7. 10. 2014 | Richard Wagner

Mládežnické ozvěny: Dorostenci a starší žáci udělili svým soupeřům lekci z produktivity

Kanonáda jak z dob největší slávy sovětské sborné i drama hodné zfilmování. To vše nabídla o uplynulém víkendu havlíčkobrodská hokejová mládež. Rebelové zostudili svého soupeře sedmi, osmi a v případě starších žáků i devíti brankami v jeho síti. Naopak duel juniorů nabídl drama, které se protáhlo až do nájezdů, avšak skončilo výhrou týmu z města Karla Havlíčka Borovského. Mladí žáci pak uhráli v obou kategoriích těsnou a cennou remízu.

Junioři: Vítězná série prodloužena!

Výsledky:

  • HC Rebel - Písek 3:1
  • Chrudim - HC Rebel 2:3sn
V pátek se nejstarší mládežnická kategorie představila na ledě v havlíčkobrodské Kotlině, kde hostila Písek. Jihočeši se sice v průběhu druhé třetiny dokázali dostat do vedení, leč za dvě minuty srovnal Brebera a Ludvík s posilou z A-týmu Chlubnou v poslední desetiminutovce utkání rozhodli o triumfu Rebelů.
Nedělní zápasové vytížení pak patřilo duelu na ledě Chrudimi. Zde Havlíčkův Brod znovu jako první inkasoval, ale opět to byl Brebera, kdo srovnal. Ovšem na rozdíl od zápasu s Pískem, tentokrát dokázal soupeř reagovat na vedoucí gól Rebelů, jež přišel z hole Drobného. Vyrovnaný stav přetrval až do konce základní hrací doby, a tak přišly na řadu nájezdy, v nichž úřadoval pouze Pazourek.

Starší dorost: Rebelové vztyčili vlajku na nejvyšší pozici!

Výsledky:

  • Kolín - HC Rebel 2:3
  • HC Rebel - Žďár/S 7:2
Jako horolezci vztyčují na vrcholu každé hory vlajku, tak i Rebelové rozvinuli svůj pomyslný prapor na nejvyšším stupínku, jehož dosáhli. Tím je první místo v tabulce. K němu udělali největší krok v Kolíně, kde porazili v té době vedoucí Kozly těsně 3:2. O góly se postarali Kraučuk, Suchý a Abbrent.
V neděli po obědě se jala parta okolo trenérského tandemu Adam - Benc hájit své prostředí, v němž přivítala Plameny ze Žďáru. Krajský rival se držel zhruba čtvrt hodiny. Pak se rozjela kanonáda, v níž největší fazonu chytil dvougólový Vlach.

Mladší dorost: Návrat produktivity na brodské hole!

Výsledek:

  • M. Boleslav B - HC Rebel 0:8
Mladí Rebelové naposledy doma ztratili body s Jihlavou, jíž zdolali až v nájezdech. Trenéři Milan a Aleš Kraučukovi si stěžovali na špatnou produktivitu svých borců. Obavy z toho, že by se snad brankostroj mohl zaseknout, či si dokonce prodělal nějakou neopravitelnou nehodu, zažehnalo střetnutí v Mladé Boleslavi. Rezerva místního mladšího dorostu dostala od Rebelů za vyučenou a ze své branky musela vytahovat hned osm toušů.

Starší žáci: Devítka krajským rivalům!

Výsledky:

  • 8. tř.:
  • HC Rebel - Jihlava 9:3
  • 7. tř.:
  • Žďár/S - HC Rebel 3:9
Osmé třídy se doma utkaly s Jihlavou. Dukla sice držela první třetinu všechny na vážkách a dostala se do vedení 1:0, ale v prostřední části se začaly dít věci. Rebelové pokořili maskovaného muže Jihlavy hned pětkrát a ve třetí třetině dalšími čtyřmi góly svůj triumf zpečetili. Svému soupeři pak povolili v každé periodě pouze jeden zásah.
Sedmáci to měli přesně naopak. Rebelové se vydali na led Plamenů, z nichž ale v průběhu první části udělali jen slabě doutnající spáleniště. Havlíčkobrodští nastříleli hned pět gólů a svou brankovou parádu nezastavili ani ve druhé třetině, po níž svítil na tabuli stav 8:1 pro Brod. Desítky se ale Rebelové nedočkali. Sice se k ní přiblížili na nejtěsnější rozdíl, ale domácí takovou potupu nepovolili. Naopak sami ještě snížili, o dva jejich góly se postarala kanonýrka Bára Machalová.

Mladší žáci: Tuhý boj a nakonec remízy!

Výsledky:

  • 6. tř.:
  • HC Rebel - Jihlava 3:3
  • 5. tř.:
  • Žďár/S - HC Rebel 2:2
Šesté třídy dokázaly vstát z mrtvých. Po dvě třetiny měla Dukla navrch a dostala se do vedení už 3:0. Vyšší gólový příspěvek ale nepovolil výborně chytající Pazderka, což byl dobrý základ pro třetí třetinu. Tu vyhrál Havlíčkův Brod jasně 4:1 a nakonec si připsal cennou remízu.
Plichtu zaznamenaly i páté třídy. Ve Žďáru padaly góly jen do jedné brány. Jako první ji pokřtili v prvním dějství Rebelové, ale ve druhé třetině otočily Plameny dvěma brankami vývoj zápasu. Závěrečná část pak přinesla ze strany havlíčkobrodského souboru zasloužené vyrovnání na 2:2.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu