5. 12. 2014 | Richard Wagner

Tuhý boj na Kladně juniorům nevyšel, Rytíři byli o gól šťastnější

KLADNO - Junioři své bodové konto nerozšířili. Na Kladně se jim nepovedlo uspět proti místnímu PZ. Havlíčkův Brod dvakrát dotahoval náskok svého soupeře, dostal se však pouze na dostřel a na vyrovnání nedosáhl. Pohotový gólman Zelený navíc musel hasit šance soupeře. Do sestavy se vrátil po zranění Ondřej Hlídek a jeho přítomnost byla na ledě vidět. Šikovný forward nejprve nahrál na první gól Lukáši Breberovi a sám pak také udeřil. V neděli vyrazí celek vedený Richardem Cachnínem a Ladislavem Fixou bojovat do Písku.

Středočeši měli snový vstup do utkání. Již v šestnácté vteřině se přesnou ranou z mezikruží prosadil Jakub Bednár. Hosté se však nepoložili a snažili se o vyrovnání, leč Kuchta trefil jen Kaňkův klín. Minutu nato ale dostal na pravém kruhu nabito Dominik Novák, jehož dělovka donutila pavoučí rodinku v Zeleného šibenici k emigraci. Rebelové následně nevyužili přesilovku, ale krátce po něm si narazil Lukáš Brebera s Hlídkem a sám před Kaňkou se nemýlil. Rytíři se chtěli do dvougólového náskoku vrátit, leč Veselý a po něm Bodor nedokázali prostřelit pevné betony Zeleného.

Podařilo se jim to na začátku prostřední části. Za katr putoval starší dorostenec Michal Němec a Kladno po sedmadvaceti vteřinách početní výhody trestalo. Habrdla našel z rohu kolmou nahrávkou na osu kluziště Petra Veselého a domácí kapitán ranou z první skóroval. Vzápětí mohlo být znovu na střídačce Havlíčkova Brodu veseleji, ale Pazourek nedokázal zblízka přehodit nataženého strážce kladenské svatyně. V polovině duelu již však maskovaný muž domácích podruhé lovil touš ze sítě. Navrátilec do sestavy Ondřej Hlídek napálil puk nejprve jen do Kaňkových betonů, následně dojel puk, obkroužil bránu a skóroval.

Havlíčkobrodských byl náhle plný led a Rytíři mohli děkovat svému brankáři, že stále vedli. Po gólu volaly zvlášť šance Kuchty a Krajcigra. Tu první zneškodnil Kaňka holí, druhá zase skončila na jeho hrudi. Ve třetí třetině dostali hosté z Vysočiny šanci na hru ve dvojnásobné početní převaze. Tu však nevyužili a sami po jejím skončení málem inkasovali. Bodor zůstal volný na brankovišti, ale pohotový Zelený mu sebral branku z hole. Havlíčkobrodský gólman se pak vyznamenal v přečíslení tří proti jednomu, když zneškodnil zakončení Veselého. Rebelové si vzali v závěru oddechový čas, leč domácí defenziva si s jejich šancemi poradila na jedničku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 1 0 1 0 0
Jiří Drobný 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 1 1 2 0 0
David Hubert 0 1 1 0 0
Tomáš Kochánek 0 0 0 0 2
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Petr Kuchta 0 0 0 0 0
Jan Lobo 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 2
Adam Němec 0 1 1 0 4
Michal Němec 0 0 0 0 0
David Pazourek 0 1 1 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Filip Šimák 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Zelený 60 0 3 0 0 0

Ohlasy k utkání

A3. kolo, pátek 5.12.2014 od  
3:2
(2:1, 1:1, 0:0)
PZ Kladno - Havl. Brod
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Bednár (Veselý), 7. Novák (Veselý), 24. Veselý (Habrdla) – 14. Brebera (Hlídek, Němec), 31. Hlídek (Pazourek, Hubert). Rozhodčí: Michal Škrobák - Jakub Frodl, Milan Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 62. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

PZ Kladno

Kaňka (Frolík) – Paták, Švec, Dolejší, Procházka, Habrdla, Veselý, Novák, Černý, Písecký, Bodor, Keller, Hájek, Bednár, Pliml, Srpek, Kadlec, Krejčík, Himl, Jabůrek.

Havl. Brod

Zelený (Adam) – Krajcigr, Mendl, A. Němec, Lobo, M. Němec, Kochánek, Kuchta, Brebera, Hlídek, Pazourek, Mäki, Hubert, Drobný, Polák, Šimák, Přibyl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu