2. 3. 2016 | Ladislav Vácha

Čtvrtfinále play-off je tady! Brod jede do Tábora, pojeďte s ním!

Konec čekání, třaskavé bitva ve čtvrtfinále play-off už hlasitě buší na dveře! Havlíčkův Brod narazí na Tábor, nesmírně silného soupeře, který v minulé sezoně hrál kvalifikaci o 1. ligu, v základní části tohoto soutěžního ročníku obsadil 2. místo a v západní skupině disponuje nejsilnějším útokem a nejlepší obranou! Bruslaři zatím odehráli s Kohouty dva zápasy, přičemž venku padli těsně 4:5 a doma slavili sladký triumf 5:2. Série začíná ve čtvrtek 3. března v 18:00 u Jordánu a na atraktivní duel jste srdečně zváni, protože fanoušci pořádají na jih Čech autobusový výjezd! Držte nám palce a buďte s námi!

HC Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 922 míst)
Klubové barvy: bílá a modrá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, kvalifikace o 1. ligu (poslední 3. místo – nepostoupil)
Trenér: Tomáš Matušík

Sestava z posledního utkání: D. Novák (Klestil) – Klíma, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Černý, Liška – Vaniš, Boháč, Polodna – Kellner, Matušík, Březina – Seidl, Zayml, Blažek – Kratochvíl, Pechánek, Kolomý
__________________________________________________________________________________

HC Tábor x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
23-2-2-7 bilance 18-2-1-13
2., 75 bodů umístění 7., 59 bodů
173:80 skóre 131:111
14:2 (Sokolov, doma) nejvyšší výhra 13:4 (Bílina, venku)
2:5 (Havlíčkův Brod, venku) nejvyšší prohra 1:11 (Písek, venku)
Jakub Matušík – 56 bodů (26+30) nejproduktivnější hráč Lukáš Endál – 58 bodů (27+31)
Jakub Matušík – 26 gólů nejlepší střelec Lukáš Endál – 27 gólů
Jakub Matušík – 30 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Endál
Miroslav Třetina – 31 asistencí
Jan Kanov – 19 bodů (4+15) nejproduktivnější obránce David Vala – 17 bodů (3+14)
Tomáš Klestil 2,36 (22 zápasů)
David Novák 2,08 (13 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Čeněk Novák 2,65 (26 zápasů)
Jiří Zvolánek 3,29 (7 zápasů)

Táborské brankoviště má pod palcem zkušený šestadvacetiletý gólman Tomáš Klestil.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

Tábor hraje skvěle. Má nejlepší útok i nejpevnější obranu

Hokejisté z husitské bašty si zahráli v minulé sezoně kvalifikaci o postup do 1. ligy, v níž nakonec neuspěli. Rozhodně se ale netají tím, že by se o druhou nejvyšší tuzemskou soutěž rádi poprali i v tomto soutěžním ročníku. A od prvního zápasu je to na nich hodně znát, porážky byly v případě Tábora hodně ojedinělým jevem. Tým pod vedením trenéra Tomáše Matušíka se může pochlubit nejlepším útokem v západní skupině, o jehož síle dokonale svědčí to, že hned třikrát nasázel svým soupeřům 11 a více gólů! Jihočeši navíc vycházejí z propracované defenzivy, jež inkasovala jen 80 branek a společně s tou kolínskou byla v základní části nejpevnější.

V brankovišti vládnou dva kvalitní gólmani. Jedničkou je šestadvacetiletý Tomáš Klestil, který naskočil do 22 zápasů. Spoluhráči se mohou pravidelně opřít i o talentovaného Davida Nováka, jenž má na kontě 13 startů. Hlavním defenzivním pilířem je zkušený Jan Kanov (4+15), který se může pochlubit přídomkem nejproduktivnějšího beka. Stejně bodů, ale jen o jednu vstřelenou branku méně, má na kontě Luboš Heršálek (3+16). Slušným bodovým příspěvkem se honosí také Martin Havran (3+11). Útok táhne nejvíc kapitán a syn kouče Jakub Matušík (26+30), nejproduktivnější hráč, nejlepší střelec a nejspolehlivější nahrávač týmu. Přes 30 bodů nasbírali i Marek Vaniš (13+24), David Kellner (20+16), Stanislav Polodna (20+15) a Radek Seidl (16+14).

„K Havlíčkovu Brodu chováme velkou pokoru a respekt. V současnosti patří k suverénně nejsilnějším soupeřům v soutěži,. Čeká nás ohromně těžká série, i tak ale doufám, že ji dokážeme zvládnout,“ poukazuje na sílu souboru z Kotliny v rozhovoru pro hctabor.com trenér Tomáš Matušík. „Chtěl bych všechny příznivce táborského hokeje co nejsrdečněji pozvat na čtvrtfinále play-off proti Havlíčkovu Brodu,“ doplnil.


(Zdroj: hctabor.com)

Soupiska Tábora

Tábor nedopustil překvapení a doma sfoukl Bílinu

Od úvodního vhazování bylo jasné, že utkání bude jednoznačnou záležitostí. Na začátku druhé třetiny vedli Jihočeši přesvědčivě 5:0, když se postupně zapsali do střelecké listiny dvakrát Jakub Matušík, Stanislav Polodna, Patrik Zayml a Marek Vaniš. Hosté sice vstřelili šťastnou čestnou branku odrazem o brusli, když se stal střelcem Jakub Procházka, ale to bylo z jejich strany poslední slovo. Exhibice pokračoval dál, David Blažek, Jan Boháč, David Kellner, Jakub Matušík, který završil hattrick a zaskvěl se i čtvrtým gólem, a Patrik Zayml se postarali o drtivý triumf 12:1.

znak týmu 12 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Matušík (Kellner, Březina), 5. Matušík (Kellner), 7. Polodna (Vaniš, Boháč), 12. Zayml (Blažek, Matušík), 21. Boháč (Klíma), 22. Vaniš (Matušík), 34. Blažek (Dvořák, Zayml), 40. Boháč (Vaniš), 40. Kellner (Matušík, Kanov), 42. Matušík (Kolomý, Kanov), 54. Matušík (Heršálek, Blažek), 57. Zayml (Blažek, Černý) - 22. Procházka (Polák). Rozhodčí: Mertl st. – Samuel, Horažďovský. Vyloučení: 9:8 - navíc Liška (TAB) 5 + OK, Čmolík (BIL) 5 + 5 + OK. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1386. Třetiny: 4:0, 5:1, 3:0. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 12:1.

HC Tábor: Novák (Klestil) – Klíma, Havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Černý, Liška – Vaniš, Boháč, Polodna – Kellner, Matušík, Březina – Seidl, Zayml, Blažek – Kratochvíl, Pechánek, Kolomý

HC Draci Bílina: Sljusarčuk (Lisý) – Polák, Machač, Bittner, Fučík, Pokorný, Kolíček, Brettschneider – Čmolík, Jirkovský, Petráš, Štěpánek, Trübenekr, Řezníček, Procházka, Kýhos, Böhm, Samofalovs

Minulé zápasy Kohoutů

HC Tábor – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 7:3
BK Havlíčkův Brod – HC Tábor 5:2
HC Tábor – SHC Klatovy 3:4
HC BAK Trutnov – HC Tábor 1:6
HC Tábor – HC Draci Bílina 12:1

Všechny zápasy


Jihočeši budou znovu hodně spoléhat na své velké ofenzivní eso Jakuba Matušíka.
(Foto: Tomáš Danko a Hanka Grundová, hctabor.com)

Broďáci hrají ve skvělé formě, povzbudily je výhry nad Pískem

Havlíčkův Brod postavil před sezonou takřka úplně nový tým, kterému chvíli trvalo, než si úplně sedl. Bruslaři si prošli i těžkými obdobími, ale jak se tak říká, všechno zlé je k něčemu dobré. Mladé mužstvo nasbíralo spoustu cenných zkušeností, z nichž může naplno těžit právě v play-off. Je v podstatě jisté, že sezona se definitivně otočila k lepšímu v základní části na ledě Písku. Bojovníci z Kotliny tam dostali před vánoční pauzou pořádnou facku, když od Jihočechů schytali ostudný výprask 1:11.

Od té doby jsou ale naprosto k nepoznání! Odstartovali velkolepou sérii osmi tříbodových triumfů za sebou, jíž sice ukončila porážka na půdě Praha a následovala i domácí těsná prohra s Vrchlabím, ale výhra v prestižním derby Vysočiny na kluzišti Žďáru nad Sázavou znovu vrátila Totterovu družinu zpět na vítěznou vlnu, jež Brodáky přenesla přes osudný Písek v předkole play-off. Obrovská síla týmu tkví v jeho soudržnosti, vždyť sami hráči si pochvalují, že tak dobrou partu snad ještě nikdy nezažili. Velkou zásluhu mají na prudkém výkonnostním vzestupu i skvělí fanoušci, kteří své miláčky podporují v hojném počtu, a to i na hřištích soupeřů!

Bruslaři se mohli v sérii s Pískem znovu opřít o skvěle chytajícího brankáře Čeňka Nováka.

Brod zvládl napínavou bitvu na jihu Čech a zdolal Písek

Domácím nevyšel úvod duelu a soupeř se utrhl do dvougólového vedení. Už v 1. minutě doklepl puk do brány Jakub Kořínek a po krásném pasu Filipa Beneše udeřil i Petr Kuchta. Ve 14. minutě sice snížil ranou nad Novákovo rameno Josef Urbanec, ale ještě před sirénou zvýšil na 3:1 Tomáš Chlubna. V prostřední části dotáhl Písek na nejtěsnější odstup David Ciboch a v 53. minutě svítil na tabuli nerozhodný stav 3:3, když zavěsil bekhendovou ranou Josef Urbanec. Pomyslné misky vah překlopil zpět na stranu hostů Filip Beneš, ale Filip Vlček při power-play rozjásal písecké fanoušky. O postupu souboru z Kotliny tak rozhodlo prodloužení, v němž odstartoval po samostatném úniku mohutný gejzír radosti ve svém týmu kapitán Miroslav Třetina.

znak týmu 4 – 5p znak týmu

Branky a nahrávky: 14. Urbanec (Sýbek, Jirků), 38. Ciboch (Pašek), 56. Urbanec (Sýbek), 60. Vlček – 1. Kořínek (Třetina, Endál), 14. Kuchta (Beneš, Kozlík), 19. Chlubna (Loginovskij, Beneš), 58. Beneš (Třetina, Kondratěv), 64. Třetina (Endál, Kulhánek). Rozhodčí: Matěj Sýkora - Michal Rubáš, Martin Tvrdík. Vyloučení: 11:14. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Třetiny: 1:3, 1:0, 2:1 - 0:1. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

IHC Písek: Panec (Pipek) – Pavlíček, Jirků, Procházka "C", Škopek, Hřebíček, Hanus, Koutenský – Hrubý, Volf, Vlček, Urbanec, Sýbek "A", Bernad, Pašek, Slavík, Ferebauer, Růžička "A", Ciboch, Strnad

BK Havlíčkův Brod: Novák (Zvolánek) – Kořínek, Kulhánek, Duben "A", Vala, Loginovskij, Kolda – Ludvík, Třetina "C", Endál "A" - Kuchta, Kozlík, Beneš - Chlubna, Vlasov, Kondratěv - Hlídek, Cejpek, Pejchal - Přidal

Miroslav Třetina (vlevo) a Lukáš Endál režírovali havlíčkobrodský postup proti Písku.

Minulé zápasy Havlíčkova Brodu

HC Kobra Praha – BK Havlíčkův Brod 6:3
BK Havlíčkův Brod – HC Stadion Vrchlabí 2:3
SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 2:5
BK Havlíčkův Brod – IHC Písek 6:3
IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 4:5p

Všechny zápasy


Pojeďte s Brodem do Tábora a získejte dvě piva zdarma!

Vedení klubu i samotní hokejisté si podpory svých věrných příznivců nesmírně váží a za jejich učebnicové fandění si pro ně připravili příjemnou odměnu. Přijdete-li totiž v sobotu na hokej s poukázkou, jíž obdržíte na čtvrtečním střetnutí v Táboře, dostanete v bufetu nad modrými sedačkami dvě piva zdarma! Pokud byste zrovna pivu nehověli, dostanete limonádu.

Do ledového dómu táborských Kohoutů můžete vyrazit s naším skvělým fanklubem! Odjezd bude ve čtvrtek 3. 3. v 16:00, sraz je cca 15 minut před odjezdem před Kotlinou. Cena je 160 Kč při minimálně třiceti přihlášených výjezdnících. V případě většího počtu přihlášených může cena výjezdu klesnout. Hlaste se na telefonních číslech 605 526 130 (p. Sochor) či 736 455 085 (p. Opršal). Případně můžete využít také e-mail info@rebelhearts.cz.

Více informací najdete ZDE.

Aleš Totter: Série s Táborem pro nás bude výbornou zkušeností

„Jsme rádi, že jsme předkolo zvládli ve dvou zápasech, protože máme pár nemocných kluků, takže budeme mít dva dny na doléčení všech neduhů. Pro nás je to velký úspěch, protože jsme se dostali do osmičky,“ neskrýval spokojenost po vítězné bitvě s Piskem brodský trenér Aleš Totter.

„Pokud by se nám podařilo Táboru sebrat alespoň jeden zápas, bylo by to skvělé. Tahle série s týmem, který vloni hrál baráž a bude tam chtít i letos, pro nás bude výbornou zkušeností,“ respektuje velkou sílu soupeře šéf brodské střídačky, který dobře ví, že důležitá bude pro jeho tým i podpora fanoušků. „Může to být i poslední zápas v Kotlině, tak doufáme, že přijde přes tisíc diváků, a že nám vytvoří skvělou atmosféru, jakou nám tvoří celou sezonu. Lepší reklamu jsme jim ani udělat nemohli.“

Trenér Aleš Totter ušel od začátku sezony s týmem dlouhou cestu.
(Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

Bruslaři nezačali proti Táboru dobře, ale předvedli skvělý obrat

Kohouti prožili pohádkový začátek zápasu a už v 9. minutě vedli 2:0, když se ranou z kruhu trefil nad Novákovu lapačku Jan Boháč a z dorážky uspěl i Radek Seidl. Důležitý moment přišel na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy dotlačil kus černé gumy za brankáře Klestila Petr Kuchta, a vstřelil tak kontaktní gól. Bruslaři v prostřední části dokázali srovnat krok, když vypustil smrtící ránu z pravého kruhu Lukáš Endál. Třetí perioda už se odvíjela jednoznačně podle havlíčkobrodského scénáře, obrat dokonal Miroslav Třetina, na kterého navázal Tomáš Semrád a na konečných 5:2 završil skóre svou druhou trefou Lukáš Endál.

znak týmu 5 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 20. Kuchta (Kozlík, Loginovskij), 33. Endál (Přidal, Třetina), 47. Třetina, 55. Semrád (Přidal, Třetina), 57. Endál (Třetina, Kulhánek) – 6. Boháč (Březina, Černý), 9. Seidl (Matušík, Heršálek). Rozhodčí: Marek Honza – Michal Huryta, David Urubčík. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Třetiny: 1:2, 1:0, 3:0. Průběh utkání: 0:2, 5:2.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Kořínek, Pecen – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek, Pejchal

HC Tábor: Klestil (Petřík) – Černý, Hlaveš, Kanov "A", Klíma, Heršálek "A", Dvořák, Kolomý – Kellner, Přibyl, Polodna, Vaniš, Matušík "C", Seidl, Blažek, Boháč, Březina, Zayml

<

Konečné umístění v tabulce

Tábor od začátku soutěže patřil mezi největší favority západní skupiny a svou velkou kvalitu nakonec potvrdil. Během základní části se celou dobu pohyboval na čele tabulky a nakonec s bezpečným náskokem na třetí Vrchlabí obsadil 2. příčku.

Havlíčkův Brod se dlouho strachoval o účast v předkole play-off, když vypadl i z elitní desítky. V závěru základní části ale chytil fantastickou formu, vyhrál osmkrát v řadě za plný bodový zisk a nakonec se vyhoupl až na bezpečné 7. místo.

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 16
Bilance: 7-2-2-5
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2
Skóre: 69:47

"x" – hráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu