23. 10. 2015 | Ladislav Vácha

Brod jede pod Krkonoše. Vyloupí Pardubicemi posílený Trutnov?

A je tady další důležitá bitva! Druholigový vítr tentokrát zavál havlíčkobrodské hokejisty na led silného Trutnova, kde budou bojovat o cenné body v sobotu 24. října od 18:00. Draci budí respekt, z posledních čtyř zápasů prohráli jen jednou a v kádru mají zkušené expardubické borce Aleše Píšu a Jiřího Cetkovského. Povede se družině trenéra Aleše Tottera přivézt domů všechny tři body? (Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

HC Trutnov

Založení klubu: 1945
Stadion: Pro Hockey Aréna (kapacita 3 000 míst)
Klubové barvy: zelená a bílá
Webové stránky klubu: hctrutnov.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po ZČ, osmifinále play-off (porážka s Táborem 0:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Malinský

Sestava z posledního utkání: Jeschke (Čáp) – Beneš, Poul, Karlík (C), Píša, Vácha, Suvorov, Kubica, Chaloupka – Bartoň, Luštinec (A), Kastner, Malý, Půlpán, Cetkovský (A), Perutek, Smékal, Šamolin, Uchin, Tatar, Fedulov
__________________________________________________________________________________

HC Trutnov x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
4-0-0-4 bilance 5-1-1-2
10., 12 bodů umístění 6., 18 bodů
26:23 skóre 34:27
8:2 (Klášterec nad Ohří, doma) nejvyšší výhra 5:0 (Písek, doma)
1:5 (Vrchlabí, venku) nejvyšší prohra 1:3 (Kolín, doma)
3:5 (Klatovy, doma)
Pavel Malý – 11 bodů (5+6) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál – 14 bodů (8+6)
Pavel Malý – 5 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 8 gólů
Lukáš Karlík – 7 asistencí nejlepší nahrávač Jevgenij Kondratěv – 9 asistencí
Lukáš Karlík – 8 bodů (1+7) nejproduktivnější obránce David Vala – 7 bodů (1+6)
Oto Jeschke 2,66 (6 zápasů)
Josef Čáp 3,00 (2 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Zvolánek 1,25 (2 zápasy)
Lukáš Dusík 3,00 (5 zápasů)
Čeněk Novák 3,31 (3 zápasy)

Jasnou jedničkou Draků je zatím dvaadvacetiletý gólman Oto Jeschke.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Trutnov se začíná rozjíždět, sází na zkušené borce i mladíky

Hokejisté z podhůří Krkonoš neměli dobrý vstup do soutěže. Doma těsně podlehli Žďáru nad Sázavou a i když si vzápětí spravili chuť po vyloupení Sokolova, z ledu silného Kolína i Jablonce nad Nisou se vraceli s prázdnou. Před svými fanoušky se však vzápětí Draci naladili na vítěznou notu, když rozstříleli Klášterec nad Ohří a těsně přetlačili také silný Písek. Po tříbodovém importu z Jindřichova Hradce ale už tvrdě narazili, když schytali pětku od velkého regionálního konkurenta z Vrchlabí. Trutnov zatím získal 12 bodů a v tabulce mu patří 10. příčka.

Trenér Jiří Malinský má k dispozici hodně talentovaných mladíků, které ale vhodně doplňují zkušení mazáci. Prostor mezi trutnovskými tyčemi střeží mladá dvojice Oto Jeschke - Josef Čáp, která se shodou okolností proti sobě postavila ve čtvrtek na opačnou stranu barikády při univerzitním derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Hodně mladé jsou i defenzivní řady, v nichž hraje prim osmibodový Lukáš Karlík a nechybí ani velezkušený zadák Aleš Píša, jenž dříve zářil v extraligových Pardubicích. To samé platí i pro útočníka Jiřího Cetkovského, jenž skóroval ve Vrchlabí. Na marodce je v současné době Petr Chytráček, vnuk legendy havlíčkobrodského hokeje Václava Chytráčka.

Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem týmu je ale Pavel Malý, který přestoupil na severovýchod Čech z Kobry Praha. „Nebylo jednoduché přejít z mateřského klubu, kde jsem působil od juniorky. Ovšem už bylo na čase zkusit změnu prostředí, ale částečně to bylo i z osobních důvodů. A se změnou jsem momentálně spokojen,“ uvedl v rozhovoru pro oficiální web klubu hctrutnov.cz. Po vysokém domácím vítězství nad Kláštercem nad Ohří chválil i fanoušky. „Fanoušci byli skvělá opora. Vytvořili výbornou atmosféru a chtěl bych jim za celý tým poděkovat. Doufáme, že i v následujících domácích zápasech se dočkáme podobné podpory,“ přeje si.

K oporám Trutnova patří velezkušený útočník Jiří Cetkovský, který hrál za Pardubice.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Trutnov v horském derby rozjetému Vrchlabí nestačil

Velký hokejový svátek v podobě třaskavého derby s Trutnovem nalákal do ochozů zimního stadionu ve Vrchlabí takřka dva tisíce fanoušků, kteří se rozhodně nenudili. Hosté zaváhali ve 4. minutě při vlastní přesilovce, kdy si vykoledoval a následně i proměnil trestné střílení Pavel Mrňa. Hokejisté z Krakonošova revíru se ještě více uklidnili v 11. minutě, kdy se při přesilovce nejlépe zorientoval před bránou soupeře Tomáš Jirků. A to nebylo pro zaskočený Trutnov zdaleka vše! Pro domácího Martina Klementa zápas sice předčasně skončil po hrubém zákroku, jenže Stadion udeřil při hře 4 na 4 zásluhou Jiřího Šimoníčka.

Rozjeté Vrchlabí pokračovalo v krasojízdě, když se ještě v poslední minutě první dvacetiminutovky prosadil Tomáš Oppelt a chvíli po přestávce zasadil Drakům pátou ránu do vazu při početní nevýhodě nestárnoucí matador Martin Filip. Hosté se zmohli už jen na snížení, když v 59. minutě připravil brankáře Jelínka, který je brodským odchovancem, o čisté konto expardubický útočník Jiří Cetkovský.

znak týmu 5 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Mrňa (TS), 11. Jirků (Filip), 16. Šimoníček (Mrňa), 20. Oppelt (Filip, Matějka), 26. Filip (Jirků) - 59. Cetkovský (Luštinec, Kubica). Rozhodčí: Kopeček – Novák, Potůček. Vyloučení: 6:9 navíc Klement, Bittner, Urban, Blažej (všichni VRC) 5 + DKÚ - Kastner, Malý (oba TRU) 5 + DKÚ. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 30:28. Diváci: 1966. Třetiny: 4:0, 1:0, 0:1. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

HC Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) - Jebavý, Lenoch, Klement, Bittner, Kadavý, deCarvalho, Petr Beneš - Šťastný, Filip, Jirků - Bláha, Šimoníček, Mrňa - Urban, Matějka, Maďar - Oppelt, Blažej, Srnský

HC BAK Trutnov: Jeschke (Čáp) – Beneš, Poul, Karlík (C), Píša, Vácha, Suvorov, Kubica, Chaloupka – Bartoň, Luštinec (A), Kastner, Malý, Půlpán, Cetkovský (A), Perutek, Smékal, Šamolin, Uchin, Tatar, Fedulov

Minulé zápasy Trutnov

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Trutnov 3:1
HC Trutnov – HC Klášterec nad Ohří 8:2
HC Trutnov – IHC Písek 4:3
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Trutnov 2:4
HC Vrchlabí – HC Trutnov 5:1

Všechny zápasy


V prestižním derby na ledě Vrchlabí to pořádně vřelo, padlo 180 trestných minut!
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Havlíčkův Brod doma prohrál, ale dál se drží u čela tabulky

Soubor z Kotliny hraje v poslední době ve skvělé formě a držel si skvělou sérii pěti vítězství v řadě. Během ní ztratil jediný bod, a to po vystoupení na půdě Jindřichova Hradce, kde vyhrál až po prodloužení. Stopku vystavily Havlíčkovu Brodu až hráči extraligové Plzně nadupané Klatovy, jež si po nervy drásající a zajímavé bitvě odvezly z Kotliny všechny tři body za triumf 5:3, čímž se usadily na čele tabulky. Bruslaři si zatím vedou velmi dobře, ve startovním poli okupují hezkou 6. příčku a drží se v kontaktu s čelem tabulky. Navíc se daří do týmu zapracovávat mladé hokejisty, což byl hlavní předsezonní cíl.

„Hokej se hraje pro lidi a proti Klatovům tam bylo všechno. I když jsme prohráli, já jsem na svůj tým hrdý,“ chválil i přes porážku své svěřence trenér Aleš Totter. „Takhle kdyby vypadal každý zápas, tak ti hráči porostou daleko víc, protože získají daleko více zkušeností. A s Pavlem Vostřákem jsme se shodli, že je lepší hrát na předních místech druhé ligy, než na chvostu první ligy, kde se hraje o bytí a nebytí, a ti mladí hráči nedostávají šanci,“ má jasno lodivod Bruslařů.

Brodský trenér Aleš Totter byl i přes porážku od Klatov se svým týmem spokojený.

Havlíčkův Brod nedokázal proti Klatovům smazat ztrátu

Bruslaři začali šlágr kola skvěle a už v první minutě se dostali do vedení, když využil přesilovku Lukáš Endál. Bylo to ale jako kdyby tím domácí kopli do vosího hnízda. Hosté vyrovnali při hře v početní převaze, když zblízka skóroval exRebel Roman Přikryl, a ve 12. minutě dokonal obrat David Michel. Rozjeté Klatovy válely i po první přestávce a po potrestaných faulech soupeře odskočily už na tříbrankový rozdíl, když se trefili Lukáš Chalupa a další bývalý hráč Havlíčkova Brodu Matěj Beran.

Soubor z Kotliny ale za nepříznivého stavu nic nezabalil, právě naopak! Ve 37. minutě vykřesal Lukáš Endál jiskřičku naděje, kterou další využitou přesilovkou přeměnil v čase 39:27 v hořící plamen Patrik Přidal. Bruslaři mohli žehrat na druhou přestávku, protože po níž už si Západočeši náskok pohlídali a na konečných 5:3 uzavřel gólem do prázdné brány při power-play soupeře Martin Němec.

znak týmu 3 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Endál (Třetina), 37. Endál (Třetina, Kondratěv), 40. Přidal (Třetina) – 8. Přikryl (D. Michel), 12. D. Michel (Kepka), 25. Chalupa (Beran), 30. Beran (Holý), 60. Němec. Rozhodčí: Libor Veinfurter – Michal Huryta, David Urubčík. Vyloučení: 8:9, navíc Třetina (HBR) OT 10 min. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 654. Střely na branku: 34:35. Třetiny: 1:2, 2:2, 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:5.

BK Havlíčkův Brod: Novák (25. Zvolánek) – Vala, Duben "A", Loginovskij, Kolda, Kořínek, Mendl, Pecen – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kondratěv, Ludvík, Vlasov – Kozlík, Chlubna, Kuchta – Hlídek, Cejpek, Jelínek

SHC Klatovy: Kukin (Lejsek) – Chalupa, Holý, Marcel, Andrlík, Houfek, Kubík – Tulačka "A", Kristl, Kepka – D. Michel, Beran, Přikryl – Kubeš "C", Němec, Váchal – Topinka, Pacanda, F. Michel

Kanonýr Lukáš Endál se trefil proti Klatovům dvakrát, ale ani to nepomohlo.

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

BK Havlíčkův Brod – HC Lední Medvědi Pelhřimov 4:3
BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 5:0
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – BK Havlíčkův Brod 1:2p
HC Řisuty – BK Havlíčkův Brod 5:6
BK Havlíčkův Brod – SHC Klatovy 3:5

Všechny zápasy


Miroslav Třetina: V Trutnově musíme dohnat ztracené body

„Vůbec nevím, jak teď na tom Trutnov oproti loňsku je. Vím ale, že spolupracuje s Pardubicemi a má v týmu mladé kluky. Zápas bude asi stejný jako utkání, která jsme předtím odehráli venku s jinými soupeři. Zvládli jsme je a nevidím důvod, proč bychom to neměli zvládnout i v Trutnově. Budeme muset, protože jsme doma ztratili body, tak abychom se udrželi nahoře,“ hlásí bojovně kapitán Miroslav Třetina.

Bruslaři bez Rusů a Kořínka, místo nich pomůžou junioři

Trenér Aleš Totter nebude moci v Trutnově počítat s ruským trojlístkem Igor Loginovskij - Kirill Vlasov - Jevgenij Kondratěv, který se rychle zabydlel v sestavě a tvoří důležitou osu mužstva. Mimo hru bude podle všeho také obránce Jakub Kořínek. Místo absentujících hráčů dostanou šanci junioři, kteří se budou chtít ukázat mezi dospělými v co nejlepším světle.

Bruslařům bude v Trutnově chybět Jevgenij Kondratěv, nejlepší nahrávač týmu.

Celková bilance s Trutnovem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Oba týmy se utkají úplně poprvé.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu