16. 9. 2014 | Ladislav Vácha, Luboš Vácha

Rebely čeká zápas s velkým Z! Na ledě Kotliny přivítají v souboji tabulkových sousedů poslední Prostějov

Pokud se mají havlíčkobrodští hokejisté někdy odrazit k lepším zítřkům, tak právě teď nastala ta pravá chvíle. Po neúspěšném výjezdu na kluziště českobudějovického Motoru poměří v domácím prostředí zimního stadionu v Kotlině síly s Prostějovem, který si v minulé sezoně vybojoval návrat do druhé nejvyšší soutěže. Jestřábům se ale zatím mezi prvoligovou konkurencí vůbec nedaří, po třech porážkách na svůj první bodový zisk stále čekají. „Za výkony se nemusíme stydět, ale výsledky jsou mnohem horší,“ posteskl si na klubovém webu soupeře asistent trenéra Petr Zachar. Bitva předposledního s posledním týmem tabulky startuje ve středu 17. září v 18:00. Přijďte Broďáky podpořit, budou vaši pomoc určitě potřebovat! (Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz)

znak týmu znak týmu
0-0-1-2 bilance 0-0-0-3
13., 1 bod umístění 14., 0 bodů
6:11 skóre 3:11
2:4 (Ústí n. L.), 1:3 (Č. Budějovice) nejvyšší prohra 0:3 (Jihlava), 1:4 (Litoměřice)
2/1 vstřelené góly v přesilovkách/v oslabení 2/0
4/1 inkasované góly v oslabení/v přesilovce 6/1
Jan Schleiss (2+0), Jakub Babka (2+0), Lukáš Endál (2+0) nejproduktivnější hráči René Kajaba 3 body (3+0)
Jan Schleiss, Jakub Babka, Lukáš Endál všichni 2 góly nejlepší střelec René Kajaba 3 góly
Jeník, Maliník, Ssedláček, Kňazev všichni 1 asistence nejlepší nahrávač Marek Indra 3 asistence
Štěpán Jeník 1 bod (1 asistence) nejproduktivnější obránce David Roupec 1 bod (1 asistence)
Petr Zítka +2 nejlepší hráči v +/- Roupec, Kajaba, Venkrbec - všichni +1
Jan Milfait -4 nejhorší hráči v +/- Vosátko, Švaříček, Luňák, Kubica -3
Jeník, Škůrek, Sedláček, Přikryl všichni - 4 tr. minuty nejtrestanější hráč Vosátko, Luňák, Indra - všichni 6 tr. minut
René Svoboda 93,88 % (2 záp.),
Jan Dlouhý 87,88 % (2 záp.)
úspěšnost brankářů Juraj Šimboch 90,79 % (2 záp.),
Ondřej Kocián 87,1 (1 záp.)
René Svoboda 2,14,
Jan Dlouhý 5,11
průměr inkasovaných gólů na zápas Juraj Šimboch 3,5,
Ondřej Kocián 4

Jestřábi jsou po pěti sezónách opět prvoligoví

Prostějov se po pěti sezónách znovu vrátil na scénu naší druhé nejvyšší hokejové soutěže. Za celý minulý ročník našel v základní části skupiny východ přemožitele pouze jedenáctkrát, přičemž třiatřicetkrát sbíral body za vítězství. Pak přišly boje o účast v baráži o první ligu. Jestřábi si ve druholigovém čtvrtfinále dokázali poradit s Frýdkem Místkem (3:2 na zápasy).


Oslavy postupu v podání prostějovských ultras.
(Foto: supporters.cz)

V semifinále se jim postavil Vsetín, který prostějovští hokejisté udolali poměrem 3:0 na zápasy.
Finálové boje obstarala atraktivní derby, druhým týmem probojovaným skrz semifinále se totiž stal HC Zubr Přerov. Jestřábi však nechali na zmar pouze jeden zápas ze čtyř, navíc s prohrou na nájezdy, a mohli se těšit na boje o postup do první ligy. O ten se z druhé ligy pral ještě Kolín a Sokolov. Z vyšší soutěže se baráže účastnil Most s Berounem. Prostějov dokázal z osmi barážových kol zvítězit celkem osmkrát, a tak už bylo pomalu jasné, že se do druhé nejvyšší soutěže podívá místo Berouna.

Rebelové vs. Jestřábi = boj o první výhru

Jak vyplývá z titulku, tak ani jeden z celků zatím nedokázal v prvních třech kolech dotáhnout utkání do zdárného konce a připsat si na své konto skalp některého ze soupeřů.

Nejblíž k tomu měli Rebelové, kteří vedli nad havířovským AZetem již 3:1, ale nakonec padli v prodloužení. Zbylé dva zápasy pak družina seskupená okolo trenérského dua Miroslav Barus – Richard Cachnín prohrála v základní hrací době. Na ledě Ústeckých Lvů padli Havlíčkobrodští v rámci prvního kola 2:4, naposledy nestačili na Motor, jemuž podlehli 1:3.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:1 (2:0, 0:1,1:0)

Branky a nahrávky: 5. Boháč, 12. J. Straka (Nouza), 43. Pajič (Boháč) – 22. Endál. Rozhodčí: Kopeček – Polák, Rampír. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3886. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Sestava HC Rebel Havlíčkův Brod: R. Svoboda (Dlouhý) – Pavlíček, Janáček, Škůrek, T. Semrád, Jeník, Zítka, Sedlák, Piegl – Babka, Troliga, Maliník – Endál, Jankovič, Rousek – Kňazev, Přikryl, Pejchar – Minárik, Boček, Milfait

To Jestřábi sice v prvním kole dlouho vedli 1:0, ale krátce před koncem druhé části nechali svého soupeře vyrovnat, aby pak ve třetí třetině nedokázali odolat náporu zkušenějších Litoměřic, které nakonec vyhrály 4:1. Prostějov hned v následující rundě započal řadu zápasů na Vysočině a představil se v Jihlavě, kde se nedokázal prosadit proti bývalému Rebelovi Ondřeji Kacetlovi a prohrál 0:3. V posledním zápase pak celek ze střední Moravy podlehl Třebíči 2:4.

Prostějov – Třebíč 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Kajaba (Roupec, Indra), 38. Kajaba (Stejskal) – 11. Burian (Bartoň, Holec), 28. Čuřík (Holec, Zdráhal), 34. Burian, 42. Bartoň (Holec, Čuřík). Rozhodčí: Šutara – Wesley, Hanzlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:2. Diváci: 1312. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Sestava Prostějova: Šimboch (Kocián) – Švaříček, Vosátko, Kolibár, Jedlička, Malý, Roupec – Medek, Luňák, Černý, Kubica, Poulíček, Stejskal, Kovařík, Coufal, Kajaba, Belay, Indra, Duba, Venkrbec

René Kajaba je tahounem Prostějova

René Kajaba v dresu Třince (hcocelari.cz)
Prostějovská střídačka zatím nejvíce spoléhá na Reného Kajabu, který si během neslavné řady tří prohraných zápasů připsal tři góly a je tak nejlepším střelcem týmu. Jestřábi mají ve svých řadách kromě Kajaby celou škálu vynikajících hráčů, jako například zkušené borce typu Lukáše Duby, Michala Černého, Zdeňka Kubici či Lubomíra Vosátka. Ty navíc doplňuje dravé mládí a vyzrálejší "střední generace". Sem patří hráči jako Frank Kučera, Matouš Venkrbec, David Roupec, Robert Jedlička či Robin Malý. Nelehkým úkolem pro Rebely bude jistě i pokoření brankoviště, kde řádí dvojka Ondřej Kocián, jež má zkušenosti s KHL, a Juraj Šimboch, který vloni několikrát ukázal své kvality i v souboji s Havlíčkovým Brodem, coby opora berounských Medvědů.

Bilance v 1. lize

Počet odehraných zápasů: 6
Bilance: 2-0-1-3
Výsledky: 2:4, 3:1, 3:2, 2:3, 1:2p, 2:4
Skóre: 13:16

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu