1. 8. 2014 | Richard Wagner

Rebelové mají volno, Kotlina však žije stále hokejem. V rámci soustředění vyzval Krefeld pražskou Hvězdu

HAVLÍČKŮV BROD - Dva dny po sobě patřil led výhradně zápasovému programu prvoligového áčka havlíčkobrodských Rebelů. Nyní přebírá štafetový kolík celek Krefeld EV 1981, jehož kategorie mladšího dorostu je v Kotlině na soustředění. Krátce po čtvrté hodině vyjely na led mladé naděje německého Krefeldu a proti nim stejně staří hráči Hvězdy Praha. Několik jmen v sestavě Pražanů se pod střechou zimního stadionu v Havlíčkově Brodě představilo v uplynulém ročníku na Memoriálu Martina Čecha, který nakonec Hvězda ovládla. Jak pro tým z české metropole, tak i pro Krefeld to bylo první měření sil v tomto ročníku. Z vítězství se nakonec radoval český celek. TOP foto: www.hsccsikszereda.com

Od úvodu bylo nad nebe jasné, že toto střetnutí nabídne vyrovnanou bitvu. Oba útoky předváděly krásné akce a brankáři neméně hezké zákroky. I díky tomu se čekalo na první zásah až do patnácté minuty, kdy z původně nevinné akce vytěžil Michal Steinocher nahrávku do volného prostoru na Damiena Hradila, jenž zvedl puk nad rameno Tima Lehwalda. Krefeldu se však povedlo srovnat sedm vteřin před koncem. Svou vinu na tom nese brankář Hamalčík, jenž sice vyjel dobře proti Wojtkovi Stachowiakovi, ale následně místo o mantinel do středního pásma zahrál kotouč jen přímo na hůl Edwina Schnitze, který už nemohl minout prázdnou klec.

V prostřední části byli nejprve blíže k brance hokejisté z německého města, ale samostatný únik skončil jen střelou do břevna. Na druhé straně se utrhl Damien Hradil, ale před brankářem poslal kotouč těsně vedle tyče. Hvězda v polovině střetnutí protočila maskované muže a Jan Jeřábek se musel v brankovišti hned od začátku činit. Šance soupeře však zastavil a na druhé straně dostal svůj tým do vedení Adam Šiller, který se prosadil z individuální akce. Timu Lehwaldovi pak bylo horko v přesilovce pražského týmu, ale s několika zajímavými příležitostmi si poradil.

Třetí část měla rychlý start. Za katr putoval Jiří Kubín, jenž se ale po třiadvaceti vteřinách vrátil zpět na led. Početní výhodu využil Valentin Pfeifer, kterému před kasu nabil agilní Stachowiak. Také Krefeld poslal do brankoviště svého náhradníka a Tjaard Jansen byl ve druhé polovině závěrečného dějství pod tvrdou palbou svého soupeře. Odolával zdatně, ale nakonec byl stejně pokořen. Po šanci Adama Šillera ještě rozhodčí rozpažil, leč po bleskové dorážce dobře postaveného Jana Grima už ukázal gól. To srazilo Krefeld do kolen a Hvězda si závěr s přehledem pohlídala, navíc mohla svůj náskok ještě zvýšit, ale Jansen se již překonat nedal.

V pátek další šichta, Krefeld vyzve Křídla Sovětů

Krefeldští mladší dorostenci jsou v Kotlině na soustředění a trenér Kuhnekath si nemůže vynachválit místní prostředí. „Nalézáme zde skvělé příležitosti a podmínky k trénování. Je to výborné soustředění. Máme zde výborné kabiny, dobrý hotel a skvělé jídlo. Všechno je fajn. Jsme zde vítáni a jsme rádi, že zde můžeme být,“ vyslal pochvalu a poděkování všem, kdo se o ně starají.

V plánovači má Krefeld čtyři zápasy, o víkendu s Pardubicemi, dnes ve tři hodiny s dalším zahraničním mládežnickém týmem, který se v Kotlině připravuje na novou sezonu - Křídly Sovětů Moskva. „Bude to velmi těžké. Ti kluci jsou malí, v podstatě ještě děti, a neznají tolik tu situaci, kdy máte dopolední trénink a o tři hodiny později jdete hrát zápas. Řekl jsem jim, že nejlepší podpora do takového zápasu je dobré jídlo, pití, dostatek spánku a regenerace. Uvidíme, bude to znovu těžké utkání a my v něm můžeme uspět,“ řekl své vyhlídky směrem k německo-ruské konfrontaci.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

Soustř.. kolo, čtvrtek 31.7.2014 od  
ZS Kotlina
2:3
(1:1, 0:1, 1:1)
Krefeld - Hvězda Praha
Přátelská utkání v Kotlině

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Schnitz (Stachowiak), 42. Pfeifer (Stachowiak) - 15. Hradil (Steinocher), 33. Adam Šiller, 57. Grim (Adam Šiller). Rozhodčí: Michal Habásko - David Parýzek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Krefeld

Lehwald (44. Jansen) - Adamowicz, Ehrich, Günter "C", Händeler, Hellwig, Hertel, Hinz, Onckels - Holtschneider, Horrix, Karasakalidis, Luknowsky, Mieszkowski, Pelk, Pfeifer, Schnitz, Sperling, Stachowiak, Theuerkauf.

Hvězda Praha

Hamalčík (30. Jeřábek) - Streinocher "C", Searle, Kubín, Novák, Schönbauer, Albert Šiller, Koštoval, Adam Šiller, Hradil, Grim, Dani, Bílek, Biben, Klepáček, Vlček, Kocík, Šonský.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu