31. 10. 2014 | Richard Wagner, Milan Sochor

Junioři se oklepali z třebíčského debaklu, na svém ledě porazili Jindřichův Hradec

HAVLÍČKŮV BROD – Po vysoké porážce (1:6) na ledě Třebíče se Rebelové s novým brankářem Jiřím Adamem v zádech představili na svém ledě, kde hostili Jindřichův Hradec. Svěřenci Richarda Cachnína a Ladislava Fixy dokázali v bojovném a téměř polovinu duelu celkem vyrovnaném zápase navázat na úspěch z Vajgaru. Tentokrát se Broďákům povedlo nastřílet za záda Pavla Kudrfalce o jednu trefu více, ale na druhou stranu povolili svému soupeři také skórovat.

Rebelové mohli jít do vedení po chybě gólmana Kudrfalce, který přišel za bránou o puk, ale zakončení do odkryté klece zastavila hostující obrana. Vajgar následně nevyužil přesilovku, ale krátce po jejím skončení udeřil. Mezi kruhy se dostal ke kotouči Dominik Kundrát, jenž obstřelil Adamovu vyrážečku. Domácí kontrovali v početní výhodě, když se Pazourek skvěle zorientoval na kruhu a křižným pasem našel nehlídaného Matiase Mäkiho, jemuž nedělalo problém zavěsit. Zbytek první třetiny byl rozkouskován několika tresty, ale více ze hry měli Havlíčkobrodští, kteří ovšem své šance nevyužili.

O poznání lépe se jim vedlo v části prostřední. Macka sice ještě vychytal Kudrfalec betonem, ale pár minut nato již tahal kotouč zpoza svých zad. Brebera se prodral až do minusového úhlu, odkud našel backhandem hůl Ondřeje Hlídka, jenž ze spodku pravého kruhu nedal gólmanovi Jindřichova Hradce šanci. Dvě minuty nato po velkém závaru zakončoval z brankoviště Petr Kuchta a od nohy bránícího hráče se puk odrazil mezi Kudrfalcovy betony. Záhy mohlo být sníženo, ale dorážka Vajgaru nebyla uznána pro posunutí Adamovy svatyně. Štěstí stálo i u gólmana na druhé straně, Brebera trefil jen břevno. Naděje Jindřichova Hradce na úspěch podržel pár minut před druhou sirénou Kudrfalec, jenž holí zastavil Hlídkovu dorážku do odkryté klece.

Třetí třetina nenabídla moc pohledný hokej. Rebelové si hlídali svůj náskok a neustále vyráželi do útočných akcí, ale ty končily ve velké většině pouze u připraveného jindřichohradeckého muže s maskou. Na druhé straně se několikrát vyznamenal také za Havlíčkův Brod v této sezoně debutující Jiří Adam, který předvedl rychlé betony proti pokusu kapitána Kevina Švihálka. V největší šanci se ale objevil Kuchta, jenž však z mezikruží nastřelil jen Kudrfalcovy betony. Hostující strážce svatyně se pak vyznamenal po jedné z dorážek, když zázračnou lapačkou zastavil touš na poslední chvíli před čarou. V posledních minutách to začalo na ledě vřít a Košťál to odnesl trestem do konce utkání. Havlíčkobrodští nakonec přidali ještě čtvrtý gól, když se do prázdné brány trefil Michal Semrád.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 2 2 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 2
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 2
David Hubert 0 0 0 0 0
Dominik Kittler 0 0 0 0 2
Jan Krajcigr 0 2 2 0 0
Petr Kuchta 1 0 1 0 2
Nicholas Lang 0 0 0 0 0
Jindřich Macek 0 0 0 0 0
Matias Mäki 1 0 1 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 2
Adam Němec 0 0 0 0 0
David Pazourek 0 1 1 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 4
Michal Semrád 1 0 1 0 0
Filip Šimák 0 0 0 0 0
Jaromír Vlček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Adam 60 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

12. kolo, pátek 31.10.2014 od 18:30
ZS Kotlina
4:1
(1:1, 2:0, 1:0)
Havl. Brod - J. Hradec
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Mäki (Pazourek, Krajcigr), 26. Hlídek (Brebera), 28. Kuchta (Krajcigr), 60. Semrád (Kuchta) – 7. Kundrát. Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Václav Guth, David Rittich. Vyloučení: 7:6, navíc Košťál (JHR) OK [NESP]. Využití: 1:0. Diváci: 27. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Sestavy

Havl. Brod

Adam (Spáčil) – Macek, Němec, Vlček, Krajcigr, Semrád, Mendl – Hlídek, Kittler, Brebera "C" – Pazourek, Kuchta "A", Mäki – Hubert, Polák, Drobný – Málek, Lang, Šimák

J. Hradec

Kudrfalec (Fogl) – Jon, Janeček, Zettl, Kohút, Kadlec, Šanda, Koňařík, Michal, Košťál, Švihálek "C", Mozr, Šesták, Kundrát, Bauer, Kubeš, Přibyl, Picka, Radvanský, Jirků

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu