6. 8. 2014 | Ladislav Vácha

Herní příprava nabírá na obrátkách, Rebelům se postaví Benátky nad Jizerou

Rebelové už za sebou mají v přípravě tři vystoupení, ale kolotoč přátelských zápasů se na plné obrátky teprve rozjede. V následujících devíti dnech si havlíčkobrodští hokejisté zahrají do sytosti, naskočí totiž hned do pěti utkání. K prvnímu z nich nastoupí Havlíčkův Brod už zítra 7. srpna, když po dvou vítězstvích a jedné porážce na zimním stadionu v Kotlině od 18:00 zkříží hole s Benátkami nad Jizerou, které tak zahájí herní část přípravy. Vstupné činí znovu 40 Kč.

Rebelové zatím dvakrát úspěšní

HC Rebel Havlíčkův Brod - Férencvároš TG Budapešť 4:3sn

Branky a nahrávky Rebelů: 18. Štumpf (Kučera, Minárik), 22. Berger (Trummer, Sedláček), 43. Jak. Kadlec (D. Vala), rozh. náj. Minárik.

Sestava Rebelů: Dlouhý (31. F. Barus) – D. Kolář "A", Žvátora, Sedlák, L. Vágner, Pecen, Grman, D. Vala, Kulhánek - Minárik, Štumpf, Kučera - Berger, P. Sedláček, Trummer - Valášek, Jak. Kadlec "C", Boček - Kuchta, Kozlík, Vaculín.

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Škoda Plzeň 1:3

Branky a nahrávky Rebelů: 34. Zítka (Maliník, Minárik).

Sestava Rebelů: F. Barus (od 32. Dlouhý) – Grman, Semrád, Zítka, Sedlák, L. Vágner, D. Kolář, Žvátora, D. Vala, Kulhánek – Jankovič, Minárik, Maliník, Řehák, Sedláček, Trummer, Kučera, Stehlík, Boček, Milfait, Kadlec, Chlubna.

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Kometa Brno (JUN) 3:2

Branky a nahrávky Rebelů: 18. Sedláček (Jankovič, Trummer), 28. Sedláček (Milfait, Maliník), 32. Hynek (Kozlík).

Sestava Rebelů: Neužil (30. Novák) - T. Semrád "A", Zítka, Pecen, Grman, Kolář, Žvátora, D. Vala, Jeník - Hlídek, Maliník "C", Kozlík, Sedláček, Jankovič, Trummer, Hynek, Ludvík, Boček, Milfait, M. Semrád, Chlubna.

Premiérovou přípravnou trefu v Kotlině obstaral proti Plzni Petr Zítka

Trenér Miroslav Barus chválil, posily z Plzně zatím zůstávají otázkou

Rebelové vkročili do herní části letní přípravy pravou nohou, porazili maďarský Férencvároš TG Budapešť, dokázali přetlačit i juniorku Komety Brno a sympatický výkon podali i proti extraligové Plzni. V jejich táboře tak zatím může panovat spokojenost. „Jsem rád, že se nám zapracovávají hráči do sestavy a začínají si na sebe zvykat. Je velmi dobré, že pracujeme s osmi hráči, kteří v Havlíčkově Brodě hokejově vyrůstali,“ pochvaluje si trenér Miroslav Barus.

Jeho svěřenci rozhodně nepropadli ani v bitvě s Indiány, kteří v sezoně 2012/2013 ovládli tuzemskou nejvyšší soutěž. Omlazené sestavě Západočechů podlehli 1:3, když poslední branku inkasovali při závěrečné hře bez brankáře. „Velmi dobré utkání odehrál například obránce David Vala. Petr Kuchta bohužel nenastoupil kvůli menšímu zranění. Na to, že je začátek sezony, jsme s předvedenou hrou spokojení,“ nebál se pochválit i jednotlivce šéf havlíčkobrodské střídačky.

Právě s Plzní se Havlíčkův Brod nedávno domluvil na vzájemné spolupráci. Dá se tak očekávat, že mladí hráči, kteří se nevejdou do extraligového A-týmu, budou sbírat cenné zkušenosti právě v Kotlině. „Ještě o tom budeme jednat. Společně si sedneme a vyslechneme si požadavky Havlíčkova Brodu. Na konkrétních jménech zatím ještě domluvení nejsme,“ uvedl po přátelském utkání trenér Škodovky Milan Razým.

Devatenáctiletý obránce David Vala zaujal trenéry spolehlivými výkony

Postaví se Vítek Vaněček do brankoviště proti „svým“?

Čtvrteční přátelské utkání se s velkou pravděpodobností ponese ve znamení zajímavého souboje. Havlíčkobrodským střelcům by měl mezi benáteckými tyčemi čelit Vítek Vaněček, osmnáctiletý odchovanec Kotliny, jehož jméno se v poslední době hodně skloňuje. Talentovaný gólman byl totiž draftován ve druhém kole jako 39. v pořadí týmem Washington Capitals, kde podepsal profesionální smlouvu. „Vaněček zůstává u nás a podle toho, jak jsme se bavili s trenéry, by měl být brankář číslo jedna,“ poodhalil plány pro hokejbenatky.cz asistent trenéra Vladimír Čermák.

Tím však stopa Rebelů v táboře soupeře od řeky Jizery nekončí, na soupisce figuruje společně s Vítkem Vaněčkem i jednadvacetiletý brankář Jakub Jelínek, který v Havlíčkově Brodě dělal také první hokejový krůčky. V minulé sezoně se postavil proti svému mateřskému klubu v přátelském utkání (4:4) i během soutěžního zápasu v 9. kole, když si v Kotlině připsal 38 úspěšných zákroků, ale těsné porážce 4:5 i přesto nezabránil.

Ještě nedávno Vítek Vaněček hájil brankoviště Rebelů, teď se postaví na druhou stranu

Vzájemná bilance v soutěžních zápasech od sezony 2006/07

Počet odehraných zápasů: 20
Bilance: 12-1-3-4
Výsledky: 5:0 kontumačně, 3:4, 4:0, 0:2, 5:1, 2:3p, 2:3sn, 5:2, 0:5, 2:1, 5:3, 3:1, 3:1, 2:1, 4:3, 3:4p, 5:4, 2:1, 2:1sn, 0:3
Skóre: 57:43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu