28. 11. 2014 | Ladislav Vácha

Rebelové chtějí zadrhnout rozjetý Motor. Můžeme překvapit všude, burcuje Daniel Kolář

Havlíčkobrodští hokejisté stále bojují s nepřízní osudu a stáhnout část z pětibodového manka na předposlední Prostějov se pokusí v nadcházejícím kole. Čeká je však cesta do jámy lvové, na led aktuálně druhých Českých Budějovic, které hrají ve fantastické formě. Jihočechy bude v sobotu 29. listopadu od 17:00 hnát kupředu i úžasné publikum, které je pro Motor šestým hráčem. „Budějovice budou silným soupeřem, ale myslím si, že můžeme překvapit všude. Když budeme dodržovat to, co jsme si řekli a co máme, tak si myslím, že uspějeme. Musíme hlavně bojovat a střílet,“ hlásí bojovně Daniel Kolář.

ČEZ Motor České Budějovice

Založeno: 1928
Stadion: Budvar Aréna (kapacita 6 241 diváků)
Klubové barvy: bílá, červená, modrá, žlutá
Webové stránky klubu: hcmotor.cz
Umístění v poslední sezóně: 10. místo po ZČ, 3. místo ve skupině O baráž
Trenér: Petr Rosol
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 8–0–0–2

Sestava z posledního utkání: Gába (Kůdela) – Punčochář, Vráblík, Mucha, Parýzek, Chmelíř, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Rob, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, A. Přibyl, Boháč – Švec, Trummer, Prokeš.
_____________________________________________________________________________________

Motor chtěl před začátkem probíhajícího soutěžního ročníku zapomenout na nepovedenou minulou sezonu, ale jeho plány se v úvodních kolech zbořily jako domeček z karet. Potom ale jako kdyby ho nějaký automechanik dobře promazal, protože kosil jednoho prvoligového soupeře za druhým. České Budějovice hrají ve fantastické formě, z předešlých deseti duelů slavily hned osmkrát plný bodový zisk a padly pouze dvakrát. V předchozím kole navíc vyloupily horký led Třebíče, čímž se posunuly na parádní 2. příčku.

Jihočeši se mohou opřít o trio kvalitních gólmanů, kteří mají na skvělém postavení svého týmu v tabulce velký podíl. Nejvíce toho odchytal dvaadvacetiletý Ondřej Bláha, který naskočil do sedmnácti utkání. Záda mu po většinu času kryl Hynek Kůdela, jenž si připsal 9 startů. V posledních třech kolech však hájil českobudějovické tyče teprve jednadvacetiletý David Gába a vedl si fantasticky. Pustil za svá záda jen tři puky a může se pochlubit úžasnou úspěšností zákroků, jež přesahuje 97 %!

Českobudějovické brankoviště v posledních kolech stráží objev David Gába.
(Foto: Tomáš Miklík, hcmotor.cz)

V zadních řadách patří mezi nejsilnější články dvaadvacetiletý Dan Růžička, který s patnácti kanadskými body (3+12) vévodí produktivitě obránců. Zdatně mu sekunduje další talent, čtyřiadvacetiletý Roman Vráblík (4+9), jenž se může pochlubit pozicí nejlépe střílejícího beka. Obdivuhodnou produktivitu vykazuje také jednatřicetiletý světoběžník Petr Punčochář (3+9), který je společně s Lukášem Chmelířem (0+5) v defenzivě Motoru nejzkušenější. Ostřílenějšími zadáky jsou také Ján Mucha (3+3) a Jakub Suchánek. Na soupisce ještě figurují Martin Parýzek, Lukáš Kříž, Dušan Žovinec a Martin Semrád.

O góly a asistence se dělí dva ostřílení mazáci, a to Tomáš Nouza (19+28), jenž kraluje kanadskému bodování i tabulce střelců, a Josef Straka (18+28). S velkým odstupem následují Martin Heřman (12+17), zkušený Rok Pajič (9+11), David Kuchejda (8+9) a teprve devatenáctiletý supertalent Luboš Rob (4+13). Na jedničku si počínají i jednadvacetiletý Michal Švihálek (9+5), kterého brodští fanoušci velmi dobře znají, a Daniel Boháč (4+7). Opomenout však nesmíme ani mladíky Radka Prokeše, Marka Vaniše, Emila Švece, Jana Trummera, Jiřího Bártu, Adama Přibyla a Ladislava Marka.

Nejproduktivnějším bekem je Dan Růžička, který plní roli spolehlivého nahrávače.
(Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz)

ČEZ Motor České Budějovice x HC Rebel Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
16-2-1-9 bilance 2-3-1-22
2., 53 bodů umístění 14., 13 bodů
103:77 skóre 54:102
6:0 (Most, doma) nejvyšší výhra 4:2 (Šumperk, doma)
3:8 (Chomutov, venku) nejvyšší prohra 0:6 (Kladno, doma)
23,93 % (1.) Využití přesilovek 9,93 % (14.)
84,17 % (6.) Úspěšnost v oslabení 78,85 % (12.)
Tomáš Nouza - 47 bodů (19+28) nejproduktivnější hráč Roman Maliník - 17 bodů (6+11)
Tomáš Nouza - 19 gólů nejlepší střelec Tomáš Rousek - 7 gólů
Tomáš Nouza
Josef Straka - 28 asistencí
nejlepší nahrávač Roman Maliník - 11 asistencí
Dan Růžička - 15 bodů (3+12) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád - 6 bodů (1+5)
Petr Punčochář +8 nejlepší hráč v +/- Tomáš Rousek +5
Dan Růžička -3 nejhorší hráč v +/- Jakub Babka -11
Jakub Suchánek 43 tr. minut nejtrestanější hráč Tomáš Rousek 38 tr. minut
David Gába 97,35 % (3 záp.)
Ondřej Bláha 92,79 % (17 záp.)
Hynek Kůdela 90,06 % (9 záp.)
úspěšnost brankářů Patrik Polívka 90,48 % (2 záp.)
René Svoboda 90,33 % (11 záp.)
Jan Dlouhý 90,21 % (19 záp.)
Filip Landsman 84,00 % (1 záp.)
David Gába 1,00
Ondřej Bláha 2,32
Hynek Kůdela 3,64
průměr inkasovaných gólů na zápas Patrik Polívka 3,05
René Svoboda 3,52
Jan Dlouhý 3,53
Filip Landsman 4,07

Rebelové si doma na Motor vyšlápli, hosté byli rádi za bod

Havlíčkův Brod se na svém ledě silného soupeře nezalekl. Na přelomu první a druhé půlky zápasu se radoval už z dvougólového vedení, když se trefili Lukáš Endál a Jakub Babka. Zaskočení Jihočeši, kteří v Kotlině rozhodně nepodali dobrý výkon, nakonec ukořistili alespoň bod. O snížení se postaral kanonýr Tomáš Nouza, který se v závěru základní hrací doby postaral po zbytečném útočném faulu i o vyrovnání. Bonusový bod vystřelil v samostatných nájezdech domácím jejich nejlepší střelec Tomáš Rousek.

znak týmu 3 – 2sn znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Endál (Přikryl, Sedláček), 31. Babka (Tomek), rozh. nájezd Rousek – 53. Nouza (Heřman, Rob), 58. Nouza (Vráblík, Růžička). Rozhodčí: Petr Úlehla – Karel Lukš, Jiří Novák. Vyloučení: 6:3, navíc Straka (MCB) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 521. Střely na branku: 36:46. Třetiny: 1:0, 1:0, 0:2 - 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dlouhý (R. Svoboda) – Jaroměřský, Pavlíček, Kolář, Janáček "A", Staněk, T. Semrád, Kadela – Rousek, Kuchler "A", Maliník "C" – Tomek, J. Heřman, Babka – Endál, Přikryl, Sedláček – Půlpán, Milfait, Chlubna.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) – Punčochář, Kříž, Suchánek, Vráblík, Růžička, Chmelíř "A", M. Semrád – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza "A", Straka "C", Švihálek – M. Heřman, Rob, Vaniš – Trummer, Bárta.

Tomáš Nouza stojí na čele kanadského bodování, dvakrát udeřil i v Kotlině.
(Foto: hcmotor.cz)

Posledních 5 kol Motoru

LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice 3:7
Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice 5:3
ČEZ Motor České Budějovice – HC Stadion Litoměřice 5:2
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava 4:0
SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice 1:3

Všechny soutěžní zápasy

Daniel Kolář: Myslím si, že můžeme překvapit všude

České Budějovice vyloupily Třebíč a jsou druhé

Soubor zpod Černé věže srazil Bílé hvězdy do kolen, když na jejich kluzišti šel do vedení v poslední minutě první dvacetiminutovky zásluhou Tomáše Nouzy. Domácí sice v prostřední části srovnali z hole Matěje Pekra, ale to bylo z jejich strany vše. Nejtěsnější náskok vrátil Jihočechům v půlce duelu Michal Švihálek a pojistku na začátku závěrečného dějství přidal svým druhým gólem Tomáš Nouza.

znak týmu 1 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 22. Pekr (Čuřík, Kaut) – 20. Nouza (Mucha, Vráblík), 29. Švihálek (Rob, Punčochář), 41. Nouza (Straka). Rozhodčí: Čech, Mrkva – Novák, Lukš. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1650. Střely na branku: 25:41. Třetiny: 0:1, 1:1, 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (Vejmelka) – Malena, Bilčík, Zdráhal, Bartoň, Jaroš, M. Přibyl, Šaur – Wasserbauer, Dolníček, Erat – Kaut, Čuřík, Pekr – Čech, Raška, Paták – Křivohlávek, Juráň, Kadela.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) – Punčochář, Vráblík, Mucha, Parýzek, Chmelíř, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Rob, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, A. Přibyl, Boháč – Švec, Trummer, Prokeš.

Fanoušci Motoru jsou na 1. ligu fantastičtí. Na Duklu jich přišlo neuvěřitelných 6 tisíc.
(Foto: Tomáš Miklík, hcmotor.cz)

Oblékali dres soupeře

ČEZ Motor České Budějovice

Michal Švihálek - sezona 2013/14, 8 zápasů, 1+7
Jan Trummer - příprava na sezonu 2014/15

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dominik Boháč - sezona 2013/14, 4 zápasy, 0+0
David Pavlíček - odchovanec, sezona 2013/14, 27 zápasů, 0+0
René Piegl - odchovanec, hrál jen v mládeži
Jakub Babka - odchovanec, hrál jen v mládeži
Valerij Kňazev - sezona 2013/14, 15 zápasů, 0+1
Tomáš Micka - sezona 2009/10, 30 zápasů, 6+3
Tomáš Rousek - odchovanec, sezony 2011/12 a 2012/13, 33 zápasů, 0+6

Zajímavosti zápasu

• Nejlepší x nejhorší přesilovky: Zatímco přesilovky jsou pro Motor silnou zbraní, u Rebelů se jedná o Achillovu patu. České Budějovice jsou v této disciplíně nejlepší z celé soutěže (úspěšnost 23,93 %), Havlíčkův Brod naopak úplně nejhorší (9,93 %).

• Nejlepší x nejhorší útok: Oba týmy jsou na opačných pólech celkového pořadí i v počtu vstřelených branek. Jihočeši jsou se 107 brankami nejlépe střílejícím mužstvem, soubor z Kotliny s pouhými 54 góly nejhůře.

• Motor v nastavení podlehl jen Brodu: Oddíl od Černé věže dosud padl v nastavení jen jednou, a to shodou okolností právě v Kotlině, kde podlehl Havlíčkovu Brodu 2:3 po samostatných nájezdech.

• Vaniš z hokejové rodiny: Třiadvacetiletý útočník Motoru Marek Vaniš v sobě hokejové geny nezapře. Jeho osmnáctiletá sestra Tereza Vanišová válí za reprezentaci žen a patří mezi nejtalentovanější české hokejistky.

• Souboj stejných příjmení: Znovu proti sobě můžou na obou stranách pomyslné barikády nastoupit hráči se stejným příjmením. Z pohledu Rebelů může dojít na zajímavé minisouboje Tomáš Semrád x Martin Semrád, Dominik Boháč x Daniel Boháč a Jan Heřman x Martin Heřman.

• Rebelové ve vzájemných soubojích úspěšnější: I když se Rebelové v probíhající sezoně nesmírně trápí, s Motorem mají neuvěřitelně kladnou bilanci. Z šesti vzájemných bitev se radovali hned pětkrát, zatímco České Budějovice uspěly jen v jediném případě.

Vzájemná bilance v 1. lize (od 2006/07)

Počet odehraných zápasů: 6
Bilance: 4-1-0-1
Výsledky: 3:0, 3:2, 2:1, 4:1, 1:3, 3:2sn
Skóre: 16:9

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu