1. 6. 2015 | Redakce

Je rozhodnuto! Havlíčkův Brod bude hrát v příští sezoně druhou ligu!

Konec spekulací, havlíčkobrodský hokej už má konečně jasno o své budoucnosti! Bruslařský klub uhradil dluhy HC Rebel a v příštím soutěžním ročníku tak bude Havlíčkův Brod bojovat mezi druholigovou konkurencí. „Byl to boj, ale povedlo se. Hokej ve městě se po dvaceti letech vrátil pod křídla Bruslařského klubu,“ oddychl si v rozhovoru pro MF DNES předseda BK David Kozlík.

Konečně dobrá zpráva! Havlíčkobrodští fanoušci určitě s povděkem přivítají informaci, že Bruslařský klub po složitých jednáních vyrovnal závazky HC REBEL a.s., které se týkaly hráčských výplat a neuhrazených pokut od Českého svazu ledního hokeje. „Nebýt sponzorů, hokej ve městě by skončil,“ přiznal šéf BK David Kozlík.

Vypadá to, že Havlíčkův Brod by už měl být po dlouhém období nejistoty z nejhoršího venku. „Měli jsme vlastně jen dvě možnosti - buď začít od krajského přeboru, nebo zaplatit. Jenže i kdybychom začali od krajského přeboru a vybojovali si postup, svaz by nás pak stejně nenechal hrát dřív, než bychom zaplatili,“ vysvětlil ožehavou situaci Kozlík.

Rozeběhla se tak jednání, jak co nejrychleji sehnat potřebné finanční prostředky a všechny dluhy uhradit. A naštěstí se to povedlo! Potřebné peníze poskytly nejrůznější sponzoři a pomocnou ruku podalo i město Havlíčkův Brod. „To bylo stěžejní, od čeho jsme se odpíchli. Město nám slíbilo, že nám pomůže. Navíc se objevil sponzor, který dá stejnou částku, jakou nám slíbilo město. Zatím ale nechce být jmenován. Můžu říct pouze tolik, že jde o sponzora, který má vztah k regionu a není mu lhostejný osud brodského hokeje,“ prozradil Kozlík.

A co se stane s předchozími majiteli? „O další spolupráci nestojí. Snad s výjimkou pana Casky, který zájem projevoval od začátku. Teď je ale dlouhodobě v zahraničí,“ říká Kozlík. „Já o tom zatím nepřemýšlel, ale všechno dění kolem mě spíš vede k tomu, že už nechci. Rád bych viděl, jestli v Brodě najdou podobně naivní hlupáky, kteří do klubu donesou peníze a někdo je pak za to bude švihat přes záda,“ zlobil se jeden z majitelů HC Rebel Evžen Vopelka.

Byl to právě pan Vopelka, kdo žádal od Bruslařského klubu vyrovnání za převedení licencí. „Nakonec nám ale svaz poradil, abychom vypověděli smlouvu o spolupráci a HC Rebel pro ně v tu chvíli přestane existovat. Všechny licence stejně historicky patří Bruslařskému klubu,“ řekl Kozlík.

A-tým BK Havlíčkův Brod se v současné době připravuje v rámci neoblíbené letní dřiny na nový druholigový ročník, v kádru má zatím 15 hráčů. „Vesměs jde o brodské odchovance. Oslovili jsme kluky, kteří byli v minulých letech vyřazeni z týmu. A prozradit můžu to, že jedním z kandidátů na pozici hlavního trenéra je Aleš Totter,“ uzavřel Kozlík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu