8. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Brod zkusí překvapit! V sobotu jede na kluziště třetích Klatov

Dva domácí zápasy, důležitých šest bodů! Bruslaři mohou být po vítězstvích nad posledním Jindřichovým Hradcem a Řisuty v herní pohodě, kterou si budou chtít přenést i do dalšího kola. Čeká je hodně těžký zápas na kluzišti třetích Klatov, jimž se ale v poslední době rozhodně nedaří tak, jak by si přály. Západočeši ale disponují po Táboru druhým nejlepším útokem, nasázeli už 128 branek! Totterova družina má svému soupeři co oplácet, v prvním vzájemném soupeři doma padla 3:5. Úvodní vhazování proběhne v sobotu 9. ledna v 17:30.

SHC Klatovy

Založení klubu: 1928
Stadion: Zimní stadion Klatovy (kapacita 3 250 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hc-klatovy.cz
Umístění v poslední sezóně: 17. místo (poslední) po ZČ (tým měl sestoupit z 2. ligy, ale nakonec zůstal)
Trenér: Pavel Vostřák

Sestava z posledního utkání: Kukin (Lavička) – Chalupa, Holý, Marcel, Špaček, Slavík, Kubík, Růžička – Tulačka, Andrašovský, Michel, Beran, Váchal, Topinka, Houfek, Beneš, Pacanda, Leština, Němec
__________________________________________________________________________________

SHC Klatovy x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
16-3-0-6 bilance 11-2-1-11
3., 54 bodů umístění 8., 38 bodů
128:88 skóre 81:85
10:1 (Děčín, doma) nejvyšší výhra 5:0 (Písek, doma)
1:6 (Sokolov, venku) nejvyšší prohra 1:11 (Písek, venku)
Richard Kristl – 52 bodů (24+28) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál – 33 bodů (15+18)
Richard Kristl
Matěj Beran – 24 gólů
nejlepší střelec Lukáš Endál – 15 gólů
Richard Kristl
Vojtěch Tulačka – 28 asistencí
nejlepší nahrávač Jevgenij Kondratěv – 20 asistencí
Jan Holý – 18 bodů (2+16) nejproduktivnější obránce David Vala – 13 bodů (2+11)
Fedor Kukin 3,75 (21 zápasů)
Patrik Polívka 2,33 (3 zápasy)
Filip Lejsek 4,05 (3 zápasy)
Jonáš Štekr 1,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,71 (15 zápasů)
Jiří Zvolánek 4,29 (6 zápasů)
Lukáš Dusík 3,29 (7 zápasů)

V klatovském brankovišti vládne talentovaný ruský gólman Fedor Kukin.

Klatovy si vedly dlouho skvěle, nyní se jim ale nedaří

Západočeši sice měli po minulé sezoně sestoupit, ale nakonec využili nabídku a ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži zůstali. Navázali přitom úzkou spolupráci s extraligovou Plzní a od začátku soutěže válcovali jednoho soupeře za druhým. Rázem se tak stali jedním z hlavních aspirantů na postup do 1. ligy. Drželi dokonce skvělou sérii, když z patnácti duelů padli jen jednou. Situace se úplně otočila po porážce v Sokolově, kde Klatovy padly vysoko 1:6. Po dosud nejvyšší své prohře v sezoně sice doma přetlačily těsně 3:2 první Kolín, jenže z dalších pěti duelů hned třikrát padly. A to ještě ztratily bod na půdě posledního Jindřichova Hradce.

Jednoznačnou jedničkou mezi tyčemi Vostřákovy party je dvaadvacetiletý Rus Fedor Kukin, který odchytal 21 zápasů. Třikrát se představili v bráně Patrik Polívka a Filip Lejsek, jeden start má na kontě i junior Jonáš Štekr. Velmi produktivní jsou obránci, z nichž je na tom nejlépe Jan Holý (2+16). Hned za ním následují Patrik Marcel (3+13), jenž má zkušenosti i se zámořím, a po deseti bodech nasbírali Jakub Houfek a Jakub Slavík (2+8). Nejproduktivnějším hráčem je šikovný Dušan Kristl (24+28), jenž je od začátku roku na měsíční zkoušce v prvoligových Litoměřicích. O šest asistencí méně má ještě v minulé sezoně brodský hráč Matěj Beran (24+22) a ohromující bilancí se může pochlubit i Vojtěch Tulačka (11+28).

Hokejisté ze západních Čech mají o motivaci postaráno, protože budou chtít odčinit ztrátu z utkání v Jindřichově Hradci. „Měli jsme tady herní převahu, vytěžili jsme z toho góly, ale pak jsme laciné góly inkasovali. Myslím si, že jsme v závěru o to vítězství i mohli přijít. Je to další zkušenost pro naše mladé kluky, kteří bojují o to, aby se uchytili v prvním týmu Plzně a pokud se vyvarují maličkostí, tak mohou pomýšlet na to, hrát výš,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro klhvajgar.cz trenér Pavel Vostřák. „V play-off bychom rádi začínali doma, žádné další velké cíle nemáme. Rádi bychom vychovali nějaké hráče pro extraligu,“ přeje si.

Soupiska Klatov

Mladý útočník Roman Přikryl hrál ještě v minulé sezoně za Havlíčkův Brod.

Klatovy promrhaly u Vajgaru vedení a přišly o bod

Západočeši si přijeli na led posledního Jindřichova Hradce pro tři body a začali dobře, když je poslal do vedení Vojtěch Tulačka. Za necelou minutu ale bylo vyrovnáno, když se z dorážky prosadil David Košťál. Klatovy si ale do přestávky vzaly zpět ztracený náskok, když využil přesilovku Vojtěch Tulačka. V prostřední části zvýšili náskok hostů Matěj Beran a Ondřej Leština, po čemž snížil Jiří Bárta. Vajgar vystřihl úchvatnou třetí periodu, když na nejtěsnější rozdíl snížil Martin Brabec a při hře v početní převaze v 59. minutě vyrovnal Jiří Bárta. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž vystřelil hostům bonusový bod Matěj Beran.

znak týmu 4 – 5sn znak týmu

Branky a nahrávky: 14. Košťál, 36. Bárta (Kadlec), 51. Brabec (Tžil, Šesták), 59. Bárta – 13. Tulačka (Marcel, Špaček), 17. Tulačka (Andrašovský, Špaček), 27. Beran (Špaček, Marcel), 31. Leština (Michel, Andrašovský), rozh. nájezd Beran. Rozhodčí: Kopeček – Huryta, Klouda. Vyloučení: 7:5, navíc Chalupa 5+OK (vražení). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 22:63. Třetiny: 1:2, 1:2, 2:0 – 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 4:4, 4:5.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kůdela (Marek) – Pípal, Tržil, Koňařík, Kadlec, Port, Popelka, Kohút – Brabec, Voříšek, Košťál, Záhora, Lazorišák, Bárta, Jasanský, Drda, Šesták, Švihálek, Heřmánek.

SHC Klatovy: Kukin (Lavička) – Chalupa, Holý, Marcel, Špaček, Slavík, Kubík, Růžička – Tulačka, Andrašovský, Michel, Beran, Váchal, Topinka, Houfek, Beneš, Pacanda, Leština, Němec.

Minulé zápasy Klatovy

HC Vlci Jablnec nad Nisou – SHC Klatovy 4:3
SHC Klatovy – HC Klášterec nad Ohří 4:1
HC Lední Medvědi Pelhřimov – SHC Klatovy 7:4
SHC Klatovy – IHC Písek 4:7
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – SHC Klatovy 4:5sn

Všechny zápasy


Klatovy se mohou pochlubit druhým nejlepším útokem v západní skupině.

Brod si polepšil na osmé místo, v sobotu chce překvapit

Havlíčkův Brod se nenacházel před Vánoci vůbec v dobrém rozpoložení, když z pěti utkání vytěžil jen tři body na ledě Klášterce nad Ohří a v Písku schytal hodně nepříjemnou porážku 1:11. Teď už jsou ale Bruslaři v mnohem větší psychické pohodě, doma totiž splnili povinnost proti poslednímu Vajgaru a v předešlém vystoupení před svými fanoušky skolili bojovné Řisuty v důležité bitvě přesvědčivě 3:0. Parádně se vede hlavně Lukáši Endálovi, jenž udeřil dvakrát při přesilovkách a dál vládne brodské tabulce střelců i produktivitě týmu.

Triumf nad Řisuty, jež měly v tabulce před vzájemným střetnutím jen o dva body méně než Broďáci, byl nesmírně důležitý. „Jsme rádi, že jsme vstoupili do nového roku vítězstvím. Byl to náš nejzodpovědnější výkon, nejvíc jsme dodržovali herní systém. Hráli jsme zodpovědně ve středním pásmu, dobře jsme si rozebírali protihráče a beci zbytečně neustupovali,“ nešetřil slovy chvály spokojený trenér Aleš Totter. „Takhle musíme hrát, přesně tak se bojuje o play-off. Hrát na málo gólů a počkat si na šanci,“ dobře ví, že s takovou hrou by mohl jeho tým uspět i v Klatovech.

Lukáš Endál hraje ve skvělé formě. Je nejlepším střelcem týmu a vede i produktivitu.

Broďáci zvládli důležitou bitvu a doma skolili Řisuty

Bruslaři hostili v souboji "o šest bodů" tabulkového souseda z Řisut a už ve 3. minutě vybuchl v Kotlině mohutný gejzír radosti, když se při přesilovce natlačil před bránu Lukáš Endál. Na další trefu se čekalo až do přelomu první a druhé půlky zápasu, opět se trefil při hře v početní převaze, tentokrát dělovkou z voleje, Lukáš Endál. Definitivní razítko přidal na brodské vítězství Jevgenij Kondratěv, který pumelicí z první ve 48. minutě uzavřel na konečných 3:0.

znak týmu 3 – 0 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Endál (Duben), 30. Endál (Třetina, Kondratěv), 48. Kondratěv (Chlubna, Vala). Rozhodčí: Tomáš Veselý – Radek Špringl, Jan Pechánek. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 458. Třetiny: 1:0, 1:0, 1:0. Průběh utkání: 3:0.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Hlídek, Cejpek, Ludvík.

HC Řisuty: Ilašenko (Škubal) – Kašák, Kužel, Dostál, Bílek, Muláček, Raclavský, Ovčinnikov, Sedláček – Sladký, Kos "C". Náprstek, Záleský, Brém, Krpata, Fortelka, Čurda, Slavíček, Arnošt, Janeček, Šilhavý.

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

HC Klášterec nad Ohří – BK Havlíčkův Brod 2:3
HC Lední Medvědi Pelhřimov – BK Havlíčkův Brod 3:2
IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 11:1
BK Havlíčkův Brod – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:3
BK Havlíčkův Brod – HC Řisuty 3:0

Všechny zápasy


Tomáš Chlubna: V Klatovech to bude hodně těžké

„Vítězství proti Řisutům nám určitě pomůže. V Klatovech to bude určitě hodně těžké, musíme se na to dobře připravit. Když budeme hrát po taktické stránce jako v minulém utkání, tak to můžeme zvládnout,“ věří útočník Tomáš Chlubna, jenž schytal v předchozím duelu tvrdou ránu na koleno a připsal si asistenci.

Západočeši udrželi vedení a naplno vyloupili Kotlinu

Soubor z Kotliny si vykoledoval hned v první minutě faul a potrestal ho, když z dorážky otevřel gólový účet utkání Lukáš Endál. Klatovy ale ještě do přestávky nepříznivý vývoj otočily zásluhou exRebela Romana Přikryla a Davida Michela. V prostřední části si vypracovali hosté už tříbrankový náskok, když se zapsali do střelecké listiny Lukáš Chalupa a další bývalý brodský hráč Matěj Beran. Ještě do druhé sirény však Totterova parta dvakrát udeřila, postarali se o to Lukáš Endál a Patrik Přidal. Vostřákovi svěřenci už si ale nejtěsnější náskok pohlídali a při soupeřově power-play skóroval Martin Němec.

znak týmu 3 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Endál (Třetina), 37. Endál (Třetina, Kondratěv), 40. Přidal (Třetina) – 8. Přikryl (D. Michel), 12. D. Michel (Kepka), 25. Chalupa (Beran), 30. Beran (Holý), 60. Němec. Rozhodčí: Libor Veinfurter – Michal Huryta, David Urubčík. Vyloučení: 8:9, navíc Třetina (HBR) 10 min OT. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 654. Třetiny: 1:2, 2:2, 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:5.

BK Havlíčkův Brod: Novák (25. Zvolánek) – Vala, Duben "A", Loginovskij, Kolda, Kořínek, Mendl, Pecen – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kondratěv, Ludvík, Vlasov – Kozlík, Chlubna, Kuchta – Hlídek, Cejpek, Jelínek.

SHC Klatovy: Kukin (Lejsek) – Chalupa, Holý, Marcel, Andrlík, Houfek, Kubík – Tulačka "A", Kristl, Kepka – D. Michel, Beran, Přikryl – Kubeš "C", Němec, Váchal – Topinka, Pacanda, F. Michel.

Proti Řisutům se trefil i Jevgenij Kondratěv. Nejlepší nahrávač Havlíčkova Brodu.

Postavení v tabulce

Klatovy se v poslední době hodně trápí. I přesto ale drží v tabulce skvělé 3. místo, odkud ztrácejí tři body na druhý Tábor a stejný náskok mají na čtvrtý Jablonec nad Nisou.

Havlíčkův Brod si díky dvěma domácím vítězstvím polepšil a poskočil na osmé místo. Na záda dýchá z odstupu jediného bodíku Písku, o jediný bod zpět je přitom krajský rival ze Žďáru nad Sázavou, který má ještě zápas k dobru.

Bilance s Klatovy od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 5
Bilance: 2-1-0-2
Výsledky: 3:2p, 4:1, 6:3, 5:7, 3:5
Skóre: 21:18

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu