7. 11. 2014 | Eva Streichsbierová

První dojem je dobrý, není tady špatný tým, říká nový trenér Jeřábek

HAVLÍČKŮV BROD – Ve čtvrtek odpoledne dostal nabídku a v pátek ráno už stál v kabině prvoligového havlíčkobrodského A-týmu jako nový trenér. Bývalý litvínovský útočník Vladimír Jeřábek má vyvést Rebely z krize. „Je to výzva,“ hlásí pětapadesátiletý kouč.

Foto: Michal Eger (hc-kometa.cz)

Svoje ano řekl vedení HC Rebel zhruba po hodině a půl rozmýšlení. „Jo, šlo to rychle,“ usmívá se rodák z Litvínova. „Skoro rok jsem nikde netrénoval a už mi to začalo chybět,“ přiznává.

Neříkejte, že jste vydržel bez hokeje celý rok?
Myslel jsem jenom trénování, jinak jsem po hokejích samozřejmě chodil hodně. A na internetu jsem sledoval výsledky od mládeže až po ligu.

I na Rebely jste při těch svých pozorovacích cestách narazil?
Přiznám se, že ne. Jejich situaci v tabulce pochopitelně znám, ale přímo v zápase jsem je letos ještě neviděl.

Když už jste zmínil onu situaci, tak pro vás to zase nebude až taková novinka přijít k týmu, kterému se nedaří. Je to tak?
Určitě ne. V Brně byla bodová ztráta ještě větší, nebo v Boleslavi. Uvidí se, jak to všechno bude. Jen mě mrzí, že je málo času. Už v sobotu se hraje, pak hned v pondělí a ve středu. Každopádně za jeden trénink změnit něco, co mají hráči zažité, moc nejde.

Takže než začnete dělat nějaké razantní zásahy, dáte si ty tři nejbližší zápasy na rozkoukání?
My nemáme čas na něco čekat, nemůžeme si to dovolit, potřebujeme každý bod. Bude to pracné, ale snad se to povede.

Jaký první dojem na vás udělalo havlíčkobrodské prostředí?
Já to v Kotlině znám, jezdil jsem sem jako soupeř a líbí se mi tady. A co se týká hráčů, tak první dojem je dobrý. Tým je mladý a chuť hrát mu evidentně nechybí.

Vy asi nepatříte zrovna mezi trenéry demokraty, nebo se pletu?
(usmívá se) Demokrat můžete být, když se daří, když je pohoda a sbírají se pravidelně body. Ale když jsou všechny týmy nad vámi, tak to moc nejde. Každopádně přísný na hráče hned být nemůžu, nejdřív je musím poznat.

Berete jako výhodu to, že je brodský tým mladý a hráči tudíž tvární? Starší a zkušenější už mají přece jen svoje návyky a moresy. Souhlasíte?
Ano, já myslím, že přesně tak to je. Zatím jsem kluky viděl jen nějakých padesát minut a něco nového jsme už taky zkoušeli, ale musíme trochu opatrněji. Nechci, aby z toho všeho měli v hlavě guláš.

V minulých letech už jste prošel několik štací, ale co se týká Vysočiny, tak vás čeká premiéra. Je to tak?
Máte pravdu, je to poprvé, co tady budu působit jako trenér. Na Vysočinu jsem ale jezdil s Litvínovem už jako hráč, i když tehdy vždycky jenom do Jihlavy, která hrála nejvyšší soutěž.

A právě zápasy s Jihlavou jsou pro Brod vždycky nejvyhecovanější...
Vím, že je mezi oběma kluby velká rivalita a chápu, že to Broďáci vnímají dost intenzivně. Já zatím ne, nemám to ještě tak vryté. Ale až budeme s Jihlavou hrát, tak už ze mě bude taky kovaný Broďák. (směje se)

Už se těšíte, až se kolem vás zase roztočí ten klasický zápasový kolotoč?
Myslíte, jestli se zase těším na ty nervy? (usmívá se) Ano, těším. Bylo krásné být takovou dobu bez nervů a stresu, ale prostě jsme si jednou vybrali tenhle život, propadli hokeji a k tomu patří i ty nervy.

Co očekáváte od svého prvního zápasu v roli brodského kouče?
Moc bych si přál, aby se kluci chytili, protože tady opravdu není špatný tým. Každý bod, který urveme, bude pro nás hrozně důležitý. Tak proč nezačít třeba právě hned v Šumperku.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu