27. 2. 2015 | Ladislav Vácha

Třikrát škoda. Starší dorost byl v Kolíně jasně lepší, přesto padl

Starší dorostenci se vypravili na led třetího Kolína s jasným cílem - urvat všechny tři body a definitivně si tak zajistit postup do extraligy. Za svým cílem šli hodně odhodlaní a na ledě kralovali, ale těsně před druhou sirénou zbytečně inkasovali. Jejich obrovský tlak ve třetí periodě, kdy se hrálo v podstatě jen na bránu domácích, nakonec vyústil v kýžené vyrovnání z hole dlouhána Lukáše Křížka. Vzhledem k zaváhání Ústí nad Labem s Kadaní stačilo mladým Rebelům udržet nerozhodný stav až do sirény, ale obdrželi po chybě další gól a nakonec prohráli 1:4.

Úvodní dvacetiminutovka se odvíjela podle havlíčkobrodského scénáře. Hosté měli o poznání více ze hry a po většinu času tlačili svého soupeře u jeho branky. Proti poctivé obraně se však horko těžko prosazovali, a když už to vyšlo, v cestě jim stál fantasticky chytající gólman Martínek. Vyložená šance, která by hlasitě volala po gólu, se ale neurodila. Nebylo tak divu, že do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

V prostřední části už se ale začaly dít věci. Už ve 22. minutě ukázal záda kolínským bekům Jiří Vlach, ale v samostatném úniku si vylámal zuby na Martínkově betonu. Udeřit mohlo i na druhé straně, ale brankář Kekula po závaru před svou svatyní udržel puk pod sebou. Útočným a prvním faulem utkání se potom provinil brodský Vojtěch Veverka, ale jeho tým těžké chvíle přečkal a ještě málem sám udeřil. Lukáš Beran předvedl fantastické sólo, když se prokličkoval přes tři protihráče až před bránu, ale zblízka bekhendem o kousek minul vzdálenější tyč. A Rebely brzy stihl krutý trest. Antonín Kadlec našel před brankovištěm Radka Jelínka, jenž se štěstím napasoval puk za Kekulova záda.

Od úvodu třetí periody měli Broďáci obrovskou převahu, jež vyústila v první přesilovou hru. Tu sice nevyužili, ale vytvořili si mohutný tlak, který brzy skončil zaslouženým vyrovnáním. Vojtěch Veverka vykouzlil přesný pas do předbrankového prostoru, odkud dotlačil puk do sítě důrazný Lukáš Křížek. Mladí Rebelové byli i nadále na koni a ustavičně bušili na zadní vrátka Kozlů. K postupu do extraligy jim v tu chvíli stačilo udržet nerozhodný stav až do konce, ale to se nepovedlo. Po hrubce hostů ve středním pásmu se hnali Středočeši do přečíslení 2 na 1, při němž vzal zodpovědnost na sebe Josef Pilný a z pravého kruhu odrazem o tyčku skóroval. Zaskočený Havlíčkův Brod zkusil vyrovnat v power-play, ale toho využil ranou do prázdné brány Antonín Kadlec. A aby toho nebylo málo, čtyři sekundy před závěrečnou sirénou zaskočil gólmana Kekulu střelou z levé strany Václav Čtvrtečka a upravil na konečných 4:1. Pro aktivnější Rebely hodně krutý výsledek, jenž odložil postupovou radost.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Jiří Benák 0 0 0 0 0
Lukáš Beran 0 0 0 0 0
Pavel Hendrych 0 0 0 0 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 0
Daniel Králíček 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Lukáš Křížek 1 0 1 0 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Vojtěch Veverka 0 1 1 0 2
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vít Kekula 60 0 3 25 0 0

Ohlasy k utkání

A16. kolo, pátek 27.2.2015 od  
4:1
(0:0, 1:0, 3:1)
Kolín - Havl. Brod
Liga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 38. R. Jelínek (Kadlec), 57. Pilný, 60. Kadlec (Jelínek), 60. Čtvrtečka – 48. Křížek (Veverka). Rozhodčí: Kareš – Potůček, Tasch. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Sestavy

Kolín

Martínek (Kunášek) – Málek, V. Suchý, Kuběna, Pokorný, Sladký – Labuta, Kadlec, R. Jelínek, Netušil, J. Pilný, Čtvrtečka, Pešek.

Havl. Brod

Kekula (Hanák) – D. Suchý (C), Vacek, Hrabaň, Bancíř, Němec, Kopic – Beran, J. Jelínek, Kraučuk – Benák, Vlach, Veverka – Křížek, Králíček, Hendrych.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu