17. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Bravo! Starší dorost doma zdolal i Vsetín a byl o víkendu stoprocentní!

Dva zápasy, šest bodů. To byl jasný cíl staršího dorostu před tímto víkendem. A po skalpu Havířova se povedlo týmu tento cíl splnit! Bruslaři sice vedli už 3:0, ale Vsetín využil dvě přesilovky a snížil na nejtěsnější rozdíl. Velké vášně vzbudila sporná branka domácích, po níž vedoucí mužstva Valachů neudržel nervy a inzultoval brankového rozhodčího. Rozhození hosté nakonec inkasovali ještě dvakrát a po porážce 2:6 zůstávají v nadstavbové části bez bodu. Za Havlíčkův Brod se dvakrát trefil kapitán David Michálek, po jedné brance vstřelili Michal teplý, Vojtěch Veverka, Lukáš Beran a Jiří Benák.

Havlíčkův Brod vstoupil do utkání pravou nohou a už v 8. minutě slavil svou první trefu. Lukáš Beran přihrál Davidu Michálkovi, jenž si sjel až před brankoviště a potvrdil svou famózní formu, když zblízka nekompromisně propálil brankáře Huzlíka. Rozjetí Bruslaři brzy zvýšili svůj náskok, když se po Davidu Dondovi chopil kotouče před brankovištěm důrazný Michal Teplý a vstřelil svou první branku ve starším dorostu. Tentýž hráč měl se svými spoluhráči velkou šanci i v 15. minutě, ale brankář Huzlík uhájil svou klec. Maskovaná opora Valachů si potom poradila i s přízemní ranou zblízka od Jiřího Vlacha, na druhé straně hřiště vzápětí neuspěl tvrdou ranou z mezikruží David Kovář.

Svěřenci zkušeného trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc vyjeli s velkou chutí i do prostřední části a ve 22. minutě znovu zvedali v gólové euforii ruce nad hlavu. David Michálek se svou střelou ještě neuspěl, ale hrací předmět se odrazil přímo na hůl Vojtěcha Veverky, jenž pohotovou dorážkou zametl puk za Huzlíkova záda. Na přelomu první a druhé půlky zápasu založili domácí bleskový protiútok, při němž David Donda hledal před bránou zaparkovaného Michala Teplého, ale brankář Huzlík nahrávku zlikvidoval betony. Právě útočník Teplý putoval ve 34. minutě na trestnou lavici a Valaši nabídnutou přesilovku využili. V útočném pásmu sehráli bleskovou kombinaci, na jejímž konci vyzrál na brankáře Kulicha Roman Půček.

V úvodu třetí periody to přehnal s důrazem v útočném pásmu David Michálek a hosté další přesilovku využili ke snížení na nejtěsnější rozdíl. Od modré čáry vypálil Patrik Augustin a Jíří Weintritt parádní tečí nasměroval letící kotouč přesně pod břevno. Obrovské vášně vyvolal moment ze 44. minuty, který nakonec definitivně zlomil odpor Moravanů. Jiří Benák vystřelil a kotouč se od horní tyčky odrazil na čáru. Brankový rozhodčí omylem rozsvítil červené světlo, ale vědom si své chyby, okamžitě ho zhasl. Domácí se protlačili k dorážkám a po té z hole Lukáše Berana se znovu rozsvítilo červené světlo. Brankář Huzlík totiž puk zpoza brankové čáry vyhodil ven svou lapačkou. Hosté vehementně protestovali a jejich vedoucí neudržel nervy na uzdě. Přiběhl k brankovému rozhodčímu a udeřil ho pěstí, za což vyfasoval trest ve hře.

Potrestaný byl i gólman Huzlík, jenž vyfasoval osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Frustrovaní Valaši potom kupili faul za faulem a nesoustředěnost na hru je definitivně potopila. Střelu Vojtěcha Veverky gólman Huzlík vyrazil a David Michálek se z bleskové dorážky nemýlil. Hodně nesportovní gesto potom předvedl vsetínský Roman Čechmánek, který dávno po přerušení hry vystřelil na brankáře Kulicha a nepříjemně ho zasáhl do ruky. Mladí Bruslaři hozenou rukavici s chutí zvedli z ledu, stačilo jim na to jen osm sekund. Od modré čáry tvrdě vypálil Jiří Benák, jeho dělovka se zatřepetala až v síti a uzavřela na konečných 6:2.

Podrobný průběh utkání si můžete prohlédnout ZDE.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 1 1 2 2 0
Lukáš Beran 1 1 2 1 2
David Donda 0 1 1 2 2
Pavel Hendrych 0 1 1 1 2
Vojtěch Holenda 0 0 0 1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 3 0
Daniel Jančařík 0 0 0 1 0
Jiří Kopic 0 0 0 1 0
Daniel Králíček 0 0 0 2 0
Tomáš Lachman 0 0 0 3 0
David Michálek 2 2 4 4 2
Michal Němec 0 0 0 1 2
Václav Piskač 0 0 0 0 2
Daniel Polák 0 0 0 1 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
Michal Teplý 1 0 1 1 2
Vojtěch Veverka 1 1 2 3 0
Jiří Vlach 0 0 0 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 60 0 2 17 0 0

Ohlasy k utkání

B6. kolo, sobota 16.1.2016 od 12:00
6:2
(2:0, 1:1, 3:1)
Havl. Brod - Vsetín
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Michálek (Beran), 10. Teplý (Donda), 22. Veverka (Michálek), 44. Beran (Benák, Michálek), 55. Michálek (Veverka), 58. Benák (Hendrych) – 36. Půček (Ondračka, Čechmánek), 42. J. Weintritt (Augustin). Rozhodčí: Luděk Pilný – Milan Kis, David Urubčík. Vyloučení: 7:4, vedoucí mužstva 5+TH, Huzlík OT 10 min. a Čechmánek (všichni VSE) OT 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:19. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 6:2.

Sestavy

Havl. Brod

Kulich (Hanák) – Hrabaň "A", Němec, Benák, Kopic, Lachman, Polák, Rubner, Jančařík – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Hendrych, Holenda, Veverka – J. Přibyl, Králíček, Piskač – Donda, Teplý

Vsetín

Huzlík (Sachr) – Ondračka, J. Weintritt, Augustin, Richter, Pařízek, Krůžela, Kollár – Kovář, M. Weintritt, Dubnický – Půček, Čechmánek, Wolf – Matiaško, Dostál, Vilém – Najvar, Hrňa

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu