26. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Sedmý zápas, sedmá výhra? Bruslaře čeká venku silný Nymburk

Havlíčkův Brod drží fantastickou vítěznou sérii, za plný bodový zisk vyhrál už šestkrát za sebou! Rád by ji natáhl i o sedmý zápas, ale na ledě silného Nymburka, který v tabulce okupuje 10. místo a v poslední době hraje ve velmi dobré formě, ho čeká hodně náročná bitva. Svědčí o tom i první vzájemný zápas, který Středočeši v Kotlině vyhráli 3:2 a odvezli si domů všechny tři body. Úvodní buly proběhne ve středu 27. ledna od 18:00. Pokud se nechystáte podpořit Bruslaře osobně, držte jim palce alespoň u textového on-line přenosu.

NED Hockey Nymburk

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Nymburk (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: modrá a žlutá
Webové stránky klubu: klub.nedhockey.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ, osmifinále play-off (porážka s Děčínem 1:3 na zápasy)
Trenér: Pavel Bičiště

Sestava z posledního utkání: Brázdil (Matoušek) – Kříž, Saňa, Knesl, Pýcha, Novák, Loučka, Rittig – Bičiště, Šimek, Stehlík – Protivný, Čapek, Eis – Smejkal, Jindra, Barbora
__________________________________________________________________________________

NED Hockey Nymburk x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
14-1-1-13 bilance 15-2-1-11
10., 45 bodů umístění 6., 50 bodů
107:86 skóre 110:98
11:1 (Bílina, doma) nejvyšší výhra 13:4 (Bílina, venku)
1:6 (Jablonec nad Nisou, venku) nejvyšší prohra 1:11 (Písek, venku)
Jan Stehlík – 39 bodů (27+12) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál – 44 bodů (19+25)
Jan Stehlík – 27 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 19 gólů
Ondřej Kříž – 24 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Endál – 25 asistencí
Ondřej Kříž – 27 bodů (3+24) nejproduktivnější obránce David Vala – 16 bodů (2+14)
Jaroslav Brázdil 2,84 (17 zápasů)
Roman Matoušek 3,70 (6 zápasů)
Dominik Frodl 1,38 (5 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,80 (19 zápasů)
Jiří Zvolánek 3,29 (7 zápasů)

V nymburském brankovišti je pánem šestadvacetiletý Jaroslav Brázdil.

Nymburk se po hororovém úvodu zvedl, táhne ho Stehlík

Středočeši prožili naprosto katastrofální začátek sezony, když z úvodních pěti kol vytěžili jediný bod za porážku po prodloužení ve Žďáru nad Sázavou. Bleskově se ale vzpamatovali a z následujících osmi duelů hned šestkrát vyhráli za plný bodový zisk. Jejich vzrůstající formu potvrdil i vítězný zápas s Bílinou, kterou doma Nymburk doslova rozprášil 11:1. Trenér Pavel Bičiště může být s výkony svých svěřenců v poslední době spokojený, ze sedmi předešlých duelů brali hned pětkrát vítězství a stříleli hodně branek. Své o tom ví Klášterec nad Ohří, který si odvezl domů potupnou porážku 4:13. Hokejisté od Labe uzavírají první desítku a stále urputně bojují o účast v prestižním play-off.

V nymburském brankovišti se střídají tři gólmani. Nejvíce toho má odchytáno šestadvacetiletá jednička Jaroslav Brázdil, který zasáhl do sedmnácti utkání a vychytal i výhru v minulém vzájemném zápasu na ledě Kotliny. Šest startů má na kontě třiatřicetiletý Roman Matoušek a pětkrát se objevil mezi tyčemi devatenáctiletý talent Dominik Frodl, jenž v týmu hostuje z pražské Slavie. Defenziva stojí už na jednačtyřicetiletém matadorovi Ondřeji Křížovi (3+24), který je nejproduktivnějším bekem a nejlepším nahrávačem mužstva. Skvěle si vede i šestadvacetiletý Aleš Knesl (9+6), jejž si určitě ještě pamatují havlíčkobrodští fanoušci, protože v sezoně 2011/2012 hrál za tehdejší Rebely. V útoku hodně vyčnívají Jan Stehlík (27+12), vedoucí muž kanadského bodování Nymburka a jeho nejlepší střelec, a kapitán Martin Šimek (15+16). Velmi slušných 19 bodů (9+10) nasbíral i mladík David Protivný, který hrál za brodskou juniorku.

Nymburk naposledy vyloupil poslední Vajgar, ale neměl to vůbec lehké. „Tři body jsou dobré, ale herní projev obou mužstev byl špatný. První třetinu jsme vyhráli tři nula, druhá skončila čtyři čtyři, ale soupeř nás celý zápas dotahoval. Dva góly jsme dostali v oslabení a jeden po trestném střílení. V poslední době jsme příliš nefaulovali, hráčům jsem to zdůrazňoval, ale tentokrát jsme se k faulům opět vrátili,“ hřímal trenér Pavel Bičiště v rozhovoru pro klubový web. „Domácí bruslili a cítili šanci, že jim může do naší brány spadnout cokoliv. Za stavu 8:6 pro nás měli šanci a navíc jeli trestné střílení. Klidně to mohlo být 8:7 a Jindřicháč mohl vyrovnat,“ zlobil se.

Soupiska Nymburka

Obránce Ondřej Kříž už překročil čtyřicítku, ale stále hraje fantasticky.
(Petr Kraus, fotokraus.cz)

Divokou přestřelku u Vajgaru zvládl lépe favorizovaný Nymburk

Středočeši vstoupili do zápasu neskutečně hladoví a už v 6. minutě vedli 3:0, když dvakrát mířil přesně do černého Jan Stehlík a jednou brankou na něj navázal Dominik Čapek. Ve druhé třetině sice snížil tečí Martin Brabec, ale přišla tvrdá odezva z holí Jana Jindry, Jana Stehlíka, který zkompletoval hattrick, a Jakuba Loučky. Z mezikruží potom ukrojil kousíček ze soupeřova velkého náskoku Jiří Severa, ale po minele v rozehrávce Jindřichova Hradce opět skóroval rozjetý Jan Stehlík.

Jiří Severa svou druhou trefou a David Bílek vykřesali jiskřičku naděje. A i když za Nymburk poslal puk za Markova záda Karel Bičiště, na rozdíl dvou branek dotáhli Vajgar Luboš Voříšek a Jiří Severa, jenž tak také zaznamenal hattrick. Poslední slovo si ale vzal symbolicky Jan Stehlík, který dal neuvěřitelný pátý gól v utkání a uzavřel na konečných 9:6 pro hosty.

znak týmu 6 – 9 znak týmu

Branky a nahrávky: 21. Brabec (Pípal, Voříšek), 30. Severa (Voříšek, Popelka), 36. Severa (Popelka, Tržil), 37. Bílek (TS), 45. Voříšek (Pípal, Severa), 47. Severa (Voříšek, Tržil) – 3. Stehlík (Loučka, Bičiště), 6. Stehlík (Šimek, Kříž), 6. Čapek (Protivný, Eis), 25. Jindra (Rittig), 26. Stehlík (Šimek, Kříž), 26. Loučka (Pýcha), 33. Stehlík, 43. Bičiště (Šimek, Stehlík), 58. Stehlík. Rozhodčí: Stanislav Mertl – Daniel Horažďovský, David Štětina. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 360. Střely na branku: 11:38. Třetiny: 0:3, 4:4, 2:2. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 2:6, 2:7, 4:7, 4:8, 6:8, 6:9.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Švihálek (od 26. Marek) – Pípal, Tržil, Kadlec, Břečka, Popelka, Kohút – Severa, Brabec, Voříšek, Košťál, Bastl, Heřmánek, Bárta, Bílek, Šafář, Šesták, Tomšík

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Matoušek) – Kříž, Saňa, Knesl, Pýcha, Novák, Loučka, Rittig – Bičiště, Šimek, Stehlík, Protivný, Čapek, Eis, Král, Smejkal, Jindra, Barbora

Minulé zápasy Nymburka

HC Vlci Jablonec nad Nisou – NED Hockey Nymburk 6:1
NED Hockey Nymburk – HC Klášterec nad Ohří 13:4
HC Lední Medvědi Pelhřimov – NED Hockey Nymburk 1:4
NED Hockey Nymburk – IHC Písek 3:5
KLH Vajgar Jindřichův Hradec – NED Hockey Nymburk 6:9

Všechny zápasy


Jan Stehlík. To je nejproduktivnější nymburský hráč a nejlepší střelec.
(Foto: Vlastimil Čech, klub.nedhockey.cz)

Havlíčkův Brod je neuvěřitelně rozjetý, už je v šestce

Šest zápasů, osmnáct bodů! To je fantastická vizitka havlíčkobrodských hokejistů z minulých šesti kol. Tým se může opřít hlavně o famózně hrající elitní útok, kde perlí Lukáš Endál, třetí nejproduktivnější hráč západní skupiny 2. ligy, Miroslav Třetina a Patrik Přidal. Toto trio dohromady zaznamenalo neuvěřitelných 98 kanadských bodů a nastřílelo 42 branek. Dokonale do týmu zapadlo i duo ruských útočníků, Jevgenij Kondratěv drží v produktivitě týmu druhé místo a Kirill Vlasov čtvrté. Navíc pravidelně bodují i mladíci David Kozlík, Tomáš Chlubna, Petr Kuchta a Tomáš Ludvík, výborně se chytli i posily Tomáš Semrád a Filip Beneš. Zapomínat se nesmí ani na brankáře Čeňka Nováka, který si drží dlouhodobě parádní výkonnost. Sečteno podtrženo, Broďákům to teď neskutečně lepí a dokonce už se prodrali na 6. místo tabulky, i když sedmá Kobra Praha má dva duely k dobru.

Naposledy doma bojovníci z Kotliny skolili předposlední Děčín, ale jejich cesta za třemi body byla poměrně trnitá. „Pomohly nám přesilovky a vytvořili jsme si náskok. Pak jsme ale svou ledabylostí dostali soupeře do zápasu. Všechno jsme chtěli moc kombinovat a soupeřův brankář, který vystřídal, se chytl. Děčín se dostal do zápasu a my ho mohli ztratit. Dostali jsme se na 6:5 a najednou bylo na střídačce ticho,“ zlobil se havlíčkobrodský kouč Aleš Totter. „Pro nás to je facka. Naštěstí malá, protože jsme neztratili žádné body. Jsme rádi za tři body, ale máme hodně otazníků. Dneska se nám nesešel výsledek s výkonem a bereme jen tu výhru,“ doplnil.

Jevgenij Kondratěv proti Děčínu zářil. Vstřelil hattrick a přidal jednu asistenci.

Bruslaři ztratili vysoké vedení a báli se o výhru

Zápas v Kotlině začal hodně zostra, když hned v první minutě padly dvě branky. Domácí poslal do vedení využitou přesilovkou David Kozlík, ale prakticky hned po vhazování ve středovém kruhu srovnal se soupeřem krok Jaroslav Hašek. Vypadalo to, jako kdyby Severočeši vyrovnáním píchli do vosího hnízda, protože Havlíčkův Brod odpověděl hned pěti brankami. Podruhé uspěl David Kozlík, po jedné brance vsítili Miroslav Třetina, Jevgenij Kondratěv, Petr Kuchta a Tomáš Ludvík. Jenže papírový favorit potom úplně vypnul a jeho komfortní náskok se rozplynul jako pára nad hrncem. Milan Buďa, Daniel Volráb, Lukáš Zika a Radim Vacek snížili na nejtěsnější rozdíl. Bojovníky z Kotliny ale uklidnil Jevgenij Kondratěv, jenž využil samostatný únik a definitivní tečkou do prázdné brány při power-play soupeře završil hattrick.

znak týmu 8 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Kozlík (Duben, Kondratěv), 8. Kozlík (Beneš, Kuchta), 9. Třetina (Endál, Přidal), 15. Kondratěv (Třetina, Semrád), 22. Kuchta (Beneš, Kozlík), 22. Ludvík (Cejpek, Endál), 56. Kondratěv (Chlubna, Vala), 59. Kondratěv (Vala, Vlasov) – 1. Hašek (Oliverius, Chovanec), 33. Buďa (Oliverius, Zika), 34. Volráb, 44. Zika (Oliverius), 47. Vacek (Volráb, Hašek). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Ondřej Polák, Lukáš Rampír. Vyloučení: 6:8, navíc Zika (DEC) 10 min OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 405. Třetiny: 4:1, 2:2, 2:2. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:5, 8:5.

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek

HC Děčín: Michajlov (22. Lavinger) – Molnár "A", Hříbal, Zdvořáček, Kaltenböck, Vaněk, Procházka, Chmel – Hašek "A", Volráb, Vacek, Oliverius "C", Zika, Faigl, Buďa, Patzel, Chovanec, Vegner, Fojt

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

BK Havlíčkův Brod – HC Řisuty 3:0
SHC Klatovy – BK Havlíčkův Brod 3:4
BK Havlíčkův Brod – HC BAK Trutnov 4:1
HC Draci Bílina – BK Havlíčkův Brod 4:13
BK Havlíčkův Brod – HC Děčín 8:5

Všechny zápasy


Tomáš Semrád: Každé tři body jsou pro nás důležité

„Musíme hrát jako v první třetině proti Děčínu. Snažit se střílet a tlačit se do útoku, ale zbytečně nepředržovat puky a nehonit se dopředu za každou cenu. V tabulce je to hodně namačkané. My ale musíme jít dál zápas od zápasu, každé tři body jsou pro nás důležité. Potom uvidíme, jak skončíme. Play-off je ale úplně jiná soutěž. Je jedno, jestli do něj půjdeme z předkola, nebo z šestého místa,“ hlásí před bitvou v Nymburku mladý obránce Tomáš Semrád.

David Kozlík patří k příjemným překvapením. Děčín sestřelil dvěma góly a asistencí.

Brod prospal druhou třetinu a ztrátu na Nymburk už nedohnal

Broďáci začali naprosto pohádkově a už v úvodní minutě se ujali vedení, když napadající Tomáš Ludvík sebral rozehrávajícímu soupeři puk a zblízka propálil gólmana Brázdila. Netrvalo to ale dlouho a bylo vyrovnáno, když se z levého kruhu trefil Jan Jindra. V prostřední části hosté udeřili při hře 4 na 4, když se po ideální nahrávce zblízka prosadil Filip Ječný. A než se stihli zaskočení domácí vzpamatovat, poslal Nymburk do trháku z kruhu po vhazování Jan Stehlík. Totterova družina se snažila ze všech sil vyrovnat, ale zmohla se jen na snížení z hole Kirilla Vlasova.

znak týmu 2 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Ludvík, 42. Vlasov (Kondratěv) – 9. Jindra (Rittig), 24. Ječný (Novák), 25. Stehlík (Šimek). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Radek Špringl, Jan Pechánek. Vyloučení: 2:8, navíc Čapek (NYM) 10 min. OT [HRUB]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 472. Třetiny: 1:1, 0:2, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

BK Havlíčkův Brod: Dusík (25. Zvolánek) – Duben "C", Lacina, Kořínek "A", Vala, Suchý, Semrád, Bušek – Endál "A", Přidal, Cejpek, Ludvík, Vlasov, Kondratěv, Chlubna, Kozlík, Kuchta, Jelínek, Hlídek, Kraučuk

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Matoušek) – O. Kříž "A", Loučka, Knesl, M. Novák, Rittig, Saňa, Suda, Košař – Bičiště "A", Šimek "C", Protivný, Eis, Čapek, Stehlík, Jindra, Ječný, Smejkal, Brzák, J. Michálek

Postavení v tabulce

Nymburk uzavírá první desítku, kde je tabulka neskutečně našlapaná. Na devátý Žďár nad Sázavou, kterému ještě zbývá odehrát jeden zápas, mu chybí jediný bodík, na osmý Písek potřebuje dohnat dva body. Středočechům ale na záda dýchá z odstupu jediného bodu jedenáctý Trutnov.

Havlíčkův Brod odklízí z cesty jednoho soupeře za druhým a díky fantastické vítězné šňůře už se dokonce vyhoupl do elitní šestky. Sluší se ale dodat, že sedmá Kobra Praha, jež získala o bod méně, má dva zápasy k dobru. Na páté Vrchlabí ztrácejí Bruslaři pět bodů, osmý Písek je za nimi o tři body zpět a devátý rival ze Žďáru nad Sázavou nasbíral o čtyři body méně.

Bilance s Nymburkem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 22
Bilance: 12-1-2-0-7
Výsledky: 5:6, 5:2, 4:0, 1:0, 2:1p, 5:3, 4:2, 1:2, 2:2, 0:2, 2:3, 0:6, 3:1, 3:3, 2:4, 5:0, 5:1, 2:0, +7:0, +4:1, +4:3, 2:3
Skóre: 68:45

"+" - hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu