16. 10. 2015 | Ladislav Vácha

Bruslaře čeká třaskavá bitva, do Kotliny přijedou druhé Klatovy!

Pět zápasů, pět výher! Takovou bilancí z minulých pěti kol se pyšní nejen hokejisté Havlíčkova Brodu, aktuálně čtvrtý tým tabulky, ale i nesmírně silné Klatovy, které se dokonce vyhřívají na 2. pozici. Západočeši těší z velmi úzké spolupráce s extraligovou Plzní a ve svém kádru mají i několik hráčů, kteří dříve oblékali právě brodský dres. Oba rozjeté týmy se střetnou v sobotu 17. října od 17:00 na ledě Kotliny, jste srdečně zváni a věříme, že Bruslaře pomůžete dotlačit k dalšímu důležitému vítězství! (Foto: hc-klatovy.cz)

SHC Klatovy

Založení klubu: 1928
Stadion: Zimní stadion Klatovy (kapacita 3 250 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hc-klatovy.cz
Umístění v poslední sezóně: 17. místo (poslední) po ZČ (tým měl sestoupit z 2. ligy, ale nakonec zůstal)
Trenér: Pavel Vostřák

Sestava z posledního utkání: Kukin (41. Lejsek) – Chalupa, Holý, Marcel, Andrlík, Slavík, Houfek, Kubík, Leština – Tulačka, Kristl, Kepka, Michel, Přikryl, Beran, Kubeš, Váchal, Topinka, Pacanda, Němec
__________________________________________________________________________________

Klatovy se vyhřívají na 2. místě tabulky, táhnou je Plzeňáci

Časy, kdy se Klatovy pohybovaly na chvostu druholigové tabulky, už jsou pryč. V minulé sezoně skončily na poslední příčce západní skupiny a společně s Karvinou měly sestoupit, ale vedení soutěže jim dalo šanci zůstat ve 2. lize, čehož Západočeši využili. V jejich kádru se to díky úzké spolupráci s extraligovou Plzní mladými a kvalitními hráči jen hemží, čemuž odpovídají i výsledky. Soubor pod vedením trenéra Pavla Vostřáka zatím poznal hořkost porážky jen jednou, a to na ledě lídra z Kolína, kde padl těsně 4:5. V předešlých pěti zápasech neztratil ani bod!

Z hráčů, kteří prošli plzeňskou mládeží, můžeme jmenovat například nejproduktivnějšího obránce Patrika Marcela, který má zkušenosti i se zámořským hokejem, Jakuba Slavíka či Jakuba Houfka. Ofenzivu táhnou Richard Kristl, nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec celé soutěže, exBroďáci Matěj Beran nebo Roman Přikryl a tři starty má na kontě i Dominik Kubalík. Nechybí ani šestatřicetiletý matador Vladislav Kubeš, jenž za Havlíčkův Brod odehrál tři sezony.

„Jasně jsem řekl hráčům, že mě nezajímá, co bylo předtím. Všichni jsme začali od nuly. Každý má šanci hrát extraligu. Hráči se v Klatovech mohou rozehrát ke kvalitním výkonům,“ uvedl v rozhovoru pro web hc-klatovy.cz trenér Pavel Vostřák. „S Klatovy bych samozřejmě chtěl postoupil do 1. ligy. Věřte nám, můžeme zvládnout víc, než myslíte,“ vzkázal fanouškům gólman Fjodor Kukin.

Klatovy zatím mají důvod k radosti. Za Kolínem drží druhou příčku tabulky.
(Foto: hc-klatovy.cz)

Klatovy rozhodly o své výhře už v úvodní třetině

Západočeši nenechali Jindřichův Hradec vůbec rozkoukat a už od prvního vhazování na něj vlétli. Výsledek? Už ve 13. minutě svítil na tabuli stav 4:0, když se postupně trefili Matěj Beran, Martin Němec, Jan Topinka a Martin Váchal. Vajgar sice vykřesal jiskřičku naděje zásluhou Davida Bílka, ale domácí skomírající plamínek hostů rychle sfoukli, když se ještě před první sirénou prosadili Matěj Beran a Patrik Marcel.

Klatovy kontrolovaly zápas i v prostřední části a ještě navýšily své už tak komfortní vedení, když mířili přesně do černého Martin Němec a Vojtěch Tulačka. Tentýž hráč vstřelil v závěrečném dějství už devátou branku svého týmu, po čemž už jen upravil snižujícím gólem na konečných 9:2 Ota Lazorišák.

znak týmu 9 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Beran (Tulačka), 4. Němec (Přikryl, Pacanda), 9. Topinka (Kepka, Houfek), 13. Váchal (Slavík), 15. Beran (Slavík, Kristl), 17. Marcel (Němec), 27. Němec, 27. Tulačka (Kristl), 51. Tulačka (Beran, Kristl) – 14. Bílek (Lazorišák), 58. Lazorišák (Bílek). Rozhodčí: Sýkora – Horažďovský, Žídek. Vyloučení: 4:5 navíc Drda (JHR) 5 + DKÚ (napadení). Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 400. Třetiny: 6:1, 2:0, 1:1. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 9:1, 9:2.

SHC Klatovy: Kukin (41. Lejsek) – Chalupa, Holý, Marcel, Andrlík, Slavík, Houfek, Kubík, Leština – Tulačka, Kristl, Kepka, Michel, Přikryl, Beran, Kubeš, Váchal, Topinka, Pacanda, Němec

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Marek (31. Švihálek) – Kohút, Port, Stehlík, Jon, Popelka, Pípal, Babchuk – Kundrát, Záhora, Brabec, Hložek, Košťál, Lazorišák, Bílek, Šafář, Voříšek, Heřmánek, Drda, Sviták

Minulé zápasy Klatov

SHC Klatovy – HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:3
HC Klášterec nad Ohří – SHC Klatovy 2:5
SHC Klatovy – HC Lední Medvědi Pelhřimov 8:4
IHC Písek – SHC Klatovy 6:7
SHC Klatovy – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 9:2

Všechny zápasy


Za Západočechy nastupuje i zkušený útočník Vladislav Kubeš, který hrál i v Brodě.
(Foto: hc-klatovy.cz)

Bruslaři se vezou na vítězné vlně, vyhráli pětkrát za sebou

Havlíčkův Brod si v poslední době vede výtečně, po porážce v Sokolově slavil pět výher v řadě! Malou kaňkou je jen drobné zaváhání na ledě Jindřichova Hradce, kde Bruslaři i přes výraznou střeleckou převahu triumfovali až v prodloužení. Naposledy se soubor z Kotliny radoval ze tří bodů ve Slaném, kde po divoké přestřelce vyhrál těsně 6:5 nad Řisuty. Skvělou zprávou je to, že se konečně začali prosazovat mladí hráči. Například proti Středočechům se trefili šikovní mladíci Ondřej Hlídek, David Kozlík a Tomáš Chlubna. Tým tak nespoléhá jen na úderný první útok, který táhnou Miroslav Třetina s Lukášem Endálem. Šanci navíc dostávají ve velkém i junioři, jmenujme Jakuba Kraučuka či Jana Jelínka, a debutoval už dokonce i starší dorostenec David Michálek.

„Za stavu 5:2 jsme dvěma chybami pustili soupeře do hry. Na druhou stranu je někdy dobré prohrát o gól, aby ten tým byl pod tlakem až do poslední minuty a získal další zkušenosti. Někdy jsou zkrátka výhry o gól cennější, než nějaká jasná výhra, protože to ukazuje určitou sílu a charakter týmu,“ ohlédl se za vítěznou bitvou s Řisuty trenér Aleš Totter. „Teď se těšíme na Klatovy, což je zápas, na který musí být nějaká nástavba, protože to už je tým nad námi a určitě bude chtít hrát hokej. Věřím, že bude výborná kulisa a diváci nás podpoří, protože jsme je nemohli pozvat jinak, než výhrou,“ vyhlíží zajímavý šlágr kola.

Brodskou bránu by měl znovu strážit Čeněk Novák, na kterého se bude hodně spoléhat.

Havlíčkův Brod se strachoval o všechny body až do konce

Bruslaři začali ve Slaném, kde hrají své domácí zápasy Řisuty, skvěle, když už ve 3. minutě otevřel gólový účet zápasu Ondřej Hlídek. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat, když se prosadil Tobiáš Slavíček. Hosté se tím nenechali rozhodit a šli do třígólového trháku, když se postupně zapsali do střelecké listiny David Kozlík, Lukáš Endál a Tomáš Chlubna. Za Buldoky korigoval Vojtěch Šilhavý, ale tříbrankový náskok vrátil svému týmu Igor Loginovskij.

Rozhodnutý zápas? Ale kdepak! Bruslaři potom zaspali a na nejtěsnější rozdíl snížil ještě před druhou sirénou dvěma trefami Šimon Náprstek. Více klidu na havlíčkobrodské hole dostal na začátku třetí periody Igor Loginovskij, ale Řisuty houževnatě bojovaly dál a zpátky na dosah je vrátil Tobiáš Slavíček. Více už ale domácí nestihli a padli po výsledku 5:6.

znak týmu 5 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 5. Slavíček (Janeček), 36. Šilhavý (Záleský, Brém), 37. Náprstek, 39. Náprstek (Sladký), 55. Slavíček (Kužel, Dostál) – 3. Hlídek (Vala, Jelínek), 29. Kozlík (Chlubna, Kuchta), 30. Endál (Přidal), 35. Chlubna (Kuchta, Kozlík), 36. Loginovskij (Duben, Kondratěv), 44. Loginovskij (Kondratěv, Vlasov). Rozhodčí: Jakub Valenta - Tomáš Černý, Michal Rubáš. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 142. Střely na branku: 34:35. Třetiny: 1:1, 3:4, 1:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5, 4:6, 5:6.

HC Řisuty: Ilašenko (Škubal) – Kašák, Sedláček, Babický, Bílek, Dostál, Raclavský, Kužel – Kos, Záleský, Krpata, Náprstek, Fortelka, Slavíček, Brém, Arnošt, Sladký, Veselý, Kalla, Janeček, Butor, Čurda, Šilhavý

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – Duben, Kolda, Kořínek, Loginovskij, Mendl, Pecen, Vala – Cejpek, Endál, Havel, Hlídek, Hubert, Chlubna, Kondratěv, Kozlík, Kraučuk, Kuchta, Ludvík, Přidal, Třetina, Vlasov, Jelínek

V Řisutech zazářil ruský obránce Igor Loginovskij, který se trefil do černého hned dvakrát.

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

BK Havlíčkův Brod – HC Klášterec nad Ohří 6:3
BK Havlíčkův Brod – HC Lední Medvědi Pelhřimov 4:3
BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 5:0
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – BK Havlíčkův Brod 1:2p
HC Řisuty – BK Havlíčkův Brod 5:6

Všechny zápasy


Tomáš Chlubna: Musíme hrát pořád stejný hokej

Gólová přetahovaná nabídla hned 12 branek, vyhráli Západočeši

Oba soupeři na sebe naposledy narazili v soutěžním utkání během sezony 2004/2005. I když se ve třech případech radovali tehdejší Rebelové, poslední vzájemnou bitvu zvládly lépe Klatovy, které uhájily svůj led. Dres Západočechů tehdy oblékali i útočníci Radek Mužík, současný asistent trenéra, a Vladislav Kubeš, který se v Klatovech narodil a skvělé roky potom zažil právě v Havlíčkově Brodě.

Hosté se sice dostali do vedení, ale o to přišli a potom už tahali celý zápas za kratší konec pomyslného provazu. Po čtyřiceti minutách hry svítil na tabuli stav 3:2, ale ve třetí třetině se strhly v hodně nervózní bitvě bohaté střelecké hody. Za domácí hned dvakrát udeřili Vladislav Kubeš a Petr Špaček, na které navázali Dalibor Šanda, Martin Znojemský a Josef Ibl. Z řad Broďáků se radoval dvojnásobný střelec a současný kapitán Bruslařů Miroslav Třetina, po jedné brance vstřelili Petr Včela, Michal Roháčik a Jiří Kubát.

znak týmu 7 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 14. Šanda (Pavlis), 25. P. Špaček (Šanda), 33. P. Špaček (Šanda, V. Bednář), 43. Kubeš (Ibl), 45. Kubeš (Ibl, V. Bednář), 47. Znojemský (Kubeš), 60. Ibl (Kubeš, V. Bednář) – 2. Třetina (Roháčik), 25. P. Včela (Žák), 43. Roháčik (Žák), 50. Kubát (Cachnín), 53. Třetina (Žák). Rozhodčí: Jan Bittner – Jan Šerý, Jan Bertlík. Vyloučení: 10:13, navíc Pavlis, Trachta (oba KLT) a Beránek (HBR) OT 10 min. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 911. Třetiny: 1:1, 2:1, 4:3. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:5, 7:5.

SHC Klatovy: Pospíšil – V. Zajíc, A. Černý, Znojemský, M. Beneš, Bárek, Fiala – Šanda, V. Kořínek, P. Špaček, Štěrba, Trachta, Pavlis, Mužík, Pešek, Kubeš, Ibl, Maxa, Štefl, V. Bednář

HC Rebel Havlíčkův Brod: L. Novák – Odehnal, Beránek, Roháčik, Zmrhal, Meloun, O. Včela, Vomela – Adamec, Žák, Klepetko, P. Včela, Bukáček, Heřmanský, Fink, Cachnín, R. Blažek, Třetina, Kubát, Kunstmüller, Nekvasil

Kapitán Miroslav Třetina zazářil v minulém měření sil 2 góly. Trefí se i teď v Kotlině?

Celková bilance s Klatovy od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 4
Bilance: 2-1-0-1
Výsledky: 3:2p, 4:1, 6:3, 5:7
Skóre: 18:13

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu