29. 1. 2016 | Ladislav Vácha

Prodlouží Broďáci vítěznou sérii? Do Kotliny přijede druhý Tábor

Sedm zápasů, jednadvacet bodů. Havlíčkův Brod drží famózní vítěznou sérii a v poslední době se mohou pochlubit nejlepší formou ze všech. Naposledy Bruslaři sfoukli nepříjemný Nymburk, jemuž venku uštědřili potupného kanára. Ve vyrovnaném souboji o prestižní play-off potřebují každý bod, nutně by tak potřebovali uspět i proti druhému Táboru. Čeká je ale hodně náročná bitva, vždyť Jihočeši se mohou pochlubit nejlepším útokem a nejpevnější obranou v západní skupině! První vzájemný souboj doma vyhráli, když udrželi těsné vedení 5:4 až do závěrečné sirény. Kdo se bude radovat v odvetě? Úvodní buly proběhne na ledě Kotliny v sobotu 30. Ledna v 17:00, nenechte si zápas ujít! (Foto: Hanka Grundová, hctabor.com)

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, kvalifikace o 1. ligu (poslední 3. místo – nepostoupil)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: Novák (Klestil) – Černý, Hlaveš, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Raiterman – Kellner, Přibyl, Polodna – Vaniš, Matušík, Seidl – Blažek, Boháč, Březina – Dudák, Zayml, Kadilák
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x HC Tábor

znak týmu znak týmu
16-2-1-11 bilance 20-2-2-5
6., 53 bodů umístění 2., 66 bodů
116:98 skóre 145:69
13:4 (Bílina, venku) nejvyšší výhra 14:2 (Sokolov, doma)
1:11 (Písek, venku) nejvyšší prohra 2:4 (Pelhřimov, venku)
Lukáš Endál – 44 bodů (19+25) nejproduktivnější hráč Jakub Matušík – 46 bodů (21+25)
Lukáš Endál – 19 gólů nejlepší střelec Jakub Matušík – 21 gólů
Lukáš Endál – 25 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Matušík – 25 asistencí
David Vala – 16 bodů (2+14) nejproduktivnější obránce Luboš Heršálek – 16 bodů (2+14)
Čeněk Novák 2,65 (20 zápasů)
Jiří Zvolánek 3,29 (7 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Klestil 2,33 (18 zápasů)
David Novák 2,09 (11 zápasů)

Táborskou jedničkou je zkušený gólman Tomáš Klestil.

Kohouti v této sezoně hodně válí, díky útoku i obraně

Jihočeši se v minulé sezoně poprali o postup do 1. ligy a od začátku tohoto soutěžního ročníku jednoznačně potvrzují svou velkou kvalitu. Počínají si naprosto suverénně a málokdy se stane, že klopýtnou. Doma zatím prohráli jen jednou, když těsně podlehli Kolínu. Potom Kohouti překvapivě selhali v Pelhřimově, bod ukořistili na kluzišti Klatov a Řisut. S prázdnou se pak vraceli z půdy Kobry Praha, Kolína a překvapivě také Klášterce nad Ohří. V předminulém kole vykradli v jihočeských derby Písek a poslední Jindřichův Hradec. Táboru se skvěle daří hlavně díky údernému útoku, který nastřílel 145 gólů a je nejlepší v západní skupině, i díky propracované obraně, s 69 obdrženými brankami nejpevnější ze všech.

Mezi tyčemi se pravidelně střídají dva gólmani. Jedničkou je zkušenější Tomáš Klestil, jenž má na kontě 18 startů. Záda mu velmi zdatně kryje mladý David Novák, jenž Táboru vypomáhá z pražské Slavie, a zatím naskočil do jedenácti duelů. V obranných řadách vyčnívá ostřílený Jan Kanov (4+10), který je nejproduktivnějším bekem. Zdatně mu sekundují Luboš Heršálek (3+10) a Martin Semrád (5+6). Ofenzivu neskutečně táhne syn hlavního trenéra Jakub Matušík, jenž se 46 kanadskými body (21+15) vládně kanadskému bodování celé západní skupiny! Výborně si vedou i David Kellner (16+14), Marek Vaniš (11+18) nebo Radek Seidl (14+12).

Jihočeši si v předešlém kole připsali povinné vítězství, když vyloupili poslední Vajgar. „Takový zápas se těžko hodnotí. Vyhráli jsme ho relativně výrazně 7:3, ale o nějaké spokojenosti nemůže být ani řeč. Momentálně určitě nejsme v pohodě, čehož si všímám už od začátku roku. Teď je to o tom, abychom se takovými těmi poctivými hokejovými věcmi vrátili zpátky,“ řekl po utkání pro hctabor.com trenér Tomáš Matušík. „První možnost budeme mít už v sobotu v Havlíčkově Brodě, kde nás ale samozřejmě čeká nesmírně těžké utkání,“ vyhlíží bitvu v Kotlině.

Soupiska Tábora

Osmadvacetiletý obránce Jan Kanov patří mezi velké opory Kohoutů.
(Hanka Grundová, hctabor.com)

Tábor splnil povinnost a doma přesvědčivě zdolal Vajgar

Kohouti do utkání naskočili s velkou chutí a brzy se ujali vedení, když z dorážky skóroval David Blažek. Netrvalo to dlouho a hokejisté z města proslaveného husitstvím udeřili znovu, když Marek Vaniš obkroužil bránu a zasunul puk mezi Kůdelovy betony. Zanedlouho se radoval po dorážce i Jan Boháč, ale Luboš Voříšek po krásné nahrávce Jiřího Severy vykřesal jiskřičku naděje. Plápolající plamínek ale Jihočeši sfoukli, když postupně propálili gólmana Kůdelu Jan Březina, Petr Dudák, Jan Kanov a Adam Přibyl. Matušíkovi svěřenci si ve třetí periodě zbytečně zkomplikovali situaci, na 3:7 upravili Luboš Voříšek a Milan Břečka, luxusní vedení si ale pohlídali až do konce.

znak týmu 7 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 7. Blažek (Březina), 12. Vaniš, 13. Boháč (Blažek, Březina), 19. Březina (Boháč, Kanov), 19. Dudák (Dvořák), 25. Kanov (Matušík), 37. Přibyl (Polodna, Kellner) – 14. Voříšek (Severa, Pípal), 54. Voříšek (Popelka), 57. Voříšek (Matoušek, Severa). Rozhodčí: Hornáček – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 9:7, navíc Zayml (TAB), Voříšek a Kohút (oba JHR) OT 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1137. Střely na branku: 41:22. Třetiny: 5:1, 2:0, 0:2. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:3.

HC Tábor: Novák (Klestil) – Černý, Hlaveš, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák, Raiterman – Kellner, Přibyl, Polodna – Vaniš, Matušík, Seidl – Blažek, Boháč, Březina – Dudák, Zayml, Kadilák

KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kůdela (Marek) – Pípal, Tržil, Matoušek, Břečka, Popelka, Kohút, Port – Brabec, Voříšek, Severa, Bastl, Šafář, Heřmánek, Šesták, Samohejl, Fencl, Marcilis, Drda

Minulé zápasy Tábora

SC Kolín – HC Tábor 2:1
HC Tábor – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:0 (nedohráno)
HC Klášterec nad Ohří – HC Tábor 2:1
IHC Písek – HC Tábor 2:5
HC Tábor – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 7:3

Všechny zápasy


Kapitán Jakub Matušík je nejproduktivnějším hráčem západní skupiny.
(Foto: Hanka Grundová, hctabor.com)

Brod vyhrál posedmé v řadě a play-off má na dosah ruky!

Havlíčkův Brod je rozjetý jako TGV, Nymburk v minulém kole venku nelítostně rozstřílel 6:0 a připsal si tak sedmou výhru za plný bodový zisk v řadě! Brankář Čeněk Novák si připsal 28 úspěšných zákroků a potřetí v sezoně udržel čisté konto. Bruslaři hrají v neuvěřitelné formě a není tak divu, že v tabulce stále okupují šestou příčku, jež by jim zajistila po skončení základní části přímý postup do čtvrtfinále play-off. V tomto ohledu se ale sluší doplnit, že Kobra Praha měla kvůli viróze odležené dva zápasy, které jí ještě zbývají odehrát. Soubor z Kotliny se pokusí prodloužit vítěznou šňůru proti druhému Táboru, který je jednoznačně nejsilnějším soupeřem, na kterého v poslední době narazil.

Trenér Aleš Totter má v poslední době důvod ke spokojenosti, triumfu v Nymburku mu udělal radost. „Pro nás je to další důležitá výhra. Pro domácí je výsledek 0:6 krutý. V první třetině jsme udělali dvě tři chyby, soupeř jel sám na bránu a měl trestné střílení. Čenda to ale chytil a dal nám šanci hrát tento zápas. Ve druhé třetině jsme dali důležitý gól a od té doby jsme soupeře přestříleli. Důležitá byla také přesilovka na konci druhé části, ve které jsme dali na 2:0 a trošku jsme se uklidnili,“ pochvaloval si lodivod Bruslařů. „Ještě bych chtěl znovu vypíchnout naše diváky. Chtěl bych jim poděkovat za to, že nám v Nymburku vytvořili domácí prostředí. Byli skvělí, ti kluci to na ledě cítí a my doufáme, že se jich co nejvíc sejde v sobotu, kdy hostíme Tábor, který hrál vloni baráž o 1. ligu,“ dodal.

Gólman Čeněk Novák se v Nymburku vytáhl a vychytal svou třetí nulu.

Bruslaři suverénně rozstříleli Nymburk, dali mu kanára

První třetina branku ani na jedné straně nepřinesla, když Jan Stehlík nevyužil trestné střílení, ale v prostřední už se Havlíčkův Brod dočkal. Na přelomu první a druhé půlky zápasu před bránou čekal ve správný čas na správném místě kapitán Miroslav Třetina, který skóroval z dorážky a stylově oslavil své narozeniny. Potom se Bruslařům nabídla přesilová hra, v níž se střelecky prosadil Kryštof Kulhánek. Hosté se tak definitivně uklidnili a načatého soupeře nelítostně dorazili, když svou druhou branku vstřelil Miroslav Třetina a gólmana Brázdila ještě překonali igor Loginovskij, Petr Kuchta a Filip Beneš.

znak týmu 0 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 28. Třetina (Kulhánek, Přidal), 39. Kulhánek (Třetina, Přidal), 42. Loginovskij (Kozlík, Beneš), 53. Třetina (Přidal), 56. Beneš (Vlasov), 59. Kuchta (Beneš, Kozlík). Rozhodčí: Tomáš Battěk - Michal Rybáček, Radek Špringl. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:41. Diváci: 200. Třetiny: 0:0, 0:2, 0:4. Průběh utkání: 0:6.

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Matoušek) – Kříž, Knesl, M. Novák, Loučka, Rittig, Saňa, Pýcha – Bičiště, Šimek, Protivný, Eis, Čapek, Stehlík, Jindra, Král, Smejkal, Brzák, J. Michálek, Barbora, Ječný

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

SHC Klatovy – BK Havlíčkův Brod 3:4
BK Havlíčkův Brod – HC BAK Trutnov 4:1
HC Draci Bílina – BK Havlíčkův Brod 4:13
BK Havlíčkův Brod – HC Děčín 8:5
NED Hockey Nymburk – BK Havlíčkův Brod 0:6

Všechny zápasy


Tomáš Ludvík: Musíme hrát dobře jako v Táboře

„Musíme hrát tak, jako jsme hráli u nich. Hráli jsme tam dobře, čekali jsme, co soupeř vymyslí. Byl to od nás dobrý výkon. Musíme hrát opět aktivně a jednoduše, zkusit dát nějaké góly a potom si to už pohlídat,“ má jasno Tomáš Ludvík.

Miroslav Třetina v Nymburku stylově oslavil své narozeniny. Trefil se dvakrát!

Broďáci předvedli skvělý výkon, ale v Táboře vyšli naprázdno

Tábor vstoupil do zápasu skvěle a už ve 2. minutě se radoval z vedení, když se po hezké teči Heršálkovy střely trefil Lukáš Zayml. Bruslaři se nenechali zahanbit a už v 8. minutě slavili vyrovnání, když mířil přesně z prostoru mezi kruhy Lukáš Endál. Jihočechům vzápětí vrátil nejtěsnější vedení Jan Kanov a do dvoubrankového trháku je poslal Jan Březina, ale ještě před první sirénou dokázal z dorážky snížit Tomáš Ludvík. Ve 33. minutě sice dostal víc klidu na hole domácích David Kellner, ale ještě před koncem prostřední části srovnali bojovníci z Kotliny krok zásluhou přesné dorážky Kirilla Vlasova a po hezké přesilovkové kombinaci přesnou ranou Patrika Přidala. Kohouti rozhodli o svém vítězství a zisku tří bodů až ve 46. minutě, kdy vypustil z kruhu smrtící projektil obávaný kanonýr Jakub Matušík.

znak týmu 5 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Zayml (Heršálek), 9. Březina (Zayml), 11. Kanov (Matušík), 33. Kellner (Matušík, Heršálek), 46. Matušík (Kanov) – 8. Endál (Jelínek, Přidal), 18. Ludvík (Vlasov, Kondratev), 37. Vlasov (Chlubna, Kondratev), 38. Přidal (Endál, Jelínek). Rozhodčí: Hornáček – Marek, Rybáček. Vyloučení: 10:8, navíc Krätzer (TAB) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1826. Třetiny: 3:2, 1:2, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.

HC Tábor: Klestil (D. Novák) – Semrád, Havran, Klíma, Kanov (A), Heršálek (A), Dvořák, Hlaveš – Blažek, Kellner, Mrkvička, Polodna, Březina, Matušík (C), Seidl, Krätzer, Zayml, Severa

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Duben, Lacina, Kořínek, Suchý, Vala, Bušek, Semrád – Chlubna, Kondratěv, Vlasov - Kozlík, Ludvík, Kuchta - Přidal, Jelínek, Endál - Hlídek, Cejpek

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 15
Bilance: 6-2-2-5
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5
Skóre: 64:45

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu