11. 12. 2014 | Milan Sochor

Mladší dorost vede základní část, starší dorostenci a junioři bojují ve skupině o postup

Havlíčkobrodská mládež se o víkendu opět zapotí, neboť ji čeká další porce zápasů. Mladší dorost bude hrát jen v sobotu ve Znojmě, jelikož své druhé utkání odehrál již ve čtvrtek, když doma porazil Mladou Boleslav B v poměru 6:1. Starší dorostenci pocestují dvakrát na sever Čech, nejprve se v pátek představí v Kadani, v neděli pak prověří sílu Ústí nad Labem. Junioři pak oba své duely odehrají před zraky domácích fanoušků v Kotlině. V pátek od 17:30 vyzvou B-tým Karlových Varů, v neděli od 12:00 zkusí opět obrat o body hokejisty Ústí nad Labem. Textový online komentář z obou domácích zápasů najdete jako již tradičně na onlajny.com.

Mladší dorost

HC Orli Znojmo – HC Rebel Havlíčkův Brod

21. kolo, sobota 13.12.2014 od 16:00

Situace u Rebelů
Mladší dorostenci si dokázali vytvořit již šestibodový náskok na čele tabulky. Velmi důležitým krokem vedoucím k tomuto faktu bylo vítězství 4:1 ve vzájemném zápasu s druhým Libercem B. Díky tomuto výsledku se Rebelové na prvním místě osamostatnili. O minulém víkendu jeli na nedaleký Horácký zimní stadion, aby se tam utkali s Jihlavou B. Derby probíhalo podle havlíčkobrodských not a soubor vedený Milanem a Alešem Kraučukovými se radoval z výhry 3:0. Poslední kolo se odehrálo ve čtvrtek. Do Kotliny dorazila Mladá Boleslav B, jenž se domů vracela s prázdnou po porážce 1:6. Navíc Liberec B padl v Třebíči, díky čemuž vznikl již zmíněný šestibodový náskok Rebelů na prvním místě. V následujícím kole se Havlíčkův Brod představí na ledě posledního Znojma.

Posledních 5 výsledků Znojma

Znojmo – Ml. Boleslav B 2:7
Č. Budějovice B – Znojmo 7:4
Znojmo – Benátky n/J 4:2
Krkonoše – Znojmo 3:6
Znojmo – Kolín B 2:5

Starší dorost

SK Kadaň – HC Rebel Havlíčkův Brod

3. kolo "O postup", pátek 12.12.2014 od 19:15

HC Slovan Ústí nad Labem – HC Rebel Havlíčkův Brod

4. kolo "O postup", neděle 14.12.2014 od 14:45

Situace u Rebelů
Starší dorostenci již rozehráli nadstavbovou část. Mladí bojovníci z Kotliny mají v hlavách jasný cíl, kterým je postup do extraligy. Poté, co ovládli základní část suverénním způsobem, pokračují v tomto trendu i ve skupině o postup. V prvním kole nadstavby se doma utkali se známým soupeřem z Kolína, kterého porazili přesvědčivě 4:1. I druhé kolo se hrálo v Kotlině. Rebelům se do cesty postavila Kobra Praha, ale ani ta nedokázala vzdorovat síle Havlíčkova Brodu a odvezla si porážku 0:4. Havlíčkobrodští tedy vybojovali zatím všechny body, které byly ve hře, a v tabulce se nacházejí na druhém místě jen o skóre za Hvězdou Praha.

V zatím posledním utkání přehráli starší dorostenci tým Kobry Praha.

Výsledky Kadaně

Kadaň – Ústí n. L. 3:4
Hvězda Praha – Kadaň 6:2

Výsledky Ústí nad Labem

Kadaň – Ústí n. L. 3:4
Kolín – Ústí n. L. 3:2sn

Juniorka

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Energie Karlovy Vary B

5. kolo "O postup", pátek 12.12.2014 od 17:30

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Slovan Ústí nad Labem

6. kolo "O postup", neděle 14.12.2014 od 12:00

Situace u Rebelů
Juniorský tým odehrál v nadstavbové části čtyři zápasy, kromě soupeřů však musí bojovat také se zaplněnou marodkou. Hned v prvním kole se Rebelové radovali ze dvou bodů za výhru po samostatných nájezdech v Ústí nad Labem, od té doby však přicházely už jen porážky, byť těsné. Ve druhém kole se Havlíčkobrodští museli sklonit Litoměřicím po výsledku 1:3, ve třetím kole podlehli na ledě vedoucího Kladna jen těsně 2:3. Zatím poslední kolo odehráli v Písku, kde v jednu chvíli vedli již 4:2, nakonec však museli pogratulovat soupeři po těsné porážce 5:6. Trenéři doufají, že na nadcházející domácí duely, které chtějí vyhrát, se marodi vrátí do sestavy.

Výsledky Karlových Varů

Karlovy Vary B – Písek 3:2
Karlovy Vary B – Ústí n. L. 4:6
Litoměřice – Karlovy Vary B 6:5
Karlovy Vary B – Kladno 0:4

Výsledky Ústí nad Labem

Ústí n. L. – Havl. Brod 4:5sn
Karlovy Vary B – Ústí n. L. 4:6
Ústí n. L. – Písek 6:3
Ústí n. L. – Litoměřice 3:4sn

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu