10. 9. 2015 | Milan Sochor

Bruslaři uzavřou přípravu ve Světlé nad Sázavou

HAVLÍČKŮV BROD – Přípravné období se definitivně blíží ke svému konci. Svěřence Aleše Tottera čeká před startem druhé ligy poslední test. Bruslaři se utkají v pátek 11. září od 18:00 na ledě Světlé nad Sázavou. Pro vítěze Krajské ligy Pardubického kraje z posledních dvou let se naopak jedná o první přípravné utkání před nadcházejícím ročníkem. V tomto duelu uvidíme borce, kteří svými výkony v sezoně 2005/2006 pomohli Havlíčkovu Brodu k postupu do první ligy, nebo hráče, kteří se letos zúčastnili přípravného kempu v Kotlině a snažili se dostat do kádru druholigového mužstva. (Foto: www.hcsvetlans.cz)

HC Světlá nad Sázavou

Založena: 1938
Stadion: Zimní stadion Pěšinky (kapacita 550 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: hcsvetlans.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ Krajské ligy Pardubického kraje, vítěz play-off O přeborníka kraje
Trenér: Jan Krajíček

__________________________________________________________________________________

Světelští přípravu teprve začínají

Zatímco Bruslaři odehrají poslední přípravné utkání, pro tým Světlé nad Sázavou se jedná naopak o první přípravný zápas před novou sezonou. Krajská liga Pardubického kraje totiž začíná svým prvním kolem až 4. října. Hokejisty od soutoku Sázavy se Sázavkou tak čeká pořádně ostrý start. V dalších duelech se utkají ještě s Humpolcem a dvakrát s Novým Bydžovem.

Modrobílí budou tedy nerozehraní, ale jinak se nejedná o žádná ořezávátka. Krajskou ligu vyhráli už dvakrát za sebou. Po základní části loňského ročníku skončili na druhém místě se ztrátou jediného bodu na první Chrudim a mohli se pyšnit nejlepší obranou, když ve 22 zápasech inkasovali pouze 44 branek. Pro srovnání, druhý nejlepší tým v tomto ohledu lovil ze své sítě 56 puků.

Světelští hokejisté po výhře 6:2 v Náchodě získali Superpohár.
(Foto: www.hcsvetlans.cz)

Hokejisté ze 14 km vzdáleného města pak předvedli spanilou jízdu v play-off. Ve vyřazovacích bojích totiž nepoznali hořkost porážky. Ve čtvrtfinále si poradili hladce s mužstvem Poličky. V semifinále byli Světelští nejblíže porážce, když ve druhém zápase této série došel zápas proti Chocni až do prodloužení. To ovšem zvládli a postoupili znovu bez ztráty kytičky. Ve finále pak narazili na vítěze základní části. Chrudim ale Světlou nad Sázavou příliš nepotrápila, a tak si modrobílí po výsledcích 5:3, 7:1 a 4:1 dokráčeli pro mistrovský pohár.

V týmu Světlé nad Sázavou se nachází několik havlíčkobrodským fanouškům věrně známých jmen. Soupiska totiž obsahuje mladé hráče, kteří prošli mládežnickými týmy Havlíčkova Brodu. Někteří z nich dokonce bojovali v Kotlině o místo v druholigovém kádru. Ve světelském dresu se představují i pamětníci postupu Havlíčkova Brodu do první ligy v sezoně 2005/2006. Jsou jimi Ondřej Včela, Petr Včela a Jaroslav Žák.

Bruslaři se chystají na druholigovou sezonu v nových dresech

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu