8. 7. 2014 | Tisková zpráva

Havlíčkův Brod se chystá na ME v softbalu, organizátoři připravili pro fanoušky zajímavou soutěž

Havlíčkův Brod je tradiční baštou ledního hokeje, ale významné postavení zde mají i další atraktivní sporty. Dokonale to demonstrují aktivity fanouškovského sdružení Rebel Hearts, jehož členové hlasitě podporují vedle Rebelů třeba i extraligové stolní tenisty. A chybět nebudou ani na mistrovství Evropy v softbalu, které společně s Pardubicemi hostí ve dnech 14. - 19. července místní Hippos Aréna. Prestižní turnaj doprovodí i zajímavá soutěž, v níž můžete získat volné vstupenky i softbalovou výstroj.

Softbalový reprezentant Karel Kadečka, který spolu s celým národním týmem České republiky bude 14. – 19. července před zraky havlíčkobrodského publika obhajovat zlatou evropskou medaili, má průšvih. Trochu si přidal na tréninku a po celém Havlíčkově Brodě poztrácel 22 softbalových míčků. Pomozte mu je najít! Očíslované míčky slouží jako volná vstupenka na mistrovství Evropy a jejich nálezci mohou vyhrát atraktivní oblečení se softbalovou tématikou.

Havlíčkův Brod bude letos hlavním dějištěm nejvýznamnějšího softbalového šampionátu, který letos na území České republiky proběhne. Ne náhodou. Hippos Aréna je jedním z nejlepších softbalových areálů nejen u nás, ale v celé Evropě. Místní Hroši patří mezi dlouhodobě úspěšný klub, který navíc vede po jarní části extraligovou tabulku a do reprezentačního kádru se probojovala hned i čtveřice zdejších hráčů. Mezi nimi také Karel Kadečka, který si spolu s nadhazovačem Jaroslavem Müllerem přidali na tréninku. Výsledek vidíte na videu…

Po Havlíčkově Brodě se nyní schovává 22 softbalových míčků. Najdete je na veřejně přístupných, frekventovaných místech, u městských dominant a míst, která souvisí s místním softbalem. Na rozdíl od běžných softballových míčků, ty soutěžní jsou označeny nálepkou s logem šampionátu a pětimístným kódem. Kde jsou jednotlivé míče ukryté? Mapku, stejně jako kompletní pravidla soutěže najdete na oficiálním webu šampionátu.

Našli jste míček? Dejte nám vědět!

Pokud jste našli jeden ze soutěžních míčků, můžete si ho nechat na památku. To by ale byla velká škoda! Jako jeho nálezci totiž získáváte volnou vstupenku na jakýkoli hrací den šampionátu, a navíc máte šanci vyhrát softballové oblečení od společnosti Play-ball.cz.

1. Dejte nám vědět, že jste míček našli! Do soutěžního formuláře na euro2014.softball.cz uveďte své jméno, kontaktní e-mail a pětimístné číslo míčku. Výherce, kterého vylosujeme v pátek 18. července ve 13:00, zveřejníme na našich webových stránkách a informujeme ho prostřednictvím elektronické pošty.

2. Abyste uplatnili volnou vstupenku, stačí si míček vzít s sebou do Hippos Areny. Vstupenka slouží na celý hrací den a je nepřenosná. Samotný míček si samozřejmě můžete nechat, případně ho věnovat ve prospěch havlíčkobrodské softbalové mládeže pořadatelskému klubu.

O mistrovství Evropy:

Evropský šampionát pod hlavičkou Evropské softbalové federace, který se koná v Pardubicích a Havlíčkově Brodě, je pro evropské softbalisty vrcholem letošní sezony. Do východních Čech a na Vysočinu se sjede celkem sedm národních týmů, které si to během šesti hracích dnů rozdají o titul šampiona starého kontinentu. Hlavním adeptem na zlato je v posledních letech reprezentace České republiky, která tuto trofej získala i na posledním ME v roce 2012. Tomu odpovídají i ambice týmu. „Naším cílem je jednoznačně obhajoba předloňského titulu,“ má jasno hlavní trenér. Evropský šampionát se do Havlíčkova Brodu vrací po čtyřech letech, v roce 2010 tu česká reprezentace prohrála ve finále s Dánskem.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu