19. 9. 2014 | Ladislav Vácha

Rebelové zkusí zlomit černou sérii v Litoměřicích. Musíme pracovat i v zápasech, zlobí se Barus

Havlíčkobrodští hokejisté se i nadále mezi prvoligovou konkurencí trápí. Omlazený tým zatím nedokázal zapomenout na nevydařenou přípravu a v nepříjemné sérii porážek pokračuje i v mistrovských zápasech. Po domácí porážce od prostějovských Jestřábů Rebelové spadli na poslední příčku tabulky a jejich situace už začíná být vážná. „Hráči musí pracovat i v zápasech, ne jenom v přípravě,“ má jasno hlavní trenér Miroslav Barus. V sobotu čeká havlíčkobrodskou družinu náročná bitva, na ledě silných Litoměřic, úvodní buly bude vhozeno v 17:00.

HC Stadion Litoměřice

Založeno: 1972
Stadion: Kalich Arena (kapacita 1 750 diváků)
Klubové barvy: bílá, modrá, oranžová
Webové stránky klubu: hclitomerice.cz
Umístění v poslední sezóně: 7. místo po ZČ, čtvrtfinále play-off (Olomouc, 2:4)
Trenér: Jiří Doležal
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 6–0–1–3

Sestava z posledního utkání: Král (Přikryl) – D. Bílek, Krstev, Plášil, Míka, Mikliš, Šulc, Kolář, Málek – Rys, Kalla, V. Bílek – Novák, Švagrovský, Chlapík – Doležal, Procházka, Ondráček – Antončík, Schwamberger, Dvořáček
_____________________________________________________________________________________

V litoměřickém brankovišti zatím zastává pozici jedničky jednadvacetiletý gólman Tomáš Král, který se může pochlubit poměrně bohatými zkušenostmi se skandinávským hokejem, protože chytal v Norsku a Finsku, i s mládežnickými kategoriemi české reprezentace. A zatím si vede skvěle, úspěšnost jeho zákroků převyšuje 95 %. K jednomu duelu naskočil šestatřicetiletý mazák Petr Přikryl, který se zároveň angažuje i ve vedení klubu. Na soupisce figuruje ještě dvacetiletý talent Martin Michajlov.

V zadních řadách klubu ze severních Čech najdeme ostřílené mazáky, mezi něž nepochybně patří třiatřicetiletý Angel Krstev, jenž dlouho působil v extralize a prestižní KHL. Často se také objevoval v dresu české reprezentace. Mezi základní defenzivní pilíře se řadí i třicetiletý Radek Míka a Lukáš Špelda s Jakubem Šulcem. Nechybí však ani nadějní mladíci Karel Plášil, Jakub Kolář, Dominik Bílek či Dominik Málek.

Podobná vyváženost panuje i v ofenzivě. Největším tahounem je zatím s pěti body čtyřiatřicetiletý Jaroslav Kalla, který ještě před pár sezonami zářil v tuzemské nejvyšší soutěži jako hráč Kladna. Mezi extraligovou konkurencí se dlouhá léta proháněl také kladenský odchovanec Vítězslav Bílek (31 let) a své slovo si v kabině určitě také řekne o dva roky mladší David Švagrovský. Za zkušenější hokejisty můžeme označit i Martina Ondráčka s Martinem Novákem, které doplňují mladí David Dvořáček, Adam Chlapík či Daniel Schwamberger.


Jedničkou Litoměřic je jednadvacetiletý gólman Tomáš Král. Zatím chytá výborně.
(Foto: Michaela Luňáčková, hclitomerice.cz).

HC Stadion Litoměřice x HC Rebel Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
2-0-1-1 bilance 0-0-1-3
4., 7 bodů umístění 14., 1 bod
10:7 skóre 6:13
1:3 (Chomutov, V) nejvyšší prohra 2:4 (Ústí n. L., V)
4/1 vstřelené góly v přesilovkách/v oslabení 2/1
4/0 inkasované góly v oslabení/v přesilovce 4/1
Jaroslav Kalla 5 bodů (1+4) nejproduktivnější hráči Jan Schleiss 2 body (2+0),
Lukáš Endál 2 body (2+0),
Jakub Babka 2 body (2+0)
Jiří Rys, 3 góly nejlepší střelec Jan Schleiss,
Jakub Babka,
Lukáš Endál,
všichni 2 góly
Jaroslav Kalla, 4 asistence nejlepší nahrávač Jeník, Maliník, Sedláček, Kňazev,
všichni 1 asistence
Angel Krstev, Radek Míka, 2 body (0+2) nejproduktivnější obránce Štěpán Jeník 1 bod (0+1)
Angel Krstev +3 nejlepší hráči v +/- Petr Zítka +2
Tomáš Doležal, Šimon Antončík, oba -2 nejhorší hráči v +/- Jan Milfait -4
Martin Procházka
4 trestné minuty
nejtrestanější hráč Roman Maliník
12 trestných minut
Tomáš Král 95,65 % (3 záp.),
Petr Přikryl 88,00 % (1 záp.)
úspěšnost brankářů René Svoboda 94,05 % (3 záp.),
Jan Dlouhý 87,88 % (2 záp.)
Tomáš Král 1,33,
Petr Přikryl 3,00
průměr inkasovaných gólů na zápas René Svoboda 2,10,
Jan Dlouhý 5,11

Minulá kola Stadionu

LHK Jestřábi Prostějov - HC Stadion Litoměřice 1:4
Piráti Chomutov - HC Stadion Litoměřice 3:1
HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava 3:0

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice 3:2p

Branky a nahrávky: 1. Bartoň (Burian, Čuřík), 39. Dolníček (Havel, Pekr), 61. Pekr (Erat, Dolníček) – 8. Rys (Bílek, Kalla), 21. Rys (Kalla, Bílek). Rozhodčí: Würtherle – Čížek, Kreuzer. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. Diváci: 1540. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: Král (Přikryl) – D. Bílek, Krstev, Plášil, Míka, Mikliš, Šulc, Kolář, Málek – Rys, Kalla, V. Bílek – Novák, Švagrovský, Chlapík – Doležal, Procházka, Ondráček – Antončík, Schwamberger, Dvořáček.

Kališníky vede do boje s kapitánským céčkem na hrudi zkušený Martin Novák.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Oblékali dres soupeře

Ze současného kádru Havlíčkova Brodu působil v barvách soupeře jen čtyřiadvacetiletý bek Dominik Boháč, který hrál s kalichem na prsou v sezoně 2011/12 a vyzkoušel si i prestižní play-off. Za 29 zápasů nasbíral 11 bodů (3+8).

Zato na druhé straně pomyslné barikády najdeme početnou enklávu bývalých Rebelů. Z obránců se jedná o Lukáše Špeldu, Jakuba Šulce a Karla Plášila, z útoku o Davida Dvořáčka, Tomáše Doležala a Martina Ondráčka. Hodně pikantní duel čeká hlavně trio Plášil - Dvořáček - Ondráček, jež ještě v předešlém soutěžním ročníku bojovalo za soubor z Kotliny.


V minulé sezoně Rebel, teď Kališník. Davida Dvořáčka čeká zajímavý duel.
(Foto: Lukáš Luňák, lhkjestrabi.cz)

Zajímavosti zápasu

• Vyrovnaná bilance: Oba soupeři svádějí od sezony 2006/07 na prvoligovém poli vyrovnané bitvy. Rebelové se zatím mohli radovat z šesti triumfů, Severočeši mají na kontě jen o dvě vítězství více. Za vše mluví i skóre 41:40 z pohledu Havlíčkova Brodu.

• Černá série Rebelů: Rebelové se svíjejí v těžké krizi. Pokud budeme počítat i přípravné zápasy, prohráli už dvanáctkrát za sebou. Ze soutěžních zápasů dosud vyválčili jediný bod, když doma podlehli po prodloužení Havířovu (3:4p).

• Jiří Doležal na lavičce soupeře: Současný trenér Kališníků Jiří Doležal krátce koučoval právě Rebely. Při neurovnané situaci v havlíčkobrodském vedení po sezoně 2009/10 vedl tým v přípravě místo odvolaného Petra Nováka, který se však na střídačku ještě před zahájením nového ročníku vrátil. Doležal tak neodtrénoval ani jedno utkání.

• V poslední době dominují Litoměřice: Havlíčkobrodské družině se dařilo proti severočeskému soupeři především v prvním vzájemných soubojích, v poslední době už převzali dirigentskou taktovku do svých rukou litoměřičtí hokejisté. Z minulých osmi soubojů ovládli hned šest, zatímco na Rebely se usmálo štěstí jen dvakrát.

• Velký počet „přeběhlíků“: Obě mužstva mají na soupiskách hokejisty, kteří v minulosti nastupovali právě za nejbližšího soupeře. Celkem se jedná o sedm hráčů. Na straně Havlíčkova Brodu jde o Dominika Boháče, u Litoměřic je řeč o Jakubu Šulcovi, Lukášovi Špeldovi, Karlu Plášilovi, Davidu Dvořáčkovi, Martinu Ondráčkovi a Tomášovi Doležalovi.


Litoměřičtí hráči se mohou spolehnout i na podporu svých věrných fanoušků.
(Foto: Michaela Luňáčková, hclitomerice.cz)

Vzájemná bilance v 1. lize

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 5-1-1-7
Výsledky: 3:4, 8:1, 7:4, 4:2, 1:2, 0:1, 4:3p, 0:4, 1:2sn, 1:0, 2:6, 4:5, 3:5, 3:1
Skóre: 41:40

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu