26. 2. 2016 | Ladislav Vácha

Starší dorost uzavře základní část, všechny tři kategorie hrají doma

Havlíčkobrodskou mládež čeká znovu nabitý program. Mladší dorostenci v neděli přivítají na svém ledě České Budějovice, proti nimž se pokusí od 12:00 poprvé v sezoně bodovat. Starší dorost dnes vyzve od 17:00 na svém ledě poslední Opavu a zítra od 12:00 zkříží v Kotlině hole s předposlední Porubou. Juniorka dnes zkusí překvapit na kluzišti prvního Písku a v neděli se v domácím prostředí střetne od 15:00 s Velkými Popovicemi. Všechny domácí zápasy mladých Bruslařů můžete sledovat na onlajny.com.

Mladší dorost

SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 4:3

BK Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice

36. kolo, neděle 28.2.2016 od 12:00

Mladší dorostenci nedokázali udržet po postupu extraligovou příslušnost i pro příští soutěžní ročník a už je jisté, že sestoupí zpátky na prvoligovou scénu. To ale rozhodně neznamená, že zbývající zápasy odevzdají. Mladí Bruslaři dál bojují a chtějí se s tuzemskou nejvyšší soutěží rozloučit co nejlepším možným způsobem. Ve čtvrtek se jim nepovedlo bodovat v derby Vysočiny na ledě Žďáru nad Sázavou, kde padli těsně 3:4. Nyní si chtějí spravit chuť, v neděli přivítají českobudějovický Motor.

Broďáci naposledy hostili v Kotlině brněnskou Kometu, jíž podlehli 2:5. „Dlouho nás držel ve hře brankář, ale zbytečnými individuálními chybami jsme se o dobrý výsledek sami připravili. Druhá a třetí řada si nevytvořili tolik šancí, abychom si zasloužili vyhrát. Zápas rozhodly naše chyby,“ ohlédl se za utkáním asistent trenéra Petr Jansík.

Minulé vzájemné zápasy

ČEZ Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod 8:1
BK Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice 1:5
BK Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice 3:8
ČEZ Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod 4:1
ČEZ Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod 6:1

Tabulka nadstavbové části


Mladší dorost má Českým Budějovicím co oplácet, zatím s nimi nedokázal bodovat.
(Foto: Michaela Procházková, hcmotor.cz)

Starší dorost

BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava

15. kolo skupina B, pátek 26.2.2016 od 17:00, on-line přenos

BK Havlíčkův Brod – HC RT TORAX Poruba

16. kolo skupina B, sobota 27.2.2016 od 11:30, on-line přenos

Starší dorostenci mají neuvěřitelnou formu a dál drží dlouhou vítěznou sérii za plný bodový zisk, která už se protáhla na neskutečných deset zápasů! Naposledy si mladí Bruslaři vyšlápli v pondělí na České Budějovice, jejichž led vyrabovali po výhře 5:3 a zajistili si tak už s předstihem vytoužený postup do play-off! Do konce základní části zbývá Havlíčkovu Brodu odehrát už jen dvě utkání, v pátek na své půdě změří síly s poslední Opavou a o den později ho čeká ostravská Poruba.

„Věděli jsme, že nás čeká hodně těžké utkání. České Budějovice měly také vítěznou šňůru, vyhrály čtyřikrát po sobě. Připravovali jsme kluky na to, že to určitě nebude lehký zápas,“ poukazoval na sílu Motoru před utkáním kouč Václav Adam. „Před zápasem jsme klukům říkali, že na play-off máme v podstatě tři mečboly a alespoň jeden z nich musíme proměnit. Chtěli jsme uspět hned proti Motoru, aby se nám zbývající duely v Brodě dobře hrály. Nakonec se nám to povedlo. Parádně jsme to odbojovali a dali jsme góly. Jsme hrozně šťastní, že jsme se do play-off dostali,“ pochvaloval si.

Minulé vzájemné zápasy

HC Slezan Opava – BK Havlíčkův Brod 0:8
HC RT TORAX Poruba – BK Havlíčkův Brod 1:6

Tabulka nadstavbové části

Juniorka

IHC Písek – BK Havlíčkův Brod

33. kolo, pátek 26.2.2016 od 19:30

BK Havlíčkův Brod – HC Slavoj Velké Popovice

34. kolo, neděle 28.2.2016 od 15:00

Junioři během minulého víkendu přivítali aktuální druhou Třebíč a v derby Vysočiny s ní svedli napínavou přestřelku. Nakonec však odjížděli z ledu smutní, protože Horácká Slavia vybojovala vítězství 7:5. Soubor z Kotliny měl šanci na reparát v neděli, kdy hostil poslední Boskovice. S potvrzením role papírového favorita neměl vůbec žádný problém a Moravany rozstřílel 8:2, když hned čtyřikrát pálil přesně do černého obránce Michal Semrád. Dnes zajíždí nejstarší mládežnická kategorie do Písku, kde může tabulkového lídra jen překvapit, a v neděli doma narazí na Velké Popovice.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře. Bruslili jsme a kombinovali, díky čemuž jsme v první třetině dali tři góly. Ve druhé třetině se to ještě zlepšilo, kombinovali jsme přesně tak, jak to po klucích chceme. Hodně stříleli i beci, soupeři jsme nasypali další čtyři góly a vedli jsme 7:0,“ pustil se do hodnocení bitvy s Boskovicemi hlavní trenér Aleš Kraučuk. „Ve třetí třetině se začal soupeř prát a hrát svoji hru, nás mrzí, že jsme na to přistoupili a už náš výkon nebyl tak dobrý. I přesto chceme klukům za výhru poděkovat. Do konce sezony nám zbývá odehrát čtyři zápasy, s kluky jsme si řekli, že bychom chtěli udělat devět bodů. Dnes jsme dobře začali, tak doufám, že to tak dopadne,“ odkryl své plány.

Minulé vzájemné zápasy

BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 1:5
IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 8:0
BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 2:3

HC Slavoj Velké Popovice – BK Havlíčkův Brod 6:0
BK Havlíčkův Brod – HC Slavoj Velké Popovice 3:2
HC Slavoj Velké Popovice – BK Havlíčkův Brod 6:4

Tabulka


Obránce Michal Semrád v minulém utkání řádil, Boskovicím nasázel čtyři góly.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu