4. 8. 2015 | Ladislav Vácha, Luboš Vácha

Miroslav Třetina: Do Brodu jsem se těšil, mám ho pořád v srdci

Důležitou posilou Havlíčkova Brodu se stal v letní přestávce ostřílený mazák, který by měl patřit k největším ofenzivním esům týmu a mít silné slovo v kabině. Navíc je velká šance, že se stane novým kapitánem. Řeč je o pětatřicetiletém útočníku Miroslavu Třetinovi, jenž se po dvou sezonách vrací zpátky na místo činu. „Šel jsem sem s tím, abych něco předal mladým klukům ze svých zkušeností. Těším se na to,“ vyhlíží náplň své nové práce miláček brodského publika.

Budoucnost mužského hokeje byla po pádu z 1. ligy zahalena v hustém mlžném oparu, o hráčském kádru vůbec nemluvě. Nakonec vše dobře dopadlo, Havlíčkův Brod získal právo nastupovat mezi druholigovou konkurencí a ulovil i hodně zvučnou posilu... „Do Brodu jsem se těšil, byl to pro mě nový impuls. Brod mám pořád v srdci, jeho zájem mě potěšil. Když mi pan Kozlík volal, že o mě mají zájem, tak jsem jiné nabídky už ani neřešil. Spoléhal jsem se na to, že se tady do týmu dostanu,“ neskrývá spokojenost s návratem do dobře známého prostředí zkušený útočník Miroslav Třetina.

Broďáci v současné době poctivě zbrojí na nový druholigový ročník. Rádi by hráli v horní polovině tabulky a nalákali zpět do ochozů fanoušky, jichž chodilo v minulé sezoně do Kotliny opravdu hodně málo. Hráči se poprvé sešli na tréninku pod vedením trenéra Tottera minulý čtvrtek. „První trénink byl samozřejmě těžký. Ještě je špatný led, to je všude stejné. Všichni musí pořádně hrábnout,“ usmívá se pětatřicetiletý hokejista.

Třetina byl u všeho podstatného - návratu do 1. ligy a historické sezony 2010/11.

Dlouholetí příznivci brodského hokeje si ještě možná pamatují Miroslava Třetinu jako bojovného mladíka, který dokázal udeřit vždy v tu pravou chvíli. Tentokrát bude ale jeho postavení v týmu zcela odlišné. „Šel jsem sem s tím, abych něco předal mladým klukům, kteří tady dostanou šanci. Aby to tady mělo nějaký smysl, ne jako v minulých letech. Klidně přijmu tuhle roli, abych předával něco ze svých zkušeností. Těším se na to,“ přiznává Třetina.

Předešlých pět sezon v Havlíčkově Brodě

Sezona:  Soutěž:            Tým    Z   G   A   B   TM  +/-  
2012-13  1. liga            HBR   18   2   6   8   41   +4
2010-11  1. liga            HBR   33  18  21  39   32   +6
2009-10  1. liga (p-o)      HBR    5   2   3   5    8   +1
         1. liga            HBR   45  14  20  34  142   -8
2008-09  1. liga (p-o)      HBR    4   0   2   2   22   -2
         1. liga            HBR   43  15  17  32   93  -11 
2007-08  1. liga            HBR   40   8   7  15   32   -7

A ptáte se, jakým směrem by se měl hokej v našem městě během následujících let ubírat? „Chce to dát šanci co nejvíce brodským klukům, aby se tady chytili a lidi se na ně začali chodit dívat. Druhá liga je na tohle úplně perfektní, taky jsem v ní začínal a dostal jsem se až do extraligy,“ poukazuje na svůj kariérní vzestup obávaný forvard, který si u brodských fanoušků vysloužil za účast v populární pěvecké soutěži přezdívku Superstar.

Třetina nastoupil na prvním tréninku v zelené formaci, stejně jako Miroslav Duben.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu