22. 2. 2015 | Richard Wagner

Další meta pokořena! Starší dorost zvládl drama a veze tři body z Hvězdy!

PRAHA-VOKOVICE - Fantazie! Nádhera! Paráda! Ne, to nejsou schizofrenní výkřiky do tmy, ale těmito superlativy dá se popsat heroický výkon havlíčkobrodských starších dorostenců, kteří jeli bojovat o důležité body na led pražské Hvězdy. Mladí Rebelové sice po první třetině prohrávali, ale následně dokázali duel zvrátit a navzdory snížení z domácích hokejek nakonec urvali veledůležité body. Absolutorium si zaslouží gólman Miroslav Hanák, jenž zejména v úvodní dvacetiminutovce exceloval a Vojtěch Veverka, jenž stál u všech tří branek do Smíškovy svatyně. Za bojovnost jest ale třeba vyseknout poklonu celému týmu. Díky tomuto si tak parta plnící pokyny z taktovky Václava Adama a Jaroslava Bence udržela na čele tabulky tříbodový náskok na druhé Ústí!

Pouze 19 vteřin stačilo Hvězdě k tomu, aby otevřela skóre. Obrana Rebelů nedůsledně pohlídala zpoza brány vyjíždějícího Valíčka, jenž naservíroval touš před kasu, kde jej v klidu zametl za Hanákova záda Karel Sůva. Hosté následně přidali na důrazu a cpali se do zakončení, leč gólman Smíšek držel svůj tým nad vodou. Na startu duelu se také přílišně nehrálo v plném počtu a toho brzy využili hokejisté z hlavního města k tomu, aby si vytvořili nápor, při němž se několika bravurními zákroky blýskl Hanák. Pět minut před koncem úvodní dvacetiminutovky vyrobil tým z Vysočiny závar, při němž doráželi za ležícího muže s maskou Veverka, Vlach a Michálek. Kotouč nakonec přešel brankovou čáru, gólman puk vytáhl lapačkou, leč hlavní rozhodčí teprve dobruslující ke kase tento fakt nezaznamenal a rozpažil.

Staré přísloví říká, že "co tě nezabije, to tě posílí". A přesně podle toho se řídili Rebelové, kteří tři minuty po začátku prostřední části udeřili. Velký kus práce udělal Kopic, jenž si sjel od modré na kruh a přesným křižným pasem do brankoviště našel hůl Daniela Králíčka, který bez problémů pokořil přesouvajícího se Smíška. Krátce nato už byl zápas ve zcela jiných kolejích. Vlach zkrotil na levém kruhu puk, poslal jej skrze brankový prostor na Davida Michálka. Ten se s ničím nemazal a dělovkou pod horní tyč dal svému týmu vedení. Obě mužstva následně nevyužila nabídnuté šance. Sůva v šanci dvou na jednoho minul prázdnou klec a Veverku na druhé straně vychytal včasným přesunem Smíšek. Hvězdě se chvilku před druhou přestávkou povedlo srovnat, když se utrhl David Novák, jemuž usnadnil situaci Bancíř, který ve středním pásmu zakopl o rýhu v ledu. Domácí kanonýr si položil Hanáka a ranou pod horní tyč zavěsil.

Na úvod třetího dějství měl velkou šanci Jelínek, který uháněl sám na gólmana, kterému ale uklidil puk přímo do lapačky. Dění na ledě bylo ve třetí třetině oboustranně vyrovnané, ale Rebelové měli přeci jen o malý kousek více ze hry. To využili necelé čtyři minuty před koncem, když se nejprve mezi kruhy povedlo Vlachovi zachytit odražený puk. Brodský hráč měl dost času na to, aby připravil milimetrovou nahrávku na hůl Vojtěcha Veverky, který si ještě počkal, až před ním padne Smíšek na led, a následně umístil kotouč k zadní tyči. Na úplném konci nejprve spálil tutovku Vlach, kterému při úniku 2 na 1 přiklepl Michálek. Střela útočníka Rebelů se nevešla ani mezi tři tyče. Pražané zkusili v poslední minutě hru bez gólmana, ale defenziva hostů zvládla eliminovat šance soupeře. Deset vteřin před koncem pak ještě vyfasoval kapitán Rebelů Suchý trest do konce utkání za běžnou připomínku ohledně místa provádění buly. Na radosti Havlíčkova Brodu to ale nic neubralo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 2
Jan Jelínek 0 0 0 0 2
Jiří Kopic 0 1 1 0 0
Daniel Králíček 1 0 1 0 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Lukáš Křížek 0 0 0 0 2
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
David Michálek 1 0 1 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 32
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 1 2 3 0 4
Jiří Vlach 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Miroslav Hanák 60 37 2 34 91,89 0 0

Ohlasy k utkání

A15. kolo, neděle 22.2.2015 od  
2:3
(1:0, 1:2, 0:1)
Hvězda Praha - Havl. Brod
Liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Sůva (Valíček, Piovarči), 35. D. Novák (Hruška) - 23. Králíček (Kopic, Veverka), 24. Michálek (Veverka, Vlach), 56. Veverka (Vlach). Rozhodčí: Jebavý - Bernard, Zháňal. Vyloučení: 7:6, navíc Suchý (HBR) 10 min. OT [NESP] + OK [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Hvězda Praha

Smíšek - Grim, David, Diviš "A", Čmejla, O. Veverka, Svoboda, Čadek, Piovarči "C", Valíček, F. Novák, Hošťák, Bulín, D. Novák, Sůva, Vidím, Kornblad, Hruška.

Havl. Brod

Hanák (Kekula) - Suchý "A", Vacek, Lacina, Hrabaň, Bancíř, Kopic - Kraučuk, Jelínek "A", Vlach, Michálek, Křížek, Hendrych, Veverka, Benák, Králíček.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu