7. 10. 2014 | Luboš Vácha

Havlíčkův Brod doma vyzve neoblíbenou Kadaň, půjde o hodně

Havlíčkobrodské hokejové mužstvo se ve středu 8. října opět představí na domácím ledě. Po sobotní prohře s Kladnem se družina Rebelů chystá bojovat o cenné body proti severočeskému soupeři, kterým je Sportovní klub Kadaň. Pokud by se Rebelům podařilo vyhrát a Prostějov by v souboji s Havířovem neuspěl, ztráceli by na předposledního soupeře jeden bod. Proto přijďte v 18:00 do Kotliny a pomožte Rebelům k výhře.

SK Kadaň

Založeno: 1945
Stadion: Stadion města Kadaň (kapacita 3000 diváků)
Klubové barvy: žlutá, černá, bílá
Webové stránky klubu: skkadan.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo po základní části se ziskem 63 bodů
Trenér: Jaroslav Beck
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 5–0–2–3

Sestava z posledního utkání: Strmeň – Mazanec, Opalek, Trefný, Stehlík, Mrázek, Tejnor, Szathmáry – Ton, Charousek, Račuk – L. Novák, Chlouba, J. Novák – Hammerbauer, Berlev, Kadlec – Chrpa, Hejcman, Škop
_____________________________________________________________________________________

SK Kadaň se naší druhé nejvyšší hokejové soutěže jen tak nevzdává a bojuje v ní i během letošního ročníku. Minulá sezóna jí po základní části přinesla vybojované 11. místo a hokejisté z Kadaně nechali za zády Šumperk, dnes již druholigový Beroun a stále prvoligový Most. Letos si severočeský tým počíná poměrně dobře. Ze zápasů neodchází s velkými rozdíly ve skóre, neboť v devíti z deseti kol rozhodovala zápas jedna rozhodující branka. Pouze v Jihlavě Kadaň zvítězila 3:1. Sportovní klub se naposledy utkal v dohrávce 1. kola proti Chomutovu, o tom, jak dopadla, se dozvíte níže.

Soupiska Kadaně pro letošek počítá se třemi brankáři v kádru. Z Mostu přišel Miroslav Hanuljak, na měsíční hostování se dostavil mladý talentovaný brankář Jan Strmeň. Šanci mezi tyčemi vůbec dostávají skoro samí mladíci. Například dvacetiletý Tomáš Maštalířský, jenž přicestoval z Chomutova. Poměrně mladou tváří je i Václav Mouček z pražské Kobry. Ten zatím odchytal nejvíce zápasů, a to pět.


V posledním kole proti Chomutovu dobře zachytal Jan Strmeň, zlikvidoval 44 střel.
(Foto: Dalibor Kachlík, skkadan.cz)

Mezi obránci si zatím nejlépe vedou Aleš Pavlas a Jakub Trefný. První jmenovaný už taky patří k těm zkušenějším, na svém kontě má čtyři asistence. Druhý jmenovaný má o jednu přihrávku méně. Tříbodový je také Jaroslav Mrázek, jenž vstřelil jeden gól a na dva přihrál. V obranných řadách Kadaně ani letos nechybí urostlý Martin Mazanec. Ten se prosadil dvěma asistencemi. Jeden gól a jednu asistenci získal Jakub Stehlík, který je ale rovněž nejtrestanějším hráčem týmu.

Hlavní kouč Jaroslav Beck může být zatím velmi spokojen s výkonem sedmadvacetiletého útočníka Karla Tona, který sice nepatří na pozici nejlepšího střelce týmu, ale dokázal přihrát na téměř čtvrtinu vstřelených branek. Gólově se prosadil dvakrát.
Střelecky je na tom nejlépe třiadvacetiletý Roman Chlouba, jenž má na svém kontě pět gólů. Opomenout rozhodně nesmíme zkušeného Jiřího Charouska. Ten se v uplynulých deseti kolech prosadil třemi brankami a čtyřmi asistencemi.


Karel Ton je zatím nejobávanějším útočníkem Kadaně, je především dobrý nahrávač.
(Foto: Dalibor Kachlík, skkadan.cz)

HC Rebel Havlíčkův Brod vs. SK Kadaň

znak týmu znak týmu
1-0-1-8 bilance 5-0-2-3
14., 4 body umístění 6., 17 bodů
18:37 skóre 30:29
4:2 (Šumperk) nejvyšší výhra 3:1 (Jihlava)
1:6 (Kladno) nejvyšší prohra všechny prohry o jeden gól
8,47 % využití přesilových her 17,07 %
5 góly v přesilovce 7
Lukáš Endál 6 bodů (4+2) nejproduktivnější hráč Karel Ton 10 bodů (2+8)
Lukáš Endál 4 góly nejlepší střelec Roman Chlouba 5 gólů
Pavel Sedláček 3,
Roman Maliník 3
nejlepší nahrávač Karel Ton 8 asistencí
Tomáš Semrád 2 body (1+1) nejproduktivnější obránce Aleš Pavlas 4 body (0+4)
Pavel Sedláček +4 nejlepší hráč v +/- Karel Ton +4
Štěpán Jeník -9 nejhorší hráč v +/- Jakub Stehlík,
Dominik Tejnor, oba -3
Tomáš Troliga 24 minut nejtrestanější hráč Jakub Stehlík 14 minut
René Svoboda 90,91 % (6 záp.),
Jan Dlouhý 89,58 % (6 záp.)
úspěšnost brankářů Václav Mouček 87,69 % (5 záp.),
Tomáš Maštalířský 98,04 % (2 záp.),
Miroslav Hanuljak 92,65 % (2 záp.),
Jan Strmeň 93,67 % (2 záp.)
René Svoboda 3,47,
Jan Dlouhý 3,95
průměr inkasovaných gólů na zápas Václav Mouček 3,40,
Tomáš Maštalířský 0,72,
Miroslav Hanuljak 2,40,
Jan Strmeň 2,50

Posledních pět kol Kadaně

Prostějov - Kadaň 3:2sn
Kadaň - Litoměřice 4:3
Jihlava - Kadaň 1:3
Kadaň - Třebíč 2:1
Kadaň - Chomutov 3:4

Dohrávku 1. kola ovládl po vyrovnaném boji Chomutov

Dohrávka prvního kola, ve které Kadaň hostila chomutovské Piráty, se nesla v duchu boje o postup v tabulce. Kadaň by tříbodový zisk býval vymrštil až na třetí příčku. Naopak místo lídra tabulky cítili ve vzduchu Chomutovští. Zápas se už od začátku odehrával za velmi vyrovnaného stavu. Kadaň v 15. minutě vedla 2:0, a to zásluhou Jana Mrázka s Romanem Chloubou. Piráti se svým dvougólovým mankem nenechali zlomit. Nejprve se trefil McGregor a v čase 24:01 bylo po ráně Ondřeje Kašeho od modré čáry srovnáno. Za devět vteřin se z vedení opět radovali domácí. Ihned po buly se za branku vydal Darek Hejchman, jenž bleskovou akcí procedil povyjetého a zmateného Kopřivu. Potom se kormidla zápasu chopili Piráti. Vyrovnávací gól měl v 34. minutě na hokejce Martin Rýgl. Konečné skóre pak stanovil pro změnu David Kaše, který Kadani překazil šanci na skok v tabulce.
znak týmu 3 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky:5. Mrázek (L. Novák), 15. Chlouba (J. Novák, L. Novák), 25. Hejcman (Kadlec) – 17. McGregor (Drtina, Hovorka), 25. O. Kaše (Koma), 34. Rýgl (McGregor, Gajovský), 52. D. Kaše (McGregor). Rozhodčí: Smitka – Guth, Rittich. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1200. Střely na branku: 19:44. Třetiny: 2:1, 1:2, 0:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

SK Kadaň: Strmeň – Mazanec, Opalek, Trefný, Stehlík, Mrázek, Tejnor, Szathmáry – Ton, Charousek, Račuk – L. Novák, Chlouba, J. Novák – Hammerbauer, Berlev, Kadlec – Chrpa, Hejcman, Škop

Piráti Chomutov: Kopřiva – Drtina, Rýgl, Šulák, Rutta, Skinner, Koma, Havel – D. Kaše, Růžička, Hovorka – Hřebejk, Kämpf, O. Kaše – Sikora, Gajovský, Šagát – Květoň, McGregor, Moore.

Zajímavosti zápasu

• Kadaň prohrává a vyhrává pouze o jeden gól: Je tomu skutečně tak, že v zápasech s Kadaní nepadá příliš mnoho branek, ta hraje velmi defenzívní hokej. Pouze s Duklou vyhrál severočeský tým rozdílem dvou gólů. Bude minimálně takový rozdíl skóre i v Kotlině?

• Sportovní klub je v přesilovkách úspěšnější pouze o dvě branky: Celek Kadaně je na tom v žebříčku sice mnohem lépe než Rebelové, ale co se týče početních výhod, tak SK v nich zrovna taky nekraluje. Rebelové dokázali využít přesilovku pětkrát. Kadaň sedmkrát, měla jich však o něco méně.

• Mezi brankáři se v Kotlině bude spoléhat na mládí: Na soupiskách obou soupeřů je pro letošek velmi mladé obsazení brankářských pozic. U Rebelů je z naposledy chytajících brankářů starší Jan Dlouhý (nar. 1992), naopak nejmladším je René Svoboda (nar. 1995). V dresu Kadaně bude možná chytat Jan Strmeň (nar. 1991), nebo také o tři roky mladší Tomáš Maštalířský (nar. 1994).

Vzájemná bilance v 1. lize (od 2006/07)

Ve vzájemných duelech měl většinou úspěch tým s výhodou domácího prostředí. Rebelové se s Kadaní utkali také v sérii bojů play-off, a to během sezóny 2010/2011. Tehdy se z postupu do čtvrtfinále radoval Havlíčkův Brod. Kadaň nastřílela Rebelům nejvíce gólů v sezóně 2012/2013, když doma zvítězila poměrem 8:2. Havlíčkův Brod se zase vloni radoval z výhry 7:3.

Počet odehraných zápasů: 32
Bilance: 11-7-2-12
Výsledky: 3:4, 2:0, 1:3, 6:1, 4:1, 1:0p, 1:4, 4:3sn, 1:2, 1:2p, 6:3, 2:3, 2:1, 1:2, 3:2, 3:4, +4:3p, +4:2, +3:4p, +6:3, 3:2p, 2:4, 1:4, 2:1p, 5:2, 2:8, 4:3sn, 1:4, 5:2, 0:2, 7:3, 3:2sn
Skóre: 93:84

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu