29. 7. 2015 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Trenér staršího dorostu Václav Adam: Extraligu chceme udržet a uděláme pro to všechno

Moc dobře vědí, že je čeká pořádný kus tvrdé práce. A dvojnásob to platí pro zkušeného trenéra Václava Adama, který se svým dlouholetým asistentem Jaroslavem Bencem připravuje starší dorostence na nový extraligový ročník. Mladí hokejisté v rámci velmi náročné letní přípravy poctivě mobilizují své síly, aby po dvouleté přestávce v nabité konkurenci obstáli. Hlavní cíl je už teď jasný - nejvyšší tuzemskou soutěž udržet. „Nechceme být žádným outsiderem, ale plnohodnotným soupeřem pro všechny extraligové týmy,“ hlásí odhodlaně přísný kouč, který vždy dokáže dostat ze svých svěřenců maximum.

Jak hodnotíte z vašeho pohledu „suchou“ část letní přípravy?
S přípravným obdobím jsme spokojení. Odtrénovali jsme to, co jsme si naplánovali. Myslím si, že ve velkých dávkách a také ve vysokém tempu. Udělali jsme neuvěřitelných 62 tréninkových jednotek. Trénovali jsme každý den, v úterý dvoufázově a v sobotu bylo volno. Absolvovali jsme tak sedm tréninkových jednotek v týdnu. Myslím si, že kluci toho měli dost. Po fyzické stránce by měli být na sezonu dobře připravení. Teď na to navazujeme bruslením a velkými objemy na ledě.

Máte v týmu nějaké nové tváře a plánujete ještě příchod nějakých posil?
Nějací hráči samozřejmě musí přijít. Jádro týmu tady ale máme a byl bych rád, kdyby se tady prosadili havlíčkobrodští hráči. Oba dorosty postoupily do extraligy, takže by si zasloužili být v týmu, ale bude teď záležet jen na nich, jak se s tím poperou a prosadí se. S panem asistentem Bencem samozřejmě budeme chtít nejvyšší soutěž udržet a uděláme pro to všechno.


Václav Adam úspěšně trénuje starší dorost společně s asistentem Jaroslavem Bencem.

V průběhu týdne vás čekají první přátelské zápasy. Narazíte v nich i na nějakého zahraničního soupeře?
Zahraničí nedopadlo, kromě jednoho zápasu s Kolínem tak budeme mít proti sobě samé extraligové týmy.

Bude hlavním cílem v novém soutěžním ročníku udržet extraligu?
Jak jsem říkal už před minulou sezonou, nebudeme koukat na tabulku. Půjdeme zápas od zápasu, budeme se snažit hrát naplno a uvidíme, na co ten tým bude mít. Samozřejmě nechceme být žádným outsiderem, ale plnohodnotným soupeřem pro všechny extraligové týmy.

Jak jste trávil v létě volno?
(směje se) Já jsem volno moc neměl, trávil jsem ho pracovně.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu