10. 6. 2015 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

VIDEO: Letní dřina je v plném proudu! Napilno má i brodská mládež

Ležet v horkých letních dnech u vody a popíjet svůj oblíbený nápoj? O tom si mohou hokejisté v současné době nechat jen zdát! Výjimku netvoří ani mládežnické týmy Havlíčkova Brodu, jejichž hráči polykají tvrdé tréninkové dávky, bez nichž se v žádné sezoně neobejdou. Platí to i pro starší dorost, který se poctivě připravuje na nadcházející extraligový ročník.

Začalo to náročnou rozcvičkou, jež se neobešla bez populárních „trakařů“ nebo nošení spoluhráče v náručí přes celou délku tělocvičny. Zkušení trenéři dobře ví, jak své svěřence připravit během letní přípravy na nový soutěžní ročník. A ten bude tentokrát ještě těžší, starší dorostenci totiž v minulé sezoně vybojovali postup do extraligy.

Velmi důležitá je také disciplína. Když hlavní trenér Václav Adam odešel do posilovny pro činky a někteří hráči si místo připravování stanovišť na kruhový trénink házeli míčem, neváhal přísný kouč po návratu pořádně zvýšit hlas. Své „ovečky“ následně sledoval a povzbuzoval například při kotoulech přes překážku, přeskocích přes švédskou bednu a „kozu“ nebo vzpírání. To vše v krátkých časových intervalech, ale s maximálním úsilím a přihrávkami medicinbalem.

Po skončení kruhového tréninku a uklizení použitého náčiní se mladí hokejisté rozdělili na dvě skupiny. Jedna zůstala pod vedením asistenta Bence v tělocvičně, kde se věnovala odrazové síle při přeskakování laviček a překážek, druhá se potila v posilovně pod drobnohledem trenéra Adama. Sečteno podtrženo - pořádná makačka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu