22. 8. 2015 | Richard Wagner

Bruslaři poprvé v přípravě padli, hattrickem je sundal kolínský kapitán

KOLÍN - Všechno je jednou poprvé. I nově budovaný kádr BK Havlíčkův Brod musel jednou odejít z ledu poražen. Bez Miroslava Dubna, zato s juniory Tomášem Cejpkem a Vítem Kekulou v sestavě vyjeli Bruslaři k utkání v Kolíně. Tam se sice dostali bleskově do vedení zásluhou Lukáše Endála, ale domácí zápas otočili a navzdory vyrovnání Kirilla Vlasova si výhru pohlídali. Výborným výkonem se znovu blýskl brankář Jiří Zvolánek. V úterý čeká na Broďáky střetnutí s Pelhřimovem. (Foto: janovske.estranky.cz)

Hned na startu duelu zaváhal Ježek a havlíčkobrodští upalovali do brejku. Konkrétně Lukáš Endál, jenž si sjel před Sejpala a nedal mu šanci na zásah. Téměř vzápětí mohl srovnat Kadlec ml., ale Zvolánek vytáhl skvělý zákrok betony. Domácí hokejisté dokázali ve 13. minutě srovnat. Petr Morkes si potáhl puk a tvrdou ranou ho umísti přesně do Zvolánkovy šibenice. V závěru úvodní dvacetiminutovky se ještě řádně zapotil havlíčkobrodský muž s maskou, ale šance Kozlů počapal.

Bruslaři měli rozpačitý start do druhé periody. Nejprve nevyužili přesilovku a pár minut po jejím skončení inkasovali, když se prosadil kolínský kapitán David Šafránek. Kozlové měli více šancí, ale srovnat mohli Broďáci, a to v oslabení, avšak Endál nedokázal zamířit mezi tři tyče. To Zumr s Voženílkem na samém konci druhého dějství už do prostoru branky mířili, avšak brankář Zvolánek svůj tým podržel.

V úvodu závěrečného dějství nevyužily obě mužstva přesilovou hru. Pak si vzali slovo Bruslaři, kteří předvedli nápor před brankářem Kolína. Sejpal nakonec velký závar vyřešil za cenu toho, že byl natlačen do kasy. O chvíli později skončil v brance místo gólmana puk. Kirill Vlasov vyslal nepříliš kořeněnou střelu, která zapadla za záda domácího strážce svatyně. Havlíčkobrodští hokejisté nakonec remizu neudrželi. Tři minuty před koncem ujel v početní nevýhodě David Šafránek, jenž si rozhýbal Zvolánka a zasunul u puk mezi betony. Hosté zareagovali minutu před koncem time-outem a odvolali Zvolánka z klece. Power-play ale úspěšná nebyla. Čtyři sekundy před sirénou dovršil hattrick David Šafránek.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, sobota 22.8.2015 od 17:00
4:2
(1:1, 1:0, 2:1)
Kolín - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Morkes, 27. Šafránek (Skokan), 57. Šafránek, 60. Šafránek – 4. Endál, 53. Vlasov (Kondratěv). Rozhodčí: Kubeš - Špringl st., Špringl ml. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Sestavy

Kolín

Sejpal (Moravec) – Pácal, Hanzl, Skokan, Březina, Voženílek, Barták, Svoboda – Zumr, Šafránek "C", Morkes "A"- Ježek, Semirád, Malý – Kadlec ml., Kadlec st. "A", Němec – Jelínek, Hlavatý.

Havl. Brod

Zvolánek (Kekula) – Kořínek, Loginovskij, Mendl, Kolda, Pecen, Kříž, Vala - Přidal, Třetina, Endál - Kozlík, Kuchta, Chlubna- Kondratěv, Vlasov, Ludvík - Havel, Cejpek, Hlídek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu