17. 9. 2015 | Ladislav Vácha

Oba dorosty jedou na led Komety Brno, starší doma vyzve i Boleslav

Kolotoč mládežnických soutěží běží na plné obrátky, o víkendu jsou na programu už pátá kola dorosteneckých extralig. Starší dorostenci jedou v pátek na horký led Komety Brno, jež vyhrála všechny čtyři zápasy a vyhřívá se na čele tabulky Střed. V sobotu doma od 12:00 změří síly s Mladou Boleslaví, jež v tabulce okupuje 3. místo. Mladší dorost se rovněž vydá na kluziště Komety Brno, kde odehraje klíčové utkání, protože půjde o souboj týmů, které dosud jako jediné v extralize nebodovaly. Průběh zápasů můžete sledovat na onlajny.com.

Mladší dorost

HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod

5. kolo, neděle 20.9.2015 od 12:30

To je trápení... Mladší dorostenci nedokázali bodovat ani v domácím prostředí proti Mladé Boleslavi, když prospali začátek zápasu a už v 10. minutě prohrávali 0:3. Utkání sice dokázali zdramatizovat, když se dvakrát zapsal do střelecké listiny Radim Pejchal a jeden přesný zásah přidal Michal Teplý, ale i přes výraznou střeleckou převahu (poměr střel na bránu 40:25) z toho byla porážka 3:5. Mladí Bruslaři tak stále čekají na první extraligové body, stejně tak jako jejich nejbližší soupeř, Kometa Brno, na jejímž ledě nutně potřebují uspět.

„Po hrubých individuálních chybách, které se opakují zápas co zápas, jsme dostali tři góly z dorážek před brankou. Jsou to jedni a ti samí hráči,“ hřímal rozzlobený trenér Aleš Kraučuk, který se snaží ze všech sil s výkony svého týmu něco udělat, ale lepší výsledky stále nepřicházejí. „Pak sice dáme branku, ale uděláme další chybu a hosté nám jedou sami na bránu a dají na 4:1. Znovu snížíme, ale zase jedou sami na bránu a dají to. Neustálé chyby obránců. Pořád dokola,“ doplnil.

Radim Pejchal byl u všech tří zásahů do sítě Mladé Boleslavi. 2 góly dal, na 1 nahrál.

Minulé zápasy Bruslařů

Mountfield HK – BK Havlíčkův Brod 4:0
BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 1:2
HC Dynamo Pardubice – BK Havlíčkův Brod 7:1
BK Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav 3:5

Soupeř v minulé sezoně

HC Kometa Brno

– základní část 3. místo, skupina o postup 2. místo, vicemistr extraligy

Poslední soutěžní vzájemný zápas

HC Kometa Brno – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:5sn

Minulé kolo soupeře

HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno 12:0

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Kružík (od 10. Arbelovský) – Krejčí, Zvěřina, Hybeš, Adam, Smolko, Horák – Teplý, Cachnín, Pejchal – Kulhánek, Tecl "C", Kohout – Krajíček, Plíhal, Pokorný – Kyncl.

Michal Teplý si v minulém utkání připsal 2 body za přesnou trefu a gólovou asistenci.

Starší dorost

HC Kometa Brno – BK Havlíčkův Brod

5. kolo, pátek 18.9.2015 od 18:30

BK Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav

6. kolo, sobota 19.9.2015 od 12:00

Starší dorostenci mají o poznání příjemnější starosti než jejich mladší kolegové. Z úvodních čtyř kol vytěžili dvě vítězství, obě v domácím prostředí. V pátek potrápili úřadujícího vicemistra z Hradce Králové, na jehož ledě dokonce vedli 1:0, ale nakonec padli hlavně kvůli dvěma slepených brankám ze závěru prostřední části 1:3. S Letňany se ujali vedení, ale soupeř odpověděl třemi brankami. Mladí bojovníci z Kotliny ale nesložili zbraně, dokázali vyrovnat a bonusový bod urvali v samostatných nájezdech. S pěti body jim patří v desetičlenné skupině Střed 5. místo, nyní je čeká hodně těžký úkol - bodovat na ledě aktuálního lídra tabulky z Brna.

„Měli jsme vyložené šance, kdy před námi zívala prázdná brána, nedokázali jsme je ale bohužel využít ke vstřelení gólu,“ nebyl spokojený se střeleckou produktivitou hlavní kouč Václav Adam. „V kabině jsme si řekli určité věci, které jsme nedodržovali a dostali jsme tři góly. Na druhou stranu chci vyzvednout sílu mančaftu, že nás to nepoložilo a makali jsme dál. Urvali jsme alespoň dva body v nájezdech. Chtěli jsme tři, máme dva. Ale říkali jsme na začátku sezony, že každý bod z každého zápasu bude špičkový,“ chválil své svěřence za bojovnost.

Lukáš Beran měl na vyrovnání proti Letňanům lví podíl, když si připsal gól a asistenci.

Minulé zápasy Bruslařů

Bílí Tygři Liberec – BK Havlíčkův Brod 4:2
BK Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava 4:0
Mountfield HK – BK Havlíčkův Brod 3:1
BK Havlíčkův Brod – HC Letci Letňany 4:3sn

Soupeři v minulé sezoně

HC Kometa Brno

– základní část 3. místo, nadstavbová část skupina A 9. místo, osmifinále play-off (porážka se Zlínem 2:3 na zápasy)

BK Mladá Boleslav

– základní část 9. místo, nadstavbová část skupina B 7. místo

Poslední soutěžní vzájemné zápasy

HC Kometa Brno – HC Rebel Havlíčkův Brod 2:4
HC Rebel Havlíčkův Brod – BK Mladá Boleslav 1:3

Minulá kola soupeřů

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 2:1
BK Mladá Boleslav – HC Dukla Jihlava 0:3

Sestava Havlíčkova Brodu z minulého zápasu

Kulich (Hanák) – Lachman, Hrabaň, Benák, Kopic, Polák, Jančařík, Němec – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Donda, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Přibyl – Piskač

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu