6. 9. 2015 | Richard Wagner

Mladší dorost se rozstřílel pozdě, body putují na Horácký zimní stadion

HAVLÍČKŮV BROD - Po porážce na ledě úřadujícího mistra si chtěli mladší dorostenci spravit chuť na domácím ledě v Kotlině. Do cesty se jim postavila konkurenční Dukla, kde několik Broďáků v létě absolvovalo česko-finskou hokejovou školu. Uspět se jim ale nepodařilo přesně podle jejich představ. S jihlavskou Duklou sice bojovali, ale soupeř z krajského města Vysočiny se dostal už do dvojnásobného náskoku, který sice Bruslaři dokázali stáhnout, ale Teplého trefa přišla až 12 vteřin před sirénou, což bylo pozdě. Ve čtvrtek míří Broďáci bojovat do Pardubic.

Dukla byla od úvodu nebezpečná. V sedmé minutě se po ubráněném oslabení ujala vedení. Vala našel na kruhu operujícího Adama Najmana, jehož přesně mířená rána si našla cestu do prostoru, kam Arbelovský nedosáhl. Navýšit vedení celku z metropole Vysočiny mohl Daňhel, avšak zblízka trefil jen pohotového gólmana Bruslařů. Běžela čtrnáctá minuta, když Kohout dopravil puk za Juřičku, ale sudí rozpažil, anžto místo hole užil nohy.

Protože zajímavé příležitosti z konce prvního dějství branku nepřinesly, šla Jihlava do toho druhého s náskokem. Ten se jí v polovině duelu povedlo navýšit, když ke konci přesilovky předvedla přímočarou akci, na jejímž konci stál důrazný Jaroslav Musil, který přehodil lehce dezorientovaného muže s maskou. Na druhý inkasovaný gól se snažili domácí rychle zareagovat, avšak na Juřičku si nepřišli.

Třetí dějství pokračovalo v rytmu hledání správné střelecké mušky ze strany domácích a neslo se na vlnách jihlavského hlídání náskoku. Několik solidních šancí ke gólu nevedlo. Blízko definitivnímu rozhodnutí byl Filip, jehož střela sice prošla mezi Arbelovského betony, ale nakonec proklouzala jen vedle tyče. V samotném závěru zápasu se ještě domácí nadechli a po Krejčího přiklepnutí zasunul puk do sítě kolem padajícího Juřičky Michal Teplý. V závěrečných vteřinách domácí vyvinuli tlak, ale jihlavský brankář své tyče uhájil.

Podrobnou reportáž naleznete ZDE

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Adam 0 0 0 0 0
Richard Cachnín ml. 0 0 0 -1 0
Viktor Horák 0 0 0 -1 0
Filip Hybeš 0 0 0 0 0
Tomáš Kohout 0 0 0 1 0
Jakub Krajíček 0 0 0 0 2
Matěj Krejčí 0 1 1 1 0
Tomáš Kulhánek 0 0 0 0 0
Michal Kyncl 0 0 0 -1 0
Radim Pejchal 0 0 0 0 0
Ondřej Plíhal 0 0 0 0 0
Lukáš Pokorný 0 0 0 -1 0
Valentýn Smolko 0 0 0 -1 0
Marek Tecl 0 0 0 1 0
Michal Teplý 1 0 1 1 2
Pavel Zvěřina 0 0 0 1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Dominik Arbelovský 60 0 2 23 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, neděle 6.9.2015 od 10:00
1:2
(0:1, 0:1, 1:0)
Havl. Brod - Jihlava
Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 60. Teplý (Krejčí) - 7. Najman (Vala), 31. Musil (Úlovec, Najman). Rozhodčí: Josef Barek - Jan Kleprlík, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 122. Střely na branku: 20:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Sestavy

Havl. Brod

Arbelovský (Kružík) - Krejčí, Adam, Zvěřina, Horák, Hybeš, Smolko - Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Krajíček, Teplý, Pejchal, Kyncl.

Jihlava

Juřička (Lepeška) - Piskač, Rusňák, Juda, Trávník, Mareček, Marek - Brož, Vala, Zadražil, Úlovec, Musil, Daňhel, Kardoš, Najman, Filip.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu