11. 11. 2014 | Milan Sochor

Rebelové mohou přerušit sérii sedmi porážek na ledě Kadaně

Havlíčkobrodská série porážek znovu roste, vyšplhala se už na sedm zápasů. Tým pod vedením nového trenéra Vladimíra Jeřábka potřebuje každé body a o jejich zisk se může pokusit už ve středu. Čtyřiadvacáté kolo zavede Rebely na sever Čech, kde se utkají s celkem Kadaně. Severočeši zažívají povedenou sezonu a zatím se drží na šestém místě s minimální ztrátou na soupeře před sebou. Před souborem z Kotliny tak stojí velká výzva, podaří se mu přivézt zpět do Kotliny nějaké body? Utkání začíná v 17:30.

SK Kadaň

Založeno: 1945
Stadion: Stadion města Kadaň (kapacita 3000 diváků)
Klubové barvy: žlutá, černá, bílá
Webové stránky klubu: skkadan.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo po základní části se ziskem 63 bodů
Trenér: Jaroslav Beck
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 4–1–2–3

Sestava z posledního utkání: Hanuljak – Stehlík, Mazanec, Szathmáry, Trefný "A", Bartejs, Opalek, Dobrovolný, Černý – Jíra "C", Chlouba, Ton "A" – Novák Jakub, Hammerbauer, Novák Lukáš – Kadlec, Berlev, Hlava – Lehnert, Hejcman, Veselý
_____________________________________________________________________________________

Hokejisté Kadaně se v minulém ročníku pohybovali ve spodní části tabulky a po základní části se jen díky lepšímu skóre, než měl Šumperk, umístili na 11. místě. V následné skupině o baráž ještě o jednu pozici klesli, ale díky pětibodovému náskoku na Beroun se vyhnuli soubojům v baráži. V této sezoně si Severočeši vedou o poznání lépe, když drží krok s vyrovnaným čelem tabulky. V posledních třech kolech sice zaznamenali nezdary se silnými Litoměřicemi, Jihlavou a vedoucí Třebíčí, přesto se drží na výborném šestém místě jen s minimální ztrátou na soupeře před sebou.

Nejvíce práce v kadaňském brankovišti má dvaadvacetiletý Jan Strmeň, jenž nastoupil do jedenácti zápasů a má výborné brankářské statistiky. Ve třech utkáních udržel čisté konto, průměrně obdrží pouze 1,25 branky za zápas a jeho úspěšnost zákroků činí skvělých 96,07 %. V pěti utkáních se mezi tyče postavil ještě o rok mladší Václav Mouček, čtyři odchytané mače má na kontě zkušený Miroslav Hanuljak. Svatyni sportovního klubu strážil ve dvou zápasech také dvacetiletý Tomáš Maštalířský.

Nejvíce prostoru v brankovišti Kadaně dostává Jan Strmeň.
(Foto: Marcel Holl, skkadan.cz)

Mezi obránci patří k nejpřínosnějším borcům zkušený Aleš Pavlas, jelikož má nejvíce +/- bodů hodnotících účast na ledě a zároveň vévodí kanadskému bodování kadaňské defenzivy, když nasbíral 8 bodů za 8 asistencí. Obranné řady celku ze severu Čech se mohou opřít i o další zkušené beky, jimiž jsou Jakub Trefný (0+4) či Jaroslav Mrázek (1+2). Dobře si vede také Jakub Stehlík, jenž vstřelil dva góly a na další dva přihrál, a Martin Mazanec, který se trefil jednou a třikrát gól připravil svým spoluhráčům. Prostor dostávají i mladí hráči, jako Dominik Tejnor, jenž se blýskl dvěma góly, Daniel Opalek, který si připsal jednu asistenci, či Šimon Szathmáry.

Nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem Kadaně je třiadvacetiletý Roman Chlouba, který gólové konto soupeřů zatížil 12 zásahy, ke kterým přidal 5 asistencí. O jeden bod méně nasbíral Karel Ton, jenž je zase nejlepším nahrávačem, když vedle 4 gólů posbíral 12 asistencí. Nejzkušenějším mužem ofenzivy žlutočerných je Petr Jíra (3+5), zkušeností na rozdávání má také Jiří Charousek (3+8), jenž je třetím nejproduktivnějším hráčem sportovního klubu. Za pětadvacetiletým Martinem Kadlecem je v týmu také spousta mladíků, jmenujme například dvojčata Lukáše a Jakuba Nováka, Marka Račuka, Antona Berleva, Nicolase Hlavu, Jana Hammerbauera, Darka Hejcmana nebo Jakuba Chrpu.

Nejproduktivnějším hráčem Severočechů je Roman Chlouba.
(Foto: Petr Kraus, skkadan.cz)

HC Rebel Havlíčkův Brod x SK Kadaň

znak týmu znak týmu
2-1-1-19 bilance 11-1-4-6
14., 9 bodů umístění 6., 39 bodů
39:81 skóre 56:47
4:2 (Šumperk, doma) nejvyšší výhra 5:2 (České Budějovice, venku)
0:6 (Kladno, doma) nejvyšší prohra 0:2 (Chomutov, venku)
8,40 % (14.) Využití přesilovek 14,13 % (9.)
78,52 % (12.) Úspěšnost v oslabení 90,32 % (2.)
Roman Maliník - 13 bodů (4+9) nejproduktivnější hráč Roman Chlouba - 17 bodů (12+5)
Jiří Kuchler
Tomáš Rousek - 6 gólů
nejlepší střelec Roman Chlouba - 12 gólů
Roman Maliník - 9 asistencí nejlepší nahrávač Karel Ton - 12 asistencí
Tomáš Semrád - 4 body (1+3) nejproduktivnější obránce Aleš Pavlas - 8 bodů (0+8)
Tomáš Rousek +4 nejlepší hráč v +/- Aleš Pavlas +11
Jakub Babka -9 nejhorší hráč v +/- Jakub Novák -5
Matěj Beran 36 tr. minut nejtrestanější hráč Martin Mazanec 53 tr. minut
René Svoboda 90,68 % (9 záp.)
Jan Dlouhý 90,54 % (15 záp.)
Patrik Polívka 90,48 % (2 záp.)
úspěšnost brankářů Tomáš Maštalířský 97,78 % (2 záp.)
Jan Strmeň 96,07 % (11 záp.)
Miroslav Hanuljak 93,16 % (4 záp.)
Václav Mouček 89,21 % (5 záp.)
Patrik Polívka 3,05
Jan Dlouhý 3,46
René Svoboda 3,48
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Maštalířský 0,72
Jan Strmeň 1,25
Miroslav Hanuljak 1,93
Václav Mouček 3,2

Kadaň loupila body v Kotlině

V prvním vzájemném duelu na sebe oba celky narazily v jedenáctém kole. První třetina branku nepřinesla, ale hned v úvodu druhé části se již skóre měnilo. Domácí si nepohlídali nejproduktivnějšího hráče Kadaně a Roman Chlouba proměnil svůj únik bekhendovým blafákem. Ten měl prsty i u dalšího gólu hostů, když v závěru druhé periody nahrál Karlu Tonovi, který vedení navýšil. V závěru utkání zkusili Rebelové hru bez brankáře, to ale přidal svůj druhý zásah Karel Ton. Poté ještě stačil Tomáš Chlubna vsítit alespoň čestný gól.

znak týmu 1 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 60. Chlubna (Semrád, Beran) - 22. Chlouba (Jíra, Trefný), 37. Ton (Chlouba, Račuk), 59. Ton (Račuk, Charousek). Rozhodčí: Michal Škrobák – Petr Kotlík, Roman Zídek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 421. Střely na branku: 32:37 Třetiny: 0:0, 0:2, 1:1. Průběh utkání: 0:3, 1:3.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dlouhý (Barus) – Kolář, Pavlíček, Semrád, Beňovič, Kurka, R. Kadela, Zítka – Rousek, Maliník "C", Beran – Zucker, Endál "A", Sedláček – Boček, Troliga, Kuchta – Chlubna, Pejchar

SK Kadaň: Strmeň (Maštalířský) – Mazanec, Szathmáry, Trefný, Stehlík, Mrázek, Tejnor, Pavlas "A", Černý – Ton, Charousek "A", Račuk – L. Novák, Hejcman, J. Novák – Jíra "C", Chlouba, Kadlec – Chrpa, Hammerbauer, Lenhert

Posledních 5 kol Kadaně

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň 2:5
SK Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov 3:0
HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň 3:2
SK Kadaň - HC Dukla Jihlava 2:3sn
SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň 2:1

Všechny soutěžní zápasy

Vyrovnaná bitva s lídrem soutěže

Severočeši vyjeli ke svému minulému zápasu na led vedoucí Horácké Slavie Třebíč. Domácí své postavení v tabulce dokazovali hned v úvodu, když se díky rychlé brance Romana Erata od modré čáry dostali do vedení. Třebíč v první třetině své vedení ještě navýšila po trefě Jakuba Čuříka. Na začátku druhé části však hosté snížili díky povedené dorážce Nicolase Hlavy. Kadaň hrála aktivně a svého soupeře přestřílela, další gól ale vstřelit nedokázala a tak jen těsně nedosáhla na žádný bod.

znak týmu 2 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Erat (Havel), 14. Čuřík (Řípa, Jaroš) – 22. Hlava (Kadlec, Szathmáry). Rozhodčí: Doležal – Černý, Toman. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 1360. Střely na branku: 17:33. Třetiny: 2:0, 0:1, 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Zdráhal, Šaur, Bilčík, Peroutka, Přibyl, Jaroš, Juráň – Havel, Dolníček "C", Erat "A" – Pekr, Holec, Řípa – Čuřík, Ostřížek, Wasserbauer – Králík, Raška, Čech "A"

Piráti Chomutov: Hanuljak – Stehlík, Mazanec, Szathmáry, Trefný "A", Bartejs, Opalek, Dobrovolný, Černý – Jíra "C", Chlouba, Ton "A" – Novák Jakub, Hammerbauer, Novák Lukáš – Kadlec, Berlev, Hlava – Lehnert, Hejcman, Veselý

Po napínavém boji na ledě lídra tabulky nakonec Kadaň těsně prohrála.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Oblékali dres soupeře

Na havlíčkobrodské soupisce najdeme čtyři hráče, kteří působili také na severu Čech. Jedním z nich je mladý obránce Daniel Kolář, jenž v sezoně 2012/13 coby junior Chomutova naskočil do 6 zápasů první ligy v dresu Kadaně. Z útočných řad se v kádru soupeře objevil také Jiří Kuchler, který hájil žlutočerné barvy od sezony 2001/02 do ročníku 2004/05. Jan Heřman odehrál 12 utkání za Kadaň v sezoně 2006/07, poté se zde na dalších 12 zápasů objevil v soutěžním ročníku 2011/2012. Do třech zápasů v sezoně 2009/10 na severu Čech zasáhl i David Zucker, ten již ale v Havlíčkově Brodě nepůsobí.

Na druhé straně je jediný hráč, který nosil dres Rebelů. Jedná se o zkušeného obránce Aleše Pavlase, jenž je dokonce havlíčkobrodským odchovancem. Od jeho působení v Kotlině však uběhla dlouhá doba a do Havlíčkova Brodu se vracel už jen jako soupeř. Naposledy ho fanoušci mohli vidět v celku Rebelů v sezoně 2001/02. Poté započala jeho severočeská štace v Ústí nad Labem, následně hájil barvy Kladna, aby nakonec hrál za týmy Chomutova a Kadaně.

Zajímavosti zápasu

• Dvojčata v jednom dresu: V dresu Kadaně hrají po svém boku dvojčata Lukáš a Jakub Novák. A nevedou si vůbec špatně, Lukáš je pátým nejproduktivnějším hráčem svého klubu, když vsítil 3 branky a dalších 6 připravil. Jakub drží v týmové produktivitě osmé místo za 4 góly a 3 asistence.

• Nejhorší přesilovky proti druhému nejlepšímu oslabení: Hernímu trápení Havlíčkova Brodu nepomáhají ani přesilové hry, ve kterých si vede nejhůře v celé soutěži. A proti Kadani to bude opět velmi těžké, jelikož žlutočerní mají druhou nejlepší úspěšnost ubráněných oslabení a počet inkasovaných gólu v nich mají úplně nejmenší.

• Těsné výsledky: Zápasy Kadaně nejsou žádný med pro fanoušky se slabším srdcem, jelikož se jedná o velice napínavé souboje, které nejčastěji rozhoduje jediný gól. Severočeši byli pouze jednou poraženi dvougólovým rozdílem a přesvědčivá vítězství by se také dala spočítat na prstech jedné ruky.

Vzájemná bilance v 1. lize (od 2006/07)

Počet odehraných zápasů: 33
Bilance: 11-7-2-13
Výsledky: 3:4, 2:0, 1:3, 6:1, 4:1, 1:0p, 1:4, 4:3sn, 1:2, 1:2p, 6:3, 2:3, 2:1, 1:2, 3:2, 3:4, +4:3p, +4:2, +3:4p, +6:3, 3:2p, 2:4, 1:4, 2:1p, 5:2, 2:8, 4:3sn, 1:4, 5:2, 0:2, 7:3, 3:2sn, 1:3
Skóre: 94:87

"+" - hráno v rámci play-off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu