11. 1. 2015 | Ladislav Vácha

Mladší dorost předvedl skvělý obrat a doma přetlačil Pardubice B

Mladí Rebelové začali na svém ledě proti pardubickému béčku dobře a v 6. minutě se ujali vedení. Východočeši ale předvedli skvělý obrat a hned dvakrát vedli o dvě branky. Svěřenci trenérského tandemu Milan Kraučuk - Aleš Kraučuk ale zvládli na jedničku podtrženou třetí periodu, v níž nasázeli soupeři tři góly a nakonec slavili vydřené vítězství 6:4. Dvěma přesnými trefami se blýskl útočník Václav Piskač.

Havlíčkův Brod začal skvěle a už v 6. minutě otevřel gólový účet zápasu. Vojtěch Holenda naservíroval před brankoviště lahůdkový pas pro Václava Piskače, jenž zblízka prostřelil brankáře Matouška. Východočeši však neotáleli a brzy slavili vyrovnání. Mezi kruhy napřáhl Dominik Chára a nechytatelně zavěsil pod horní tyčku. Pardubice B byly rázem na koni a ve 14. minutě dokonaly obrat. A znovu se o to postaral Dominik Chára, jenž na své holi doslova dovezl kotouč k levé Arbelovského tyčce. Než se mladí Rebelové stihli pořádně rozkoukat, tak usedl na lavici hanby Jiří Marek a hosté odskočili na dvoubrankový rozdíl. Z levého kruhu zkusil štěstí Ondřej Brož a gólman Arbelovský, jenž si puk nešťastně srazil do brány, přepustil své místo kolegovi Folvarskému.

Mladým bojovníkům z Kotliny bouřka v kabině během první přestávky očividně prospěla, protože v úvodu prostřední části snížili při dvojnásobné přesilovce na nejtěsnější rozdíl. Přihrávku od Jana Petržílka si zpracoval na pravé straně Václav Piskač, rychle si přehodil puk na bekhend a chladnokrevně přehodil Matouškův beton. Domácí však znovu pykali za svou nedisciplinovanost, v závěru 2. třetiny si perníkáři vzali zpět dvougólový náskok. Hrací předmět se dostal k Filipu Hybešovi, jenž z ostrého úhlu trefil odkrytou část Folvarského klece. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, už za 45 sekund snížil bez přípravy z bezprostřední blízkosti Jan Petržílek.

Ve třetí periodě to vypadalo, jako kdyby na ledě existovalo jen jedno mužstvo. Za katr zamířil pardubický Ondřej Brož a Kraučukovi svěřenci to nekompromisně potrestali. Kotouč putoval po ose Michal Teplý - Viktor Horák - Richard Cachnín, přičemž posledně jmenovaný se z dobré palebné pozice nemýlil a bylo vyrovnáno. Ze hry uplynulo pouhých 16 sekund a rozjetí Rebelové dokonali obrat. Od modré čáry vypálil Jiří Marek a hezkou tečí usměrnil kotouč do sítě Jiří Přibyl. Také hosté vyměnili gólmany, ale brankář Dosoudil čisté konto nakonec neudržel. Po levém křídle se prohnal Michal Teplý a tvrdou ranou napasoval kus černé gumy k bližší tyčce, čímž uzavřel na konečných 6:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 2
Richard Cachnín ml. 1 0 1 0 2
Vojtěch Holenda 0 2 2 0 0
Viktor Horák 0 1 1 0 0
Tomáš Kohout 0 1 1 0 0
Matěj Krejčí 0 0 0 0 2
Tomáš Kulhánek 0 0 0 0 0
Tomáš Lachman 0 1 1 0 2
Jiří Marek 0 1 1 0 4
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Jan Petržílek 1 1 2 0 0
Václav Piskač 2 0 2 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 1 0 1 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
Marek Tecl 0 0 0 0 2
Michal Teplý 1 1 2 0 0
Pavel Zvěřina 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 16 0 3 6 0 0
Miroslav Folvarský 34 0 1 15 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, neděle 11.1.2015 od  
6:4
(1:3, 2:1, 3:0)
Havl. Brod - Pardubice B
Liga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Piskač (Holenda), 24. Piskač (Petržílek), 37. Petržílek (Holenda, Kohout), 46. Cachnín (Horák, Teplý), 46. Přibyl (Marek), 50. Teplý (Lachman) – 7. Chára (Rozlílek), 14. Chára (Blažej), 17. Brož (Kostka, Oliva), 37. Hybeš (Chára, Brož). Rozhodčí: Stehlík – Kukeně, Přibyl. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 6:4.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (od 17. Folvarský) – Lachman, Adam, Krejčí, Rubner, Zvěřina, Marek, Horák – Petržílek, Holenda Piskač – Pejchal, Cachnín, Teplý – Pokorný, Přibyl, Tecl – Kulhánek, Kohout

Pardubice B

Matoušek (od 46. Dosoudil) – Brychta, Hybeš, Blažej, Hrubý, Franc, Mikula, Oliva – Felcman, Kostka, Brož – Formánek, Kmoníček, Matušek, Rozlílek, Kutílek, Chára, Rohlík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu