18. 9. 2014 | Milan Sochor

Staršímu dorostu a juniorce začíná sezona, mladší dorost pokračuje čtvrtým kolem

Sezona už začíná všem třem nejstarším mládežnickým kategoriím. Kromě mladšího dorostu, který doma v neděli od 11:00 odehraje proti Jindřichovu Hradci již 4. kolo, startuje i starší dorost a juniorka. Starší dorostenci se v pátek od 18:30 doma v prvním kole utkají s Velkými Popovicemi a v rámci druhého kola se představí v neděli od 10:30 na ledě Třebíče. Junioři v pátek začínají v Krkonoších od 20:00 a v neděli pak od 14:00 přivítají Třebíč. Všechny domácí zápasy můžete sledovat na onlajny.com.

Mladší dorost

HC Rebel Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec

4. kolo, neděle 21.9.2014 od 11:00

Situace u Rebelů
Kategorie mladšího dorostu byla v minulé sezoně jediná, která reprezentovala Rebely na extraligové úrovni. V úvodu dokázali Havlíčkobrodští bodovat, poté ale přišla dlouhá série proher, kvůli které nabrali ztrátu na ostatní celky. Tu se v závěru nepodařilo smazat a v celkovém vyúčtování to znamenalo poslední místo s desetibodovým mankem na předposlední Mladou Boleslav, následoval tudíž pád z extraligy. Do té se chtějí svěřenci trenérů Milana a Aleše Kraučuka opět vrátit. Do Ligy mladšího dorostu vkročili pravou nohou, když si poradili s Táborem (12:2) a s Třebíčí (9:1).

Představení soupeře – KLH Vajgar Jindřichův Hradec
Do Kotliny přicestuje tým z jihu Čech, který i loni hrál Ligu mladšího dorostu. Předváděl po celou sezonu poměrně vyrovnané výkony, které Vajgar vyhouply na pěkné čtvrté místo. Do letošní sezony vkročil nejistě, když doma podlehl Krkonoším 6:9. Poté si přivezl tři body z venkovního ledu, kde přehrál kolínské “Béčko“ poměrem 2:3, aby o den později doma nestačil na B-tým Pardubic po výsledku 2:5. Jak si povede v Havlíčkově Brodě, který by se rád dostal zpět mezi nejlepší týmy mladšího dorostu?

Starší dorost

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Slavoj Velké Popovice

1. kolo, pátek 19.9.2014 od 18:30

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod

2. kolo, neděle 21.9.2014 od 10:30

Situace u Rebelů
Starší dorostenci se snažili probojovat do extraligy už loni. V základní části obsadili druhé místo s tříbodovým odstupem za Třebíčí, což jim zajistilo další boje ve skupině o postup. Do té vstoupili dobře, drželi se nahoře. Pak však přišla série nepovedených utkání, která Rebely odsunula do středu tabulky. Zpátky nahoru se mladým bojovníkům z Kotliny již nepodařilo dostat a baráž si zahrála Třebíč. U týmu pro letošek zůstává osvědčená dvojice trenérů Václav Adam – Jaroslav Benc, která se bude snažit zužitkovat zkušenosti z minulého ročníku a opět se popere o postup. V přípravě Rebelové vyhráli vše, co se dalo.

Představení soupeře – HC Slavoj Velké Popovice
Hokejový klub z obce, která je známá spíše díky pivu, které se zde vaří, měl předešlou sezonu opačné starosti. Hokejisté místního Slavoje po základní části skončili na osmé pozici a čekaly je boje ve skupině o udržení. V těch před sebe nepustili žádného z dotírajících soupeřů a Ligu staršího dorostu si zajistili i pro letošek. S Rebely se utkali v minulé sezoně dvakrát. Hned v prvním kole na ledě Kotliny vyhráli domácí 5:0, odveta se konala v rámci desátého kola ve Velkých Popovicích a i zde brali tři body Havlíčkobrodští za výhru 4:1.

Trenérská dvojice Václav Adam - Jaroslav Benc u staršího dorostu zůstala, opět se pokusí zaútočit na postup.

Juniorka

HC Krkonoše – HC Rebel Havlíčkův Brod

1.kolo, pátek 19.9.2014 od 20:00

HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč

2. kolo, neděle 21.9.2014 od 14:00

Situace u Rebelů
Junioři se v minulé sezoně potýkali s úzkým kádrem, i přesto podávali solidní výkony. Za suverénním Hradcem Králové byla vyrovnaná čtveřice týmů, na které měli Rebelové mírnou ztrátu. Mezi první čtyři týmy se jim tak nepodařilo protlačit a na Havlíčkův Brod kvůli sedmému místu po základní části čekaly boje o záchranu. Zde se ukázala síla juniorů a body zůstávaly v Kotlině často. Ve skupině o udržení Rebelové obsadili druhé místo a Ligu juniorů zachránili. V nové sezoně tuto kategorii povedou trenéři Richard Cachnín s Ladislavem Fixou a budou se snažit vyhnout sestupovým starostem.

Asistent trenéra A-týmu je nově také hlavním trenérem juniorů.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu