22. 11. 2014 | Ladislav Vácha

Starší dorost se s bojovnou Příbramí dlouho trápil, ale nakonec ji zlomil

Mladí Rebelové od začátku utkání na ledě dominovali, ale Příbram se prezentovala velmi bojovným výkonem. Domácí si vytvořili spoustu šancí, ale neuvěřitelně se trápili v koncovce a stál jim v cestě skvěle chytající gólman Sup. Za hosty navíc předvedly velmi dobrý výkon Tereza Vanišová a Martina Vonková, útočnice české reprezentace žen. Soubor z Kotliny dokonce dvakrát prohrával, když Středočeši vytěžili z minima maximum. Nakonec ale potvrdil roli papírového favorita a radoval se z vysokého vítězství 9:2.

Mladí Rebelové měli v úvodní dvacetiminutovce velký tlak a vytvořili si spoustu obrovských šancí. Neuvěřitelně se však trápili v koncovce a na gólmana Supa, který chytal famózně, se jim nedařilo dlouho vyzrát. Příbram se ale nechtěla nechat zahanbit a také nebezpečně zahrozila, kotouč po střele Terezy Vanišové, která hrála společně s další českou reprezentantkou Martinou Vonkovou velmi dobře, dokázal brankář Kekula jen tak tak udržet před brankovou čarou. V 17. minutě putoval na lavici hanby domácí Vojtěch Veverka a hosté nekompromisně trestali. Ideální pas obdržel před branku David Beneš a z mírného úhlu na levé straně obstřelil Víta Kekulu.

Vedení Středočechů mělo doslova jepičí život, když už za 40 sekund hry nabil Lukáš Křížek před brankoviště Josefovi Pilnému, který se štěstí překonal Supovy betony. Příbram si však vzala ztracené vedení bleskově zpět, v levém kruhu přebrala puk Martina Vonková a krásnou ranou prostřelila gólmana Kekulu.

Obraz hry se nezměnil ani v prostředí části. Havlíčkův Brod diktoval tempo hry a i nadále si nevěděl rady se skvělým gólmanem Supem. Radovat se mohl až ve 32. minutě, kdy Tomáš Cejpek našel mezi kruhy Davida Michálka, jenž bez přípravy vypálil švihem a vyrovnal. Soubor z Kotliny byl na koni a svou převahu konečně vyjadřoval i gólově. Na sklonku 38. minuty zkusil štěstí v těžkém úhlu Tomáš Cejpek a jeho dělovka odrazem o vzdálenější tyčku zapadla za Supova záda. A to nebylo vše, v poslední minutě 2. třetiny vypálil z mezikruží znovu kapitán Tomáš Cejpek a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku.

Příbram bojovala ze všech sil, ale nebylo jí to nic platné, protože havlíčkobrodská družina pokračovala v kanonádě i v závěrečném dějství. Ve 42. minutě při přečíslení 2 na 1 vybídl Tomáš Cejpek ke skórování Davida Michálka, který zblízka procedil puk k přední tyčce. Na další góly si museli fanoušci v Kotlině počkat až do závěrečné šestiminutovky. Parádní individuální akci vystřihl obávaný střelec Jakub Kraučuk, který se prokličkoval až mezi kruhy a nechytatelnou dělovkou propálil brankáře Supa.

V 59. minutě mladí bojovníci z Kotliny povedenou kombinací rozebrali příbramskou obranu do posledního šroubku a Josef Pilný už měl zblízka snadnou práci. Ihned po vhazování ve středovém kruhu se nadýchl k dalšímu ukázkovému sólu Jakub Kraučuk, který zblízka dopravil hrací předmět do sítě. Poslední slovo patřilo sedmnáct sekund před sirénou Lukášovi Křížkovi, který z mezikruží dotáhl povedenou Kraučukovu nahrávku do gólového konce a uzavřel na konečných 9:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 12
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 0 2 2 0 0
Tomáš Cejpek 2 2 4 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 1 1 0 0
Daniel Králíček 0 1 1 0 0
Jakub Kraučuk 2 2 4 0 0
Lukáš Křížek 1 1 2 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
David Michálek 2 0 2 0 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Josef Pilný 2 0 2 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 40 0 0 13 1 0
Vít Kekula 20 0 2 6 0 0

Ohlasy k utkání

16. kolo, pátek 21.11.2014 od 18:30
9:2
(1:2, 3:0, 5:0)
Havl. Brod - Příbram
Liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 18. Pilný (Křížek), 32. Michálek (Cejpek, Beran), 38. Cejpek (Kraučuk, Hanák), 40. Cejpek (Michálek, Kopic), 42. Michálek (Cejpek, Beran), 55. Kraučuk, 59. Pilný (Králíček, Veverka), 59. Kraučuk, 60. Křížek (Kraučuk) – 18. Beneš (Kozelka), 19. Vonková (Kala, Švancar). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Ondřej Polák, Lukáš Rampír. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 9:2.

Sestavy

Havl. Brod

Kekula (od 21. Hanák) – Suchý "A", Vacek, Lacina, Bancíř, Hrabaň, Benák, Kopic, M. Němec – Veverka, Jelínek "A", Kraučuk – Michálek, Cejpek "C", Beran - Hendrych, Králíček, Křížek - Pilný.

Příbram

Sup – Vacek, Novotný, Kozelka, Kálal, Pokorný, Beneš "A", Pinkas "A", Rezek, Švancar, Uhlík, Kala "C", Panajotis, Vonková, Vanišová, Erben, Kolda, Mašek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu