3. 3. 2016 | Ladislav Vácha, Martina Sikorová

Starší dorost v Třinci vyrovnal sekundu před koncem, ale prohrál

TŘINEC - Mladí Bruslaři nezačali vůbec dobře a prožili naprosto hororový úvod utkání, když od Třince inkasovali dvě rychlé branky. A aby toho nebylo málo, soupeř udeřil do přestávky ještě jednou. Havlíčkův Brod ale znovu ukázal nesmírnou bojovnost, kterou se mu povedlo vyrovnat obrovskou kvalitu Ocelářů. Hosté byli ve dvou zbývajících třetinách aktivnějším týmem a dočkali se zaslouženého snížení z holí Jiřího Vlacha a Patrika Hrabaně. A co víc, pouhou sekundu před závěrečnou sirénu vyrovnal Lukáš Beran. Bohužel, euforii mladých bojovníků z Kotliny vystřídal v prodloužení velký smutek, když Slezané rozhodli o zisku prvního bodu v sérii.

Na první osmifinálový gól se ve Werk aréně příliš dlouho nečekalo, jelikož do havlíčkobrodské branky prošel puk po teči Matěje Macha a v té době bylo odehráno pouhých šestačtyřicet sekund. O další dvě minuty později bylo na domácí střídačce ještě veseleji, když z pravého kruhu překonal Kulicha v početní výhodě Michal Kvasnica.

Hosté mohli kontrovat po střele Vlacha z mezikruží, havlíčkobrodský útočník ovšem třineckou branku zcela minul a gólem neskončila ani šance Dondy, proti kterému vyjel ze své klece Loubal a odpálil kotouč z dosahu hostujícího hráče. Ještě jeden gól ale v této části hry nakonec přece jen padl. Hráči Havlíčkova Brodu sice hráli v početní výhodě, ke střele z mezikruží se ovšem dostal Jan Kalus a poslal tak svůj tým do tříbrankového vedení.

V prostřední části si první velkou šanci vytvořili hosté, Teplý ovšem v situaci dva na jednoho příliš dlouho váhal a jeho střelu nakonec Loubal zlikvidoval. A třinecký gólman držel svůj tým i nadále, když se o chvíli později v brance neskutečně rychle přesunul a vyrazil střelu jednoho z hostů, mířící do odkryté části klece.

Poté už se ale hráči Havlíčkova Brodu dočkali a to v početní výhodě, když se trefil přesnou střelou z pravého kruhu k protější tyčce Jiří Vlach. O další tři minuty později už to bylo jen o gól, když v brance Třince skončila střela Patrika Hrabaně od mantinelu. Ještě před koncem druhé dvacetiminutovky mohlo být dokonce vyrovnáno, vyřešit své přečíslení tři na jednoho ovšem hosté úspěšně nedokázali.

Krátce po startu třetí třetiny se do obrovské šance dostal Stuchlík, ve svém úniku byl ovšem zahákován a celou situaci si tak měl zopakovat z trestného střílení. Nestalo se tak a nájezd nakonec provedl Jan Hladonik, jehož zakončení mezi betony si ovšem Kulich pohlídal a udržel puk před brankovou čárou.

Přidat definitivní pojistku na vítězství Ocelářů mohl následně obránce Radzienciak, který ovšem z těsné blízkosti na gólmana hostů nevyzrál. Radovat se nemohl ani Vochozka, jehož střelu do prázdné branky obětavě zablokoval jeden z hráčů Havlíčkova Brodu a když pak sekundu před koncem základní hrací doby dostal puk do sítě Lukáš Beran, bylo vyrovnáno.

Prodloužení mohlo být dohráno už v úvodní minutě, Radzienciak ovšem po přejetí modré čáry trefil pouze tyč. O chvíli později už se ale třinečtí dorostenci radovali, když velmi důrazný Matěj Mach dorazil puk do sítě a zařídil tak první bod pro svůj tým v této sérii.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 1 1 -1 0
Lukáš Beran 1 1 2 1 0
David Donda 0 0 0 0 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -2 2
Patrik Hrabaň 1 0 1 0 0
Jiří Kopic 0 0 0 -1 0
Daniel Králíček 0 0 0 -1 0
Tomáš Lachman 0 0 0 0 0
David Michálek 0 2 2 1 2
Václav Piskač 0 0 0 0 0
Jiří Přibyl 0 0 0 0 0
Jakub Rubner 0 0 0 0 0
Michal Teplý 0 0 0 -1 0
Vojtěch Veverka 0 1 1 0 2
Jiří Vlach 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kulich 61 0 4 37 0 0

Ohlasy k utkání

OF1, čtvrtek 3.3.2016 od 18:00
4:3p
(3:0, 0:2, 0:1 - 1:0)
Třinec - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Mach (Radzienciak), 3. Kvasnica (Hrachovský, Kalus), 17. Kalus (Mach, Haman), 63. Mach (Kvasnica) – 33. Vlach (Michálek, Benák), 36. Hrabaň (Michálek, Beran), 60. Beran (Veverka). Rozhodčí: Pavel Mikula – Lukáš Barteček, Rudolf Vengřín. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 68. Střely na branku: 41:32. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Sestavy

Třinec

Loubal (Ovčaří) – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Brabec, Timotej Marguš, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Vochozka, Peterek, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Kalus, Najsar, Molin

Havl. Brod

Kulich (Folvarský) – Kopic, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman – Piskač, Michálek, Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý, Hendrych

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu