28. 10. 2014 | Milan Sochor

Havlíčkův Brod hrál velice dobře, nezaslouží si být na posledním místě, skládá poklonu svému bývalému klubu David Dvořáček

Když přijely Litoměřice ke svému dalšímu prvoligovému klání do Havlíčkova Brodu, pro čtveřici jejich hráčů to mělo zvláštní příchuť, neboť se jedná o prostředí, kde dříve působila. Obránci Lukáš Špelda s Jakubem Šulcem a útočníci Martin Ondráček s Davidem Dvořáčkem ve své kariéře nasbírali řadu startů v dresu Rebelů. A právě talentovaného Davida Dvořáčka jsme po utkání požádali o rozhovor. „Havlíčkův Brod hrál velice dobře, nezaslouží si být na posledním místě v tabulce. Opravdu klobouk dolů před jeho výkonem,“ složil poklonu svému bývalému klubu. (Foto: Michaela Luňáčková, hclitomerice.cz)

V pondělním osmnáctém kole přijel na led Kotliny tým Litoměřic. Přestože měli v úvodu navrch domácí Rebelové a svého soka výrazně přestříleli, góly padaly do svatyně Reného Svobody a z vítězství se nakonec mohli radovat hokejisté Stadionu. „Nezačali jsme vůbec dobře, v první třetině nás Havlíčkův Brod přehrával. Jsme rádi, že jsme tuto třetinu přežili. Od druhé třetiny jsme začali hrát lépe, podařilo se nám proměnit přesilové hry a to dneska rozhodlo,“ hodnotil průběh zápasu David Dvořáček.

První liga pokračuje dalším kolem již ve středu. Litoměřice se v domácím prostředí Kalich Areny utkají s celkem ze severní Moravy, jímž je Salith Šumperk. S čím půjdou svěřenci Jiřího Doležala a Daniela Tvrzníka do tohoto souboje, aby uspěli? „Budeme se snažit hrát stejně, jako dneska od druhé třetiny. Musíme hrát zodpovědně ve středním pásmu a hlavně musíme hrát mnohem disciplinovaněji, protože přesilové hry rozhodují zápasy,“ ví mladý útočník, jenž v deseti zápasech vstřelil tři góly a na další čtyři přihrál.

David Dvořáček však kromě deseti startů v dresu s kalichem na hrudi naskočil také do deseti extraligových utkání za pražskou Spartu, ve kterých vyšel zatím bodově naprázdno. „Nedostávám tam příliš prostoru na ledě, takže jsem rád, že si můžu zahrát v týmu Litoměřic a být v tempu. Ale mám radost z každého extraligového utkání.“ Musí se také vypořádat s častým cestováním. V neděli si zahrál se Spartou proti Mladé Boleslavi, o den později ho čekal duel v Havlíčkově Brodě. „Ze začátku to bylo trošku náročnější, ale už jsem si na to zvykl. Myslím, že to teď zvládám dobře.“

Zimní stadion Kotlina však pro něj není žádná neznámá. Poprvé se zabydlel v kabině Rebelů již v sezoně 2012/13, kdy se objevil ve třinácti utkáních. V minulém ročníku zde odehrál 36 zápasů, ve kterých zaznamenal 8 gólů a 13 asistencí. „Bylo to trochu specifické pro mě, ale já většinu kluků skoro neznám, tým se hodně obměnil. Ale rád jsem si tu zahrál proti Havlíčkovu Brodu a podíval se zpátky do Kotliny.“ A ptáte se, jak na své působení v červenobílých barvách vzpomíná? „Vzpomínky mám výborné. Minulý rok tu byla skvělá parta, dařilo se nám i výsledkově. Myslím si, že to byl bezvadný ročník, takže na to vzpomínám velice dobře,“ uzavírá talentovaný forvard.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu