5. 9. 2014 | Ladislav Vácha

Juniorka navázala na vítězství nad Třebíčí, po velmi dobrém výkonu přehrála Warrior

Juniorka přivítala v domácím prostředí stejného soupeře, s nímž se ve čtvrtek střetl starší dorost. Mladí Rebelové od začátku tahali za delší konec pomyslného provazu a postupně si vypracovali čtyřgólové vedení. Warrior však nerezignoval a za svou bojovnost sklidil odměnu v podobě snížení na dvoubrankový rozdíl. Havlíčkův Brod však svůj skvělý výkon přetavil v zasloužené vítězství 5:3, při němž se blýskl hattrickem Jan Marcilis a po jedné trefě zaznamenali Tomáš Kochánek s Ondřejem Hlídkem.

Fanoušci v ochozech Kotliny sledovali od úvodního vhazování vyrovnaný a útočný hokej, který s sebou přinášel na obou stranách slibné šance. Oba soupeři měli k dispozici i několik přesilových her, jenže brodský Petr Spáčil i brněnský David Holub zamkli své brány na deset západů. Skóre se měnilo až v 18. minutě, kdy si vybruslil mezi kruhy Tomáš Kochánek a dobře umístěnou střelou, proti níž měl navíc gólman i zakrytý výhled, otevřel gólový účet zápasu. V poslední minutě první třetiny bylo nařízeno ve prospěch domácích trestné střílení, při němž se David Pazourek pokusil o rychlou kličku, jenže brankář Holub jeho úmysl tentokrát přečetl a podržel v těžké chvíli svůj tým. Mladí Rebelové ale nepolevili ve svém úsilí a nakonec se druhé přesné trefy před první sirénou dočkali, když zblízka procedil puk za Holubova záda důrazný Jan Marcilis.

Havlíčkův Brod vstoupil do prostřední dvacetiminutovky s velkou chutí a brzy se radoval z dalšího zásahu v síti Warrioru. Jan Marcilis našel z rohu pásma před brankovištěm volného Tomáše Ludvíka, jehož střelu sice dokázal brankář Holub vyrazit, ale jen vedle sebe, kde číhal se svou dorážkou do odkryté branky Ondřej Hlídek. Mladí bojovníci z Kotliny na ledě dominovali a svou území převahu zúročili znovu. Tentokrát se ujal úlohy zakončovatele Jan Marcilis, který zblízka nedal gólmanu Holubovi žádnou šanci. Hostům z moravské metropole se nabídla skvělá příležitost ke smazání třetiny svého manka a s dlouhou přesilovkou 5 na 3 naložili znamenitě. Od modré čáry vypálil Dominik Huml a kotouč ještě stihl před brankářem Spáčilem tečovat do sítě Karel Křenek. A to nebylo zdaleka vše, při pokračující hře v početní převaze zkusil štěstí z levého kruhu Matyáš Mytiska a Brňané slavili podruhé.

Závěrečná část se nesla ve vyrovnaném duchu. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba brankáři měli o dostatek práce postaráno. K další změně průběžného stavu došlo až v průběhu 50. minuty, kdy při hře 4 na 4 převzal vyražený puk před brněnským brankovištěm Jan Marcilis, vykouzlil krásnou kličku brankářovi a pohodlně skóroval do odkrytého koutu branky, čímž završil hattrick a havlíčkobrodský trenér Richard Cachnín mohl podle hokejové tradice hodit na led svou kšiltovku. Warrior však neřekl poslední slovo a opět zkorigoval nepříznivý stav. Rebely sevřel do pevného objetí, při němž mezi kruhy napřáhl Jiří Staněk a našel recept na gólmana Zeleného, který vystřídal v brodském brankovišti svého kolegu Spáčila. Rebelové už víc soupeři nedovolili a po zásluze se radovali z triumfu 5:3.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, pátek 5.9.2014 od 18:00
5:3
(2:0, 2:2, 1:1)
Havl. Brod - Warriors Brno

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 18. Kochánek (Pazourek, Hlídek), 20. Marcilis (Hlídek, Ludvík), 21. Hlídek (Ludvík, Marcilis), 23. Marcilis, 50. Marcilis (Ludvík)- 29. Křenek (Huml), 30. Mytiska (Ščerban), 55. Staněk. Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Jan Kubát, Jan Nedvěd. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Spáčil (od 32. Zelený) - Kochánek, Semrád, Lobo, A. Němec, Mendl, V. Motl, Krajcigr, Vlček, Macek, Marcilis, Ludvík, Hlídek, Pazourek, Brebera, Hubert, Málek, Polák, Drobný, Kittler, Klempa, Šidlák.

Warriors Brno

Holub (Mytiska) - Ščerban, Řeřucha, Vágner, Jánošík, Huml, Karpíšek, Sabol, Růžička, Kazlepka, Nossek, Polzer, Staněk, Svoboda, Jelínek, Marcello, Kment, Křenek, Zechmeister, Hroška.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu