14. 11. 2014 | Ladislav Vácha

Rebelové se pokusí navázat na úspěch v Kadani. Zdolají doma nepříjemný Most?

Havlíčkobrodští hokejisté ukončili v minulém kole sedmizápasový bodový půst a přivezli si velmi cenné dva body z Kadaně. Povzbuzeni důležitým vítězstvím chtějí v domácím prostředí přetlačit nepříjemný Most, kterému se v poslední době nedaří. Rebelové mají Severočechům co oplácet, protože v prvním vzájemném měření sil padli 1:3. Zápas začne na ledě Kotliny v sobotu 15. listopadu od 17:00, přijďte Rebely svými hlasivkami podpořit!

HC Most

Založeno: 1946
Stadion: Zimní stadion Most (kapacita 2 646 diváků)
Klubové barvy: bílá, oranžová, zelená
Webové stránky klubu: hcmost.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po ZČ, 1. místo v baráži o 1. ligu (udržení)
Trenér: Radek Mrázek, Václav Baďouček
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 2–1–1–6

Sestava z posledního utkání: Horák (Chabr) – Kousalík, Grin, Hora, Charousek, Kasal, Havelka, Kokeš – Kubinčák, Divíšek, Smolka – Nedrda, Alinč, Slavíček – Mical, Hanzl, Petruška – Válek, Čmolík.
_____________________________________________________________________________________

V předchozích sezonách musel Most snášet neoblíbenou roli prvoligového otloukánka, ale začátek probíhajícího soutěžního ročníku mu vyšel velmi dobře. Severočechům se dařilo pravidelně sbírat cenné body a pořádně trápili i horké papírové favority. Tým pod vedením trenérů Radka Mrázka a Václava Baďoučka se vyšplhal až na 5. příčku tabulky, ale potom následoval ve vyrovnaném startovním poli pád. V současné době drží 12. pozici, ale na předposlední Prostějov má náskok devíti bodů a na poslední Rebely se dívá z odstupu propastných šestnácti bodů.

V kádru Mostů můžeme zaregistrovat spoustu hráčů, kteří jsou spojeni s extraligovým Litvínovem. Není divu, oba kluby spolu totiž úzce spolupracují. To platí i pro obsazení brankoviště, kde toho zatím nejvíce odchytal talentovaný Lukáš Horák, jenž se představil v patnácti utkáních. Záda mu kryje jeho o rok mladší kolega Jakub Soukup, jenž má na kontě zatím 11 startů. Krátce se mihl mezi tyčemi i karlovarský Vladislav Habal, ale jeho dva zápasy se mu nepovedly podle představ. V záloze je ještě připravený dvacetiletý Dominik Chabr, jenž na svou prvoligovou premiéru ještě čeká.

Jedničkou v mosteckém brankovišti je zatím jednadvacetiletý brankář Lukáš Horák.
(Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz)

Trenéři sázejí na mladou defenzivu, v níž nenajdeme ani jednoho třicátníka. Nejbohatší zkušenosti má osmadvacetiletý Kamil Charousek, který v Mostě započal už svou pátou sezonu v řadě. A roli základního pilíře zatím plní naprosto spolehlivě, se sedmi kanadskými body je nejproduktivnějším bekem. Větší zodpovědnost nese na svých bedrech také pětadvacetiletý Václav Čížek, jenž hokejově vyrůstal v pražské Spartě. Čtyřiadvacet let už oslavil Jakub Havelka, který se rovněž řadí mezi mostecké stálice. Dále uveďme Jakuba Grina, Petra Kousalíka, Daniela Horu, Tomáše Pavelku či Martina Kokeše.

Jestliže v zadních řadách moc zkušenějších borců nenajdeme, v útočných formacích se to jimi jen hemží. Prim zatím hraje pětatřicetiletý mazák Vojtěch Kubinčák, který kraluje s osmnácti kanadskými body (10+8) produktivitě týmu. Jen o pět měsíců mladší je Tomáš Divíšek, nejlepší nahrávač týmu (9 asistencí), jenž vypomáhal i extraligové Plzni. Nejvíce toho má však v kariéře odehráno nestárnoucí Jan Alinč, kterému je už 42 let. Ofenziva Severočechů se v posledních šesti soutěžních ročnících neobešla bez třicetiletého Zdeňka Tauše. Zapomenout nesmíme ani na Vítězslava Nedrdu, Jana Bojera, Patrika Petrušku, Marka Zavřela nebo talentovaného mladíka Pavla Písaříka. Z Litvínova vypomáhají například Juraj Majdan a František Gerhát.

Obránce Kamil Charousek těží ze svých bohatých zkušeností.
(Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz)

HC Rebel Havlíčkův Brod x HC Most

znak týmu znak týmu
2-2-1-19 bilance 4-5-5-10
14., 11 bodů umístění 12., 27 bodů
43:84 skóre 52:80
4:2 (Šumperk, doma) nejvyšší výhra 4:0 (Havířov, doma)
0:6 (Kladno, doma) nejvyšší prohra 4:12 (Jihlava, venku)
10,48 % (14.) Využití přesilovek 13,40 % (12.)
79,29 % (12.) Úspěšnost v oslabení 83,49 % (8.)
Roman Maliník - 14 bodů (5+9) nejproduktivnější hráč Vojtěch Kubinčák - 18 bodů (10+8)
Jiří Kuchler
Tomáš Rousek - 6 gólů
nejlepší střelec Vojtěch Kubinčák - 10 gólů
Roman Maliník - 9 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Divíšek - 9 asistencí
Tomáš Semrád - 4 body (1+3) nejproduktivnější obránce Kamil Charousek - 7 bodů (1+6)
Tomáš Rousek +4 nejlepší hráč v +/- Patrik Petruška +5
Jakub Babka
Jan Heřman
Martin Janáček -9
nejhorší hráč v +/- Daniel Hora
Vítězslav Nedrda -12
Matěj Beran 36 tr. minut nejtrestanější hráč Jakub Havelka 26 tr. minut
René Svoboda 90,88 % (10 záp.)
Jan Dlouhý 90,54 % (16 záp.)
Patrik Polívka 90,48 % (2 záp.)
úspěšnost brankářů Lukáš Horák 92,65 % (15 záp.)
Jakub Soukup 91,28 % (11 záp.)
Vladislav Habal 81,25 % (2 záp.)
René Svoboda 3,39
Jan Dlouhý 3,46
Patrik Polívka 3,05
průměr inkasovaných gólů na zápas Lukáš Horák 2,60
Jakub Soukup 3,21
Vladislav Habal 6,92

Rebelové se z Mostu vrátili s prázdnou

Severočeši se po bezbrankové úvodní dvacetiminutovce ujali vedení, když se na začátku prostřední části trefil nad lapačku gólmana Dlouhého Bohumil Slavíček. Mostecká radost však měla doslova jepičí život, protože hned vzápětí z otočky našel mezírku mezi Soukupovými betony Pavel Sedláček. Ve druhé půlce zápasu však vrátil domácím nejtěsnější náskok exRebel Patrik Petruška a pojistku přidal v 53. minutě Ondřej Jurčík.

znak týmu 3 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 22. Slavíček (Charousek), 33. Petruška (Alinč, Kubinčák), 53. Jurčík (Písařík) – 23. Sedláček (Zucker, Kuchler). Rozhodčí: Horinek – Štofa, Samuel. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 205. Střely na branku: 34:36 Třetiny: 0:0, 2:1, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Most: Soukup (Horák) – Kokeš, Charousek, Kousalík, Čížek, Hora, Havelka, Kasal – Kubinčák, Alinč, Petruška – Nedrda, Slavíček, Tauš – Mical, Smolka, Bojer – Jurčík, Šrámek, Písařík.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dlouhý (Barus) – Pavlíček, Kolář, Semrád, Kadela, Janáček, Kotaška, Kurka – Rousek, Maliník, Půlpán – Sedláček, Kuchler, Zucker – Kuchta, Troliga, Chlubna – Pejchar.

Posledních 5 kol Mostu

HC Most - ČEZ Motor České Budějovice 2:7
LHK Jestřábi Prostějov - HC Most 1:2
HC Most - HC Stadion Litoměřice 2:1
HC Dukla Jihlava - HC Most 5:4
HC Most - SK Horácká Slavia Třebíč 0:1

Všechny soutěžní zápasy

Velká střelecká aktivita na lídra nestačila

Most přivítal v domácím prostředí nejsilnějšího možného soupeře, aktuálního lídra z Třebíče. Horáci začali velmi dobře a nepříjemnému sokovi zasadili tvrdý úder hned ve třetí minutě, kdy se prosadil střelou nad lapačku Matěj Pekr. Soubor ze severu Čech se snažil odpovědět a Bílé hvězdy předčil v počtu střel vyslaných na bránu. Jenže gólman Martin Falter zůstal nepřekonán, a to za něj třikrát chytala branková konstrukce.

znak týmu 0 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Pekr (Řípa, Holec). Rozhodčí: Petružálek – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 155. Střely na branku: 31:21. Třetiny: 0:1, 0:0, 0:0. Průběh utkání: 0:1.

HC Most: Horák (Chabr) – Kousalík, Grin, Hora, Charousek, Kasal, Havelka, Kokeš – Kubinčák, Divíšek, Smolka – Nedrda, Alinč, Slavíček – Mical, Hanzl, Petruška – Válek, Čmolík.

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (Dusík) – Zdráhal, Bartoň, Šaur, Bilčík, Jaroš, Přibyl – Erat, Dolníček, Havel – Řípa, Holec, Pekr – Wasserbauer, Čuřík, Králík – Čech, Raška, Paták.

Zkušený útočník Vojtěch Kubinčák stojí na čele produktivity Severočechů.
(Foto: Michaela Luňáčková, hclitomerice.cz)

Oblékali dres soupeře

Ani v tomto vzájemném souboji nebudou chybět hokejisté, kteří v minulosti působili na opačné straně barikády. Ze soupisky Rebelů se jedná o Dominika Boháče, který nastupoval za Most v sezoně 2010/11 a odehrál v play-off 2. ligy 5 utkání. Hodně krátkou anabázi si na severu Čech odbyl Štěpán Jeník, v soutěžním ročníku 2011/12 to pro něj byl ale významný milník, protože si odbyl premiéru na prvoligové scéně. Hned dva roky strávili v barvách soupeře dva havlíčkobrodští hráči, a to Roman Kadela a Jan Heřman. Nejčerstvější zkušenost s mosteckým hokejem má Pavel Sedláček, jenž zde v minulém období naskočil do 63 duelů a blýskl se bilancí 6+12.

Z kádru Mostu zná prostředí zimního stadionu v Kotlině dobře Kamil Charousek, jenž si zde po návratu Rebelů do 1. ligy v sezoně 2006/07 připsal 29 zápasů, během nichž stihl nasbírat 2 asistence. Ještě v předešlém soutěžním ročníku se proháněl v brodském trikotu Patrik Petruška, jehož vizitka za 8 soutěžních klání činí 1 vstřelený gól. .

Zajímavosti zápasu

• Rebelové s pasivní bilancí, ale lepším skóre: Vzájemná bilance obou soupeřů na prvoligové scéně je od sezony 2006/07 velmi vyrovnaná. Havlíčkův Brod se radoval desetkrát, Most jedenáctkrát. I přesto však mají bojovníci z Kotliny o jedenáct gólů lepší skóre, které činí 66:55.

• Sedláček a Petruška proti „svým“: Ještě v minulé sezoně nosili jejich barvy, teď se však postaví na druhou stranu. Na havlíčkobrodské straně se jedná o útočníka Pavla Sedláčka, z řad Mostu čeká stejně pikantní duel Patrika Petrušku.

• Havlíčkův Brod v poslední době úspěšnější: Z předešlých šesti duelů vyšli mnohem lépe Rebelové, kteří čtyřikrát zvedali šťastně ruce nad hlavu, zatímco Severočeši si užili vítěznou euforii jen dvakrát.

• Jen třikrát v nastavení: Havlíčkův Brod od návratu do 1. ligy narazil na Most jednadvacetkrát, ale jen ve třech případech nerozhodla základní hrací doba. Dvakrát uspěla parta Z Kotliny (3:2sn a 2:1p), jednou Most (4:3p).

Vzájemná bilance v 1. lize (od 2006/07)

Počet odehraných zápasů: 21
Bilance: 8-2-1-10
Výsledky: 5:3, 0:3, 3:4, 1:4, 1:4, 3:2sn, 3:4, 2:1p, 3:4p, 3:2, 2:5, 3:4, 4:2, 1:2, 5:2, 8:1, 3:4, 6:0, 2:0, 7:1, 1:3
Skóre: 66:55

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu