8. 8. 2014 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Jakub Jelínek: Vytvořit dvojici s Vítkem Vaněčkem by bylo pěkné

Už se z toho začíná pomalu stávat tradice. Když přijedou do Kotliny k přátelskému utkání Benátky nad Jizerou, do brankoviště se staví jednadvacetiletý gólman Jakub Jelínek, který je odchovancem právě Havlíčkova Brodu. Čtvrteční zápas byl takřka dokonalou reprízou vzájemného souboje z minulého léta, Středočeši znovu vyhráli po samostatných nájezdech a opět v této disciplíně zvítězili 2:0. Talentovaný brankář se i tentokrát předvedl ve velmi dobrém světle a předvedl několik skvělých zákroků. „Bude záležet na mých výkonech, jestli v áčku zůstanu,“ ví Jelínek.

Byl to váš první přátelský zápas. Jak se ti po letní pauze chytalo?
Byl to docela nezvyk, právě protože to byl první zápas. Nakonec jsme to ale zvládli a dobře to dopadlo.

V přípravě teď máte novinku, netrénujete v Benátkách, ale připravujete se v Liberci. Změnilo se tím pro tebe něco?
Pro nás se změnilo hlavně to, že nemusíme teď dojíždět sedmdesát kilometrů do Benátek, kam budeme jezdit jen na domácí zápasy.

Odchytal jsi dobrý zápas, trenér tě hodně chválil. Myslíš si, že máš letos šanci dostat se do áčka napevno?
Nějaká šance tam asi je. Bude záležet na mých výkonech, jestli tady zůstanu, nebo se někam přesunu.

Největší konkurenci v boji o pozici jedničky by ti měl dělat Vítek Vaněček, který také hokejově vyrůstal v Havlíčkově Brodě. Bylo by to pěkné, kdybyste v Benátkách chytali jako brodský tandem.
Bylo by to pěkné, to je pravda.

Přijela vás podpořit skupina fanoušků, kteří byli hodně slyšet a neúnavně vás povzbuzovali. Jak se ti v takové atmosféře chytalo?
Je to fantastické, že přijeli na přátelské utkání až z Benátek. Klobouk dolů.

Předvedl jsi fantastický zákrok. Zblízka na tebe střílel bez přípravy Jan Trummer, ty jsi vymrštil vzhůru betony a jeho střelu vykopl nad bránu. Jak jsi tento moment viděl ze svého pohledu?
V tu chvíli mě napadlo jen tohle, co jsem udělal. Jinak bych to určitě nestihl. Vím, že to není aktuální brankářský styl, ale vyšlo to. (směje se)

Nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž jsi neinkasoval ani jednou. Bylo vidět, že se snažíš střelcům vypíchnout puk holí. Je to tvoje taktika?
Ani ne. Soustředím se hlavně na to, kam mi to asi chce dát. Snažím se toho hráče také vybruslit, aby neměl tak dobrý střelecký úhel.

Čeká vás teď vydatná porce přátelských zápasů. S čím do nich půjdete?
Čeká nás teď opravdu hodně zápasů. Někteří hráči si nejspíš odpočinou a budou hrát další, aby si zahráli všichni, protože je nás docela hodně.

Kdyby ses nakonec do kádru áčka neprobojoval, bral bys znovu nabídku chytat druhou ligu třeba v Jablonci nad Nisou jako loni?
Ta možnost tam je. Bude to záležet na trenérech, jak se rozhodnou.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu