20. 11. 2014 | Martina Válková

O Vaněčkovi nám řekli, že má slabinu mezi betony, prozradil střelec vyrovnávací branky Tomáš Rousek

BENÁTKY NAD JIZEROU - Po ubojovaném zápase s Benátkami, který notně připomínal zákopovou válku, zamířím k šatně Havlíčkova Brodu. Ta na rozdíl od té benátecké žije a ozývají se z ní oslavné pokřiky. Aby také ne! Havlíčkův Brod vyloupil Benátky a přibalil si na cestu domů bod navíc, když utkání v páté sérii samostatných nájezdů rozsekl Jakub Sedláček. K diktafonu si však přizvu jiného střelce - Tomáše Rouska, bez něhož by dnes k nájezdům zřejmě ani nedošlo. Byl to totiž právě on, kdo se postaral o vyrovnávací trefu na 1:1. Jak Tomáš utkání s Benátkami zhodnotil nebo co padlo v kabině za rady ještě před utkáním, se dočtete v následujícím rozhovoru.

Na benáteckém ledě se vám v posledních vzájemných zápasech dařilo. Věřili jste si na Benátky i před tímto utkáním?
Ano. V naší situaci si musíme věřit na každý zápas. Vždy se snažíme hrát na 0:0 a vyhrát na jeden nebo dva góly. Dnes se nám to podařilo a jsme za to rádi.

Jak byste zápas zhodnotil?
Ubojované. Každá třetina odbráněná, jak ze strany naší, tak ze strany soupeře. V nájezdech jsme byli šťastnější my.

Bavili jste se před utkáním o tom, že v Benátkách jsou i odchovanci havlíčkobrodského hokeje: Vítek Vaněček, Jakub Jelínek a Michal Plutnar?
Ano. O Plutnarovi nám trenér řekl, že má dobrou střelu a je to silný bek, tak abychom si na něj dali pozor při přesilovce. (Michal Plutnar do utkání nezasáhl - pozn. red.) O Vaněčkovi zase, že má slabinu mezi betony. V nájezdech jsme dali gól mezi nohy, takže nám ta rada možná pomohla.

Jak byste okomentoval svůj vyrovnávací gól?
Byla to střela od beka, která se šťastně odrazila od Jirky Kuchlera, možná od helmy nebo ramen. Já jsem to už jen víceméně dorazil do prázdné brány.

Předpokládám, že se získanými dvěma body jste spokojení.
Pro nás je každý bod strašně moc cenný a musíme si jich vážit.

Průběh letošní sezóny zatím spíše nasvědčuje tomu, že byste měli hrát o záchranu.
Asi ano, ale my se na to takhle nedíváme... Je strašně těžké se zvednout z výkonů, které jsme podávali doteď. To platí pro každý mančaft. Například v extralize se teď nedaří Zlínu. To pak člověk může dělat cokoliv, co ho napadne, a stejně to k ničemu nevede.

Čím to podle vás je, že oproti loňské sezóně, kdy jste byli po základní části čtvrtí, se letos pohybujete na chvostu tabulky?
Hodně se obměnil kádr, vystřídala se tu spousta kluků, jak v přípravě, tak i teď v sezóně. V tom je dle mého největší problém. Bojovnost nám ale rozhodně nechybí.

Co říkáte na výměnu na trenérském postě, kdy Miroslava Baruse vystřídal Vladimír Jeřábek?
Vedení chtělo dát týmu nový impuls. Pod novým trenérem jsme už udělali nějaké body.

Takže myslíte, že to svůj účel splnilo?
To se teprve uvidí.

Díky za rozhovor, ať se daří!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu