně ukázal své kvality několikrát i ve vyšší kategorii. Jen jedinou mezeru je třeba zacelit. A sice post gólmana. Michalu Novákovi bylo prodlouženo hostování v Táboře, jednička loňského mladšího dorostu David Marek odešel chytat štěstí do extraligové Mladé Boleslavi a počítat se nedá ani s Miroslavem Hanákem, který se vrátil zpět do Žďáru. „O brankářích se jedná s Pardubicemi. Mělo by být dojednáno, že nám sem někoho pošlou, ale konkrétní jméno ještě nevíme,“ prozradil Beránek.

Mladší dorost

Je to logické, že tato kategorie dostála po svém sestupu z extraligy asi největších změn v kádru. Pro příští ročník ji opouští hned několik hráčů, kteří míří zpět do nejvyšší soutěže ve své kategorii. Začněme ale hráči, kteří se nestěhují do vyšší ligy, ale jdou „domů“. Mirek Březina, Martin Nepokoj a Tomáš Lachman se vrací zpět do Chotěboře, jejímiž jsou kmenovými hráči. Rebelové pak tradičně hodně zásobují konkurenční Jihlavu, kam putují hned tři šikovní hokejisté. Jednak účastník loňské Zimní olympiády dětí a mládeže, obránce Matěj Vála, spolu s nímž pod střechu Horáckého zimního stadionu míří i nejproduktivnější osmák Tomáš Vala, k němuž se ještě připojuje Adam Fixa. Poslední muž, jenž míří z Havlíčkova Brodu pryč, je David Donda, další účastník ZODM, jehož kvalit si všiml Žďár. Do sestavy se pak vrací několik kluků, kteří vloni působili v nižší lize ve Světlé nad Sázavou. Pozitivem je i příliv šikovných hokejistů z osmých tříd.

Žáci

Největší změna v kategorii žáků nepřichází ve složení jednotlivých týmů, ale v obsazení soutěží. „Bez našeho přičinění jsme byli zařazeni opět pod jižní Moravu, protože se z této divize nepřihlásily dva týmy. Žákovskou ligu nepřihlásily celky Šumperku a Hodonína,“ vysvětlil Beránek. Tím pádem přijde Havlíčkův Brod o takové soupeře, jako například pražské Letňany či Slavii nebo východočeské Pardubice, Hradec Králové a Krkonoše. Tyto a mnohé jiné pak nahradí derby s Jihlavou a Třebíčí nebo zápasy s mládežnickými výběry extraligové Komety Brno, Olomouce či Zlína. Namátkovým pohledem do soupisek zjistíme, že řady Rebelů se rozrostly o nováčky z okolních klubů, kteří sem přišli zkoušet své hokejové štěstí.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu