21. 12. 2014 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

VIDEO: Fanoušci nám hodně pomohli, pochvalují si svorně Čeněk Novák a Martin Parýzek

Rebelové v sobotu hostili v domácím prostředí Kadaň, kterou nakonec po tuhém boji přetlačili 4:2 a slavili zisk veledůležitých tří bodů. „Ve třetí třetině jsme šli naštěstí znovu do vedení a bylo hodně důležité, že jsme ubránili dvojnásobné oslabení. Potom už jsme to dohráli dobře,“ neskrýval spokojenost brankář Čeněk Novák. „Bylo to určitě těžké utkání, před zápasem jsme ani nic jiného nečekali,“ přiznal obránce Martin Parýzek.

Havlíčkův Brod si stejně jako proti Šumperku vypracoval náskok, ale v prostřední části ho znovu prohospodařil. Když po čtyřiceti minutách svítil na tabuli nerozhodný stav 2:2 a domácí výběr čekalo na začátku závěrečného dějství oslabení 3 na 5, fanoušci se určitě obávali černého scénáře. „Do druhé třetiny jsme šli s dvoubrankovým náskokem. Znovu jsme ale měli chvilkový výpadek a bylo vyrovnáno,“ ohlédl se za nepovedenou dvacetiminutovkou mladý gólman Čeněk Novák.

Devatenáctiletý odchovanec Rebelů si počínal fantasticky, připsal si 31 úspěšných zákroků. Začátek sezony strávil v juniorce pražské Slavie a nejvyšší mládežnická soutěž k jeho skvělým výkonům hodně přispěla. „Myslím si, že mi to určitě dost pomohlo. Při trénincích jsme byli ve dvou na ledě, takže toho mám hodně natrénováno.“

Barvy sešívaných hájí i další brodský hokejista, devatenáctiletý bek David Vala. „Když jsme tam přišli, tak to bylo dost těžké. Naštěstí tam byl on, jinak nevím, kdy bych se začal s klukama bavit. Já jsem takový, že se nejdřív moc nebavím,“ smál se maskovaný strážce brankoviště, který si přeje k Vánocům pod stromeček sedací vak.

Jeřábkova družina musela bojovat až do úplného konce, razítkem na tříbodovou kořist se stala až trefa do prázdné brány při kadaňské power-play. „Úplně jsem se zastavil a koukal se jenom na ten puk, jestli tam opravdu dojede. Ještě tam dojížděl Bába (Jakub Babka – pozn. red.), takže tím to bylo ještě pojištěné. Za gól jsem rád,“ vrátil se k důležité brance její autor Martin Parýzek.

Čerstvá posila vstřelila svůj premiérový gól v havlíčkobrodském dresu, což s sebou obvykle přináší příspěvek do týmové kasy. „Na to jsem zvědavý, ale něco se na tohle téma už v kabině řešilo, takže asi jo.“ A ptáte se, jestli půjde o finanční, nebo tekutou odměnu? „Jó, tak to nevím, jsem tady zatím jenom týden, takže se uvidí,“ reagoval pobaveně pětadvacetiletý obránce, který hrál za Karlovy Vary, Most nebo naposledy za České Budějovice.

Bojovníci z Kotliny si moc odpočinku neužijí, už v pondělí je čeká důležitý zápas na ledě Mostu a v pondělí 29. prosince doma přivítají Benátky nad Jizerou. „Musíme vycházet z dobré obrany, přestat už namazávat a zase dát nějaké góly. To je podle mě klíč k úspěchu,“ uzavřel Novák.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu