25. 9. 2014 | Eva Streichsbierová

Mohl jsem chytit něco navíc, smutnil po porážce v derby Dlouhý

HAVLÍČKŮV BROD – Zklamání z další porážky bylo v havlíčkobrodské kabině bezprostředně po skončení středečního derby s Jihlavou téměř hmatatelné. Tentokrát totiž Rebelové předvedli výrazně lepší výkon, jenže na první vítězství to stejně zase nestačilo...

„Já nevím, co bych k tomu řekl, omlouvám se,“ krčil rameny smutný havlíčkobrodský brankář Jan Dlouhý. Po chvilce se ale přeci jen rozpovídal. „Mysleli jsme si, že nás derby nakopne, prosadili jsme se i gólově, ale stejně to zase nevyšlo. Dělali jsme chyby, i já mohl chytit něco navíc,“ dodal.

Rebelové posílení o několik extraligových hráčů hned třikrát během utkání dokázali s favoritem srovnat krok, ovšem Dukla pokaždé téměř okamžitě udeřila znovu. „Všechny góly jsme dostali z mezibrankového prostoru,“ zlobil se Dlouhý. „Puky chodily kolem nohy, vždycky je někdo stačil tečovat. Je těžké reagovat, když člověk nevidí, odkud přiletí další.“

Porážka 4:6 přikovala brodský tým zase ještě o něco víc ke dnu prvoligové tabulky. „Nálada není dobrá, to je pochopitelné, ale prostě se nedá nic dělat, musíme se vzchopit a začít od dalšího tréninku znovu,“ začal okamžitě s burcování před sobotní cestou do Třebíče.

K prvnímu úspěchu nedotlačili Rebely ani fanoušci, kteří podle trenéra Miroslava Baruse vytvořili týmu při derby super atmosféru. „Já vím, že po mně lidi pískají a nadávají mi, přesto jim moc děkuji, protože byli opravdu skvělí,“ poslal svůj vzkaz. „Hrozně nás všechny mrzí, že jsme zápas nedotáhli k výhře, ale takový je hokej. Opravdu pracujeme na tom, abych se nám začalo dařit,“ ujišťoval.

To na jihlavské straně vládla ve středu večer pohodová nálada. Jeden z nejambicióznějších celků letošního ročníku první ligy se po třech porážkách znovu chytil. „Věděli jsme, že je Brod hodně posílený, ale i kdyby nebyl, tak už v přáteláku s námi hrál vyrovnaně. Dneska jsme to ubojovali. Jeli jsme sem s tím, že chceme tři body a ty máme,“ oddechl si útočník Petr Štěpánek.

Tenhle urostlý forvard si v zápase připsal jednu přesnou trefu, několik velkých šancí a navíc se stihl poprat s domácím Kotaškou. „Kdybych nebyl dřevák, tak jsem předtím prohrnul puk až do brány a nemusel jsem se prát,“ usmíval se po výsledkově vydařeném utkání.

A úsměv na rtu nechyběl ani brankáři Dukly Ondřeji Kacetlovi. I když na první pohled bylo znát, že mu dalo derby s Rebely pořádně zabrat. „Bylo to strašný, těžký boj,“ souhlasně pokyvoval hlavou znojemský odchovanec, který ještě na jaře oblékal brodský dres. „Čtyři inkasované góly, to je moc. Tolik jich nemůžu dostávat. Minimálně jeden jsem chytit mohl,“ nešetřil se.

Už při letním Regionálním poháru mu v Kotlině dělal největší problémy na ledě Lukáš Endál. A ani tentokrát to nebylo jiné. „Nevšiml jsem si, že to byl on, kdo dal první gól a on za mnou hned přijel a spustil, že takové dostanu ještě tři,“ přiznal se smíchem. Domácí útočník měl sice pravdu, Kacetl pak skutečně tahal puk ze sítě ještě třikrát, ale ani to výhru Dukly v Kotlině neodvrátilo.

Foto z derby najdete ZDE

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu