24. 2. 2016 | Ladislav Vácha

Vrchol sezony je tady! Havlíčkův Brod v play-off doma vyzve Písek

Prestižní play-off je konečně tady! Havlíčkův Brod v jeho předkole narazí na nepříjemný Písek, proti němuž začne sérii hranou na dva vítězné zápasy před svými fanoušky. Oba vzájemné zápasy těchto soupeřů byly jako noc a den, zatímco první bitvu vyhráli doma Bruslaři přesvědčivě 5:0, od řeky Otavy se vraceli po ostudné prohře 1:11. Kdo se bude radovat tentokrát? Přijďte naše kluky podpořit, začínáme ve čtvrtek 25. února v 18:00. Těšíme se na vás v Kotlině!

IHC Písek

Počátky hokeje: 1902
IHC Písek založen: 1990 sloučením VTJ a JITEX Písek
Stadion: Zimní stadion Písek (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a modrá
Webové stránky klubu: ihcpisek.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ jihočeské krajské ligy, vítěz play-off, postup do II. ligy
Trenér: Karel Slabý

Sestava z posledního utkání: Pipek (Panec) – Semrád, Jirků, Procházka, Pavlíček, Škopek, Hanus, Hrubý - Vlček, Urbanec, Pašek, Sýbek, Bernad, Slavík, Ferebauer, Růžička, Ciboch
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x IHC Písek

znak týmu znak týmu
18-2-1-13 bilance 15-1-3-15
7., 59 bodů umístění 10., 50 bodů
131:111 skóre 121:102
13:4 (Bílina, venku) nejvyšší výhra 11:0 (Jindřichův Hradec, doma)
1:11 (Písek, venku) nejvyšší prohra 2:8 (Kobra Praha, venku)
Lukáš Endál – 52 bodů (25+27) nejproduktivnější hráč Filip Vlček – 50 bodů (21+29)
Lukáš Endál – 25 gólů nejlepší střelec Filip Vlček – 21 gólů
Miroslav Třetina – 28 asistencí nejlepší nahrávač Filip Vlček – 29 asistencí
David Vala – 17 bodů (3+14) nejproduktivnější obránce Pavel Procházka – 22 bodů (5+17)
Čeněk Novák 2,72 (24 zápasů)
Jiří Zvolánek 4,34 (7 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Michael Panec 3,47 (24 zápasů)
Václav Pipek 4,58 (11 zápasů)
David Gába 2,50 (2 zápasy)
Ondřej Bláha 7,66 (1 zápas)

V píseckém brankovišti kraluje jako jednička zkušený gólman Michael Panec.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Písek se jako druholigový nováček neztratil, opírá se o Vlčka

Jihočeši spadli ze druhé nejvyšší soutěže až na úplné dno a chvíli jim trvalo, než se z krajského přeboru vydrápali alespoň do 2. ligy. Nacházeli se přitom v hodně podobné situaci jako další druholigový nováček z Havlíčkova Brodu, který spadl z prvoligové sféry a rovněž musel budovat takřka úplně nový tým. Soubor od řeky Otavy střídal lepší zápasy s těmi horšími, přičemž nejlepší období základní části prožil od 20. do 28. kola. Písek z devíti utkání totiž prohrál jen jednou! Z posledních šesti kol ale vydoloval jen tři body, když doma přetlačil silné Vrchlabí.

Trenér Karel Slabý se během sezony mohl spolehnout především na dva brankáře, kteří mezi píseckými tyčemi strávili nejvíce času. Jedničkou se stal šestadvacetiletý Michael Panec, jenž odchytal 24 zápasů. Zdatně mu sekundoval ještě o dva roky starší Václav Pipek, jenž naskočil do jedenácti utkání. Dva starty si připsali na konto českobudějovičtí gólmani David Gába a Ondřej Bláha. V defenzivě jednoznačně vynikal zkušený zadák Pavel Procházka (5+17), který je nejproduktivnějším obráncem a v Havlíčkově Brodě dříve nosil i kapitánské céčko. Velmi dobře si vedl i Libor Jirků, který 3 branky vstřelil a dalších 6 připravil. Ofenzivu táhl dvaadvacetiletý talent Filip Vlček (21+29), nejproduktivnější hráč, nejlepší střelec a nejlepší nahrávač týmu v jedné osobě. Následovali ho Jan Sýbek (19+24) a Josef Urbanec (20+14).

Soupiska Písku

Nejproduktivnějším obráncem Písku je Pavel Procházka, který to v Brodě dobře zná.
(Foto: Petr Kraus, fotokraus.cz)

Písek sice dvakrát stáhl manko, ale na ledě lídra nebodoval

Domácí začali parádně, když v 9. minutě vyslal Jakub Semirád kupředu Jana Veselého, který vystřihl parádní sólo a pochutnal si i na brankáři Pipkovi. Písku se nabídla ve 12. minutě přesilovka a na její využití mu stačili jen 4 sekundy. Puk putoval po vyhraném vhazování na hůl Martina Semráda, který se od modré čáry nemýlil. Kozlové si vzali zpět ztracené vedení na začátku druhé půlky zápasu, když se po přiťuknutí Petra Morkese prosadil Martin Ježek. Jihočeši znovu odpověděli při přesilovce, když mířil přesně do černého Jan Sýbek. Středočeši ale potvrdili ošemetnou roli papírového favorita a dotáhli zápas do vítězného konce, když na konečných 5:2 upravili dvěma góly Josef Malý a Martin Ježek.

znak týmu 5 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Veselý (Semirád), 31. Ježek (Morkes, Zumr), 41. Malý (Ježek, Zumr), 52. Malý (Kadlec), 57. Ježek (Zumr) – 12. Semrád (Urbanec, Vlček), 38. Sýbek (Bernad, Procházka). Rozhodčí: attěk – Špringl, Pechánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 941. Třetiny: 1:1, 1:1, 3:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

SC Kolín: Sejpal (Moravec) – Pácal, Suchý, Skokan, Voženílek, J. Kadlec st., Barták – Veselý, Semirád, Malý - Ježek, Zumr, Morkes – J. Kadlec ml., Hlavatý, Jelínek – Chvojka, Černý, Jelínek – Martínek, Kadlec

IHC Písek: Pipek (Panec) – Semrád, Jirků, Procházka, Pavlíček, Škopek, Hanus, Hrubý - Vlček, Urbanec, Pašek, Sýbek, Bernad, Slavík, Ferebauer, Růžička, Ciboch

Minulé zápasy Písku

HC Kobra Praha – IHC Písek 8:2
IHC Písek – HC Stadion Vrchlabí 7:4
SKLH Žďár nad Sázavou – IHC Písek 2:1
IHC Písek – HC Baník Sokolov 4:5
SC Kolín – IHC Písek 5:2

Všechny zápasy


Bruslaři jdou do play-off posíleni výhrou, zdolali Plameny

Havlíčkův Brod si před sezonou vytyčil jasný cíl - postoupit do play-off. To se povedlo, Bruslaři měli už před koncem základní části jisté, že vyřazovací boje se bez jejich účasti neobjedou, šlo jen o to, kdo se jim postaví v předkole do cesty. Nakonec to padlo na Písek, s nímž bojovníci z Kotliny odehráli dva naprosto rozdílné zápasy. Zatímco doma vyhráli přesvědčivě 5:0, od řeky Otavy si odvezli potupnou porážku 1:11, jež se stala jejich nejvyšší prohrou v tomto soutěžním ročníku. Teď jdou ale hokejisté z Vysočiny do vyřazovacích bojů s naprosto čistou hlavou a v sérii hrané na dva vítězné zápasy budou mít výhodu domácího prostředí.

„Nejvíce si cením toho, že jsme nespekulovali. I když by nám relativně Nymburk možná mohl vyhovovat, chtěli jsme vyhrát a nastartovat se na play-off. Obzvlášť derby, to jsme chtěli vyhrát i pro lidi a pro naše fanoušky,“ pochvaloval si po výhře v derby trenér Aleš Totter. „Také si cením toho, že gólman, který dostal lehký gól, tak se pak dostal do zápasu. No a třetí moment byl, když byl Žďár nahoře a měl tam šance před naší bránou odskočit na dva góly, tak rozdílový hráč Lukáš Endál ujel a prosadil se jeden na jednoho. Pro domácí to bylo možná kruté, ale my jsme si to zasloužili. Jinak děkuji za skvělou atmosféru,“ vysekl poklonu skvělým fanouškům.

(Zdroj: hokejzr.cz)

Bitvu o 7. místo a o Vysočinu vyhrál Havlíčkův Brod

Bruslaři začali prestižní regionální souboj parádně a ujali se vedení, když se po střele Tomáše Semráda probil k dorážce z mírného úhlu na pravé straně Lukáš Endál a se štěstím prostřelil brankáře Slámu. Domácí ale poměrně rychle odpověděli, když při vlastním oslabení zaskočil gólmana Nováka střelou na lapačku Lukáš Bureš. A aby toho nebylo málo, Plameny překlopily pomyslné misky vah na svou stranu, když se při přesilovce prosadil ranou zblízka Michal Kaňka. Žďár nad Sázavou měl v prostřední části dlouho navrch, ale při hře v početní převaze chyboval, kotouč vybojoval Lukáš Endál a krásně namazal na vyrovnání Tomáši Semrádovi.

Rozhodnutí s sebou přinesla 50. minuta, v níž vysekl dokonalé sólo Lukáš Endál a povedenou kličkou do forhendu překonal brankáře Slámu. Bruslaři už si cennou výhru pohlídali a ještě pečetili na konečných 5:2, když se po nahrávce zpoza brány trefil Kirill Vlasov a při soupeřově power-play zacílil přesně do prázdné brány kapitán Miroslav Třetina.

znak týmu 2 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 16. Bureš (Kunstmüller), 19. Kaňka (Štěpánek, Pleva) – 11. Endál (Semrád, Třetina), 34. Semrád (Endál, Třetina), 50. Endál, 59. Vlasov (Kondratěv, Chlubna), 60. Třetina (Novák). Rozhodčí: Dědek – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 8:12. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2253. Střely na branku: 35:29 Třetiny: 2:1, 0:1, 0:3. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Blažíček) – Pleva, Lojek, Beneš, L. Střecha, Smejkal, Rašner, Kunstmüller, Kaňka, Štěpánek, Krupka, Březina, Kovářů, Gregar, Bureš, T. Střecha, Pazourek

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Pecen, Lacina – Ludvík, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Chlubna, Vlasov, Kondratěv, Hlídek, Cejpek, Pejchal, Duben

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

NED Hockey Nymburk – BK Havlíčkův Brod 0:6
BK Havlíčkův Brod – HC Tábor 5:2
HC Kobra Praha – BK Havlíčkův Brod 6:3
BK Havlíčkův Brod – HC Stadion Vrchlabí 2:3
SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 2:5

Všechny zápasy


Tomáš Semrád: Do play-off musíme jít s pokorou

„Abych řekl pravdu, o soupeři pro play.off jsme se vůbec nebavili. Až po zápasu říkal pan trenér Totter, že jdeme na Písek. Dozvěděl jsem se to až po konci utkání,“ přiznal útočník Tomáš Chlubna.

„Musíme do play-off jít s pokoru. Máme mladý tým, moc kluků tady play-off nezažilo. Nastoupíme do něj opatrně, nebudeme bláznit a pokusíme se vyhrát,“ má jasno Tomáš Semrád.

Brod v Písku propadl a schytal potupnou jedenáctku

Úvodní dvacetiminutovka se nesla ve vyrovnaném duchu, když se oběma týmům směrem dopředu moc nedařilo. Gólový účet zápasu nakonec otevřeli Jihočeši, když se při nepovedené přesilovce prosadil utěšenou střelou k tyči Josef Urbanec. Hosté totálně prospali prostřední část a domácí zvýšili už na 5:0, když se postupně zapsali do střelecké listiny Josef Slavík, Ladislav Marek, Jan Sýbek a znovu Josef Urbanec. Bruslaři sice snížili zásluhou Kirilla Vlasova, jenž proměnil přísně nařízené trestné střílení, ale Jakub Bernad, Václav Pašek, Jan Sýbek, David Ciboch, David Pavlíček a Filip Vlček uzavřeli na potupných 11:1.

znak týmu 11 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 19. Urbanec (Vlček, Procházka), 23. Slavík (Ferebauer), 31. Marek (Pašek), 34. Sýbek (Slavík, Bernad), 35. Urbanec (Vlček), 38. Bernad J. (Sýbek, Slavík), 48. Pašek (Marek), 53. Sýbek (Bernad J.), 54. Ciboch, 58. Pavlíček (Bernad J.), 59. Vlček (Procházka) – 38. Vlasov (TS). Rozhodčí: Valenta – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Třetiny: 1:0, 5:1, 5:0. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 11:1.

IHC Písek: Panec (Pipek) – Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Škopek, Hrubý, Koutenský, Pavlíček – Marek, Vlček, Urbanec, Pašek, Ciboch, Sýbek, J. Bernad, Ferebauer, Novák, J. Volf, Duchoň, Slavík

BK Havlíčkův Brod: Novák (31. Zvolánek) – Duben, Lacina, Vala, Kulhánek, Loginovskij, Kořínek, Kolda – Přidal, Třetina, Endál, Chlubna, Vlasov, Kondratěv, Kuchta, Kozlík, Beneš, Hlídek, Cejpek

Konečné umístění v tabulce

Havlíčkův Brod si díky vítězství v posledním kole základní části na ledě Žďáru nad Sázavou, kde vyhrál v prestižním derby Vysočiny 5:2, zajistil sedmou příčku tabulky.

Písek mohla v závěrečném kole dlouhodobé fáze posunout na 9. pozici jen výhra za plný bodový zisk na půdě prvního Kolína a porážka za plný bodový zisk Děčína. To se nestalo a Jihočeši obsadili poslední 10. postupovou příčku.

Bilance s Pískem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 10
Bilance: 7-1-0-2
Výsledky: x3:1, x5:1, 3:4, 4:3p, 3:0, 3:1, x3:1, x5:1, 5:0, 1:11
Skóre: 35:23

"x" – hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu