25. 1. 2016 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

S klukama v první lajně jsme si sedli, pochvaluje si Tomáš Semrád

Havlíčkův Brod posílil v průběhu sezony společně s útočníkem Filipem Benešem. Odchovanec Kotliny Tomáš Semrád se hned zabydlel v elitní formaci Bruslařů, kde nastupuje po boku Kryštofa Kulhánka. Zatím má na kontě šest startů, v nichž si stihl připsat tři gólové asistence. Jednu z nich zaznamenal právě proti Děčínu, když přihrával na čtvrtý gól Jevgeniji Kondratěvovi. „Co se týče vztahů v kabině, určitě je to tady teď lepší. V minulé sezoně to bylo špatné,“ ohlíží se za sestupovým soutěžním ročníkem třiadvacetiletý obránce.

Jak bys okomentoval vítězný zápas proti Děčínu?
Myslím si, že ze začátku jsme hráli hodně dobře. Vysoko jsme vedli, ale náš výkon bohužel upadl. Naštěstí jsme to udrželi, to je důležité. Hlavní je zisk tří bodů, protože bojujeme o play-off.

Na začátku druhé třetiny jsme dali dva góly a vypadalo to hodně nadějně. Navíc jsme si vytvořili i hodně dalších šancí. Kde se to podle tebe zlomilo, že nám to najednou přestalo jít?
To je právě ono, nevyužili jsme šance. A také jsme hodně předržovali puky. Když už jsme mohli střílet, tak jsme ještě zbytečně nahrávali. Není divu, že nám to tam už pak moc nepadalo.

Jako havlíčkobrodský odchovanec jsi posílil Bruslaře v průběhu sezony. Jak se ti v týmu zatím líbí?
Z Brodu pocházím a moc se mi tady líbí. Je to dobré.

Působil jsi tady už v minulé sezoně, ale z tehdejšího kádru tady zůstalo jen málo hráčů. Mohl bys srovnat tým z tohoto soutěžního ročníku s tím předešlým?
Co se týče vztahů v kabině, určitě je to tady teď lepší. Hrají tady hráči, kteří jsou tady nastálo, takže se všichni známe. Jednoznačně se to zlepšilo, v minulé sezoně to bylo špatné.

Jak se ti hraje pod novými trenéry?
Dobře. Hlavně jsme si sedli s klukama v první lajně, je to dobré.

V příštím domácím zápasu nás čeká Tábor, který hraje nahoře a patří mezi nejsilnější soupeře. S čím bychom na něj měli vyrukovat, abychom ho porazili?
Musíme hrát jako v první třetině proti Děčínu. Snažit se střílet a tlačit se do útoku, ale zbytečně nepředržovat puky a nehonit se dopředu za každou cenu.

Sledujete výsledky vašich tabulkových konkurentů, abyste se dostali do první šestky a vyhnuli se předkolu play-off?
Je to tam hodně namačkané. My ale musíme jít dál zápas od zápasu, každé tři body jsou pro nás důležité. Potom uvidíme, jak skončíme. Play-off je ale úplně jiná soutěž. Je jedno, jestli do něj půjdeme z předkola, nebo z šestého místa.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu