20. 12. 2014 | Martin Voltr

V Brodě se mi chytá moc dobře, hlásí Karolína Juřicová. S národním týmem přepisuje historii!

ZLÍN - Obrovské zkušenosti v letošní sezóně naskakují havlíčkobrodské brankářce Karolíně Juřicové. Před Vánoci se dočkala už třetí pozvánky do ženského národního týmu U15 a zamířila na skutečně unikátní akci – Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky ve Zlíně, kde česká reprezentace čelí o tři roky starším soupeřkám! A co víc, zachytala si hned v prvním zápase s Maďarskem, který domácí hokejistky vyhrály drtivým poměrem 7:1.

Takové výzvě čelila nejmladší reprezentace vůbec poprvé ve své šestileté historii. Nikdo před utkáním moc nevěděl, jaký výsledek čekat, ale nakonec předčil všechna očekávání! „Podle mě jsme hrály moc dobře, takhle vysoký výsledek jsme proti o tři roky starším holkám nečekaly. Jsem moc spokojená,“ hodnotí Juřicová parádní představení svého týmu.

České hokejistky se srovnaly s fyzickou převahou soupeřek na výbornou. Rychlým pohybem přidělávaly Maďarkám obrovské starosti, pokračovaly ve výkonech, které předváděly proti stejně staré konkurenci. Ale navzdory jednoznačnému skóre to nebyla žádná procházka růžovou zahradou.

„Psychicky to pro mě bylo docela náročné. Musím říct, že za stavu 2:1 jsem na tom byla hodně špatně,“ popisuje Juřicová pocity po maďarském snížení. „Ale když daly holky gól, hodně mě to pozbudilo a potom už to šlo líp. Maďarky neměly nějak extra nebezpečnější střely, s takovými se běžně setkávám u kluků i u holek.“

Usměvavá gólmanka ale utkání bohužel nedochytala. Ve 44. minutě musela střídat, na vině byl nechtěný zákrok jedné z protivnic. „Hokejkou mě sekla do krku. Hrozně to bolelo,“ říká Juřicová. Ale její spoluhráčky už dotáhly bitvu do úspěšného konce, v historické premiéře se tak opravdu zaskvěly. „Šly jsme do toho s tím, že to musíme zkusit. A když vyhrajeme, budeme si moct říct, že jsme porazili starší hokejistky a jsme lepší než ony,“ hlásí nadšeně.

Reprezentace je pro Juřicovou tou největší odměnou za výkony, které předvádí v dresu osmé třídy Rebelů. Zatím odchytala osm zápasů žákovské ligy, ve kterých slavila pět vítězství! „Chytá se mi moc dobře, spoluhráči jsou hrozně super. Nedávno jsme třeba hráli v Přerově a kluci měli úžasnou atmosféru, snažili se a i když jsme prohráli, ten zápas byl úžasný,“ rozplývá se.

Osmička je v tabulce krátce po polovině soutěže na pátém místě se ziskem šestnácti bodů. Před Vánoci ji čeká ještě důležitý nedělní zápas s tabulkovým sousedem z Komety, Juřicová ale bude tentokrát svému týmu chybět.

Celá řada hokejistek začíná se svým sportem později než chlapci, právě mladá gólmanka z Vysočiny je příkladem. Hraje teprve od deseti let! „Předtím jsem chodila bruslit třeba jednou do měsíce na rybník. Chtěla jsem s hokejem začít už dřív, ale rodiče mě nepustili. Když jsem začala, asi tři měsíce jsem hrála v poli, a pak jsem už šla do brány,“ ohlíží se za svou zatím krátkou kariérou Juřicová.

Každopádně se zdá, že modrý půlkruh byl pro ni tou nejlepší volbou! „Chvilku jsem chytala s mladšími a pak jsem se asi projevila líp. Tak jsem šla chytat za starší kluky, kde jsem už zůstala. Snad mi to občas docela i jde,“ culí se brankářka.

Karolínu Juřicovou navíc může hnát dopředu i jiná motivace než reprezentační zážitky. Mladší dorostenci Rebelů si po sestupu vedou v lize na výbornou, zatím prohráli pouhé dva zápasy a rádi by se zase vrátili mezi republikovou smetánku! „Chodím s nimi na trénink a vidím, jak kluci hrají. Věřím, že na to mají, že se do extraligy dostanou a že to bude hrozně úžasné,“ hlásí nadšeně. A zachytat si nejvyšší soutěž, to by pro nadějnou brankářku znamenalo další obrovské zkušenosti. „Budeme v mladším dorostu tři gólmani. Věřím, že budu jeden z těch dvou, kteří budou chytat,“ dodává Juřicová sebevědomě.

Teď se ale naplno soustředí na reprezentační turnaj ve Zlíně. Mladé Češky se v sobotu od 18:15 střetnou s Polskem, s nímž by si rozhodně také měly poradit. Vrcholem unikátního třídenního klání bude nedělní souboj české patnáctky proti slovenské osmnáctce!

Foto: Martin Mašek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu