22. 3. 2016 | Redakce

První liga? Bruslaři se chtějí v příští sezoně poprat o postup!

Ve VIP prostorách zimního stadionu v Kotlině proběhla v pondělí dopoledne tisková konference klubu BK Havlíčkův Brod. Vedení i členové A-týmu hodnotili uplynulou sezonu jako velmi úspěšnou a rádi by na ni navázali v nadcházejícím soutěžním ročníku. Svěřence hlavního trenéra Aleše Tottera čeká znovu těžká práce, mužstvo by se mělo dokonce pokusit postoupit do 1. ligy! „Před příští sezonou si klademe ty nejvyšší cíle. V play-off bychom chtěli dojít ještě dál a probojovat se do kvalifikace o první ligu. Naším cílem by měl být postup do první ligy. Věřím tomu, že za rok nebo dva by se to mohlo podařit,“ uvedl předseda Bruslařského klubu David Kozlík.

Sezona byla úspěšná. Totter soudržnější tým ještě netrénoval

V sezoně 2014/2015 sestoupil Havlíčkův Brod z 1. ligy a dokonce hrozilo i to, že klub se bude muset kvůli dluhům a nepříznivé finanční situaci poroučet až do krajského přeboru. Do hry se naštěstí vložil Bruslařský klub společně s městem a A-tým mohl hrát 2. ligu. „Město nám vyjádřilo podporu a moc mu za to děkujeme,“ nechal se slyšet předseda BK David Kozlík.

Bruslaři budovali mužstvo v podstatě úplně od začátku, ale podařilo se jim proklouznout do play-off a v něm zanechali velmi dobrý dojem. Na výrazný úspěch dosáhl i starší dorost, který se probil do extraligového play-off.„Sezonu hodnotím jako hodně úspěšnou. Podle mého názoru je na čem stavět. Vedle zkušených hráčů, Míry Dubna, Míry Třetiny a Lukáše Endála, se vytvořil velmi mladý tým s obrovskou perspektivou,“ pochvaloval si Kozlík.

„Vsadili jsme na hladovost a charakter mladých hráčů. Kluci nás nezklamali a získali cenné zkušenosti. Musím před nimi smeknout za to, co dokázali. Za dvacet let, co trénuji, je to povahově a soudržností nejlepší tým,“ přiznal hlavní trenér Aleš Totter, který rovněž odvedl skvělou práci.

„To, že jsem neměl po minulé sezoně do hokeje chuť, je pravda. Udělal jsem tehdy špatný krok, když jsem šel k sousedům do Pelhřimova. Bohužel, jiná možnost v té době ani nebyla, protože jsem neměl chuť na 1. ligu nikam jezdit. Potřebuji vidět, že tým má nějaké cíle a chce se někam posunout, nechci kariéru jen dohrávat. To tady přesně je, proto mám chuť pokračovat dál. Hrozně moc se na to těším,“ řekl kapitán mužstva Miroslav Třetina.

Havlíčkův Brod prošel až do čtvrtfinále play-off, v němž vypadl se silným Táborem.

Havlíčkův Brod se chce vrátit zpět do první ligy!

Zatímco v uplynulé sezoně mohl hrát tým v naprostém klidu, protože na něj nebyl vyvíjen žádný velký tlak, v příštím soutěžním ročníku by měl patřit mezi aspiranty na postup. „Havlíčkův Brod byl vždy v hokejovém prostředí pojem. Hokej tady chceme dál posouvat tam, kam patří. Před příští sezonou si tak klademe ty nejvyšší cíle. V play-off bychom chtěli dojít ještě dál a probojovat se do kvalifikace o první ligu. Naším cílem by měl být postup do první ligy. Věřím tomu, že za rok nebo dva by se to mohlo podařit,“ odhaduje první muž havlíčkobrodského hokeje.

Havlíčkův Brod v 1. lize sužovaly nepříjemné finanční problémy, ale tomu už je podle všeho konec. Klub by měl být finančně zajištěný, a to podle všeho i v případě, že by se mu opravdu povedlo postoupit! „Myslím si, že finančně jsme na postup do první ligy připravení,“ sdělil na tiskové konferenci velmi potěšující zprávu člen dozorčí rady Zdeněk Caska.

„Brod si to dlouholetou tradicí zaslouží, první liga by se tady měla hrát. V tomto ohledu považuji za velice důležité, aby tady zůstali všichni tři nejzkušenější hráči týmu, Míra Třetina, Míra Duben a Lukáš Endál,“ doplnil Totter.

Miroslav Duben, Miroslav Třetina a Lukáš Endál. Pro A-tým trio stěžejních hráčů.

Bude pokračovat matador Duben? Zatím není rozhodnutý

Bruslaři absolvovali soutěžní ročník 2015/2016 s hodně mladou obranou, která těžila z obrovských zkušeností Miroslava Dubna. Po jeho boku nastupoval talentovaný obránce David Vala, který se stal nejproduktivnějším bekem. „Ještě nejsem rozhodnutý, jestli budu v příští sezoně pokračovat. Také uvidíme, jak to bude vypadat se zdravím,“ uvedl jednačtyřicetiletý matador.

„Věřím, že Míra Duben bude ještě hrát. Minulý rok také říkal, že v září půjde na operaci s kolenem. Nakonec zjistil, že mu to pořád jde, a odehrál celou sezonu,“ zareagoval v odlehčeném tónu na slova svého svěřence kouč Totter.

Velmi zkušený bek Miroslav Duben předával v sezoně spoluhráčům své bohaté zkušenosti.

Hráčský kádr se bude měnit minimálně, z Rusů zůstane Vlasov

Vedení klubu chce plynule navázat na to, co se zatím povedlo vybudovat. Hráčský kádr by se tak měl měnit jen minimálně. „Tým by měl zůstat z osmdesáti procent stejný jako v minulé sezoně,“ ujišťuje šéf havlíčkobrodské střídačky. K některým změnám už přesto došlo. „Igor Loginovskij tady už nebude. Určitě nám pomohl, protože s kádrem jsme tady měli problémy, ale jeho výkonnost nebyla vyšší než u brodských kluků. Nechceme hrát s cizinci na úkor místních hráčů, větší prostor dostane Jakub Lacina,“ dodal.

Dál se nepočítá ani s útočníkem Kondratěvem, z ruského trojlístku by tak měl v Kotlině zůstat jen mladík Vlasov. „Jevgenij Kondratěv má nabídky z vyšších soutěží a půjde to zkusit. Myslím si, že do prosince hrál výborně, potom kolem něj začali kroužit agenti a už to měl v hlavě. Zůstane tady nejspíš jen Kirill Vlasov. Hodně nám pomohl a myslím si, že z těchto hráčů má nejlepší charakter. Měl by to být jediný cizinec v týmu,“ hlásí Aleš Totter.

„Samozřejmě chceme dát šanci klukům z naší mládeže, z nichž někteří už do áčka nakoukli. Sice chceme postoupit do první ligy, ale rozhodně ne na úkor zapracování brodských hráčů do týmu. Dál platí, že hlavně na nich chceme stavět,“ připomněl současnou filozofii klubu, kterou nastínil už před začátkem sezony, David Kozlík.

Z ruského trojlístku v Havlíčkově Brodě nejspíš zůstane jen útočník Kirill Vlasov.

Letní příprava začne 16. května, Brod bude na ledě i v červenci

Mužstvo se pokusí splnit náročný cíl a poprat se o postup do druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Hodně důležitá tak znovu bude kvalitní letní příprava, jež odstartuje v půlce května. „O hráčském kádru bychom chtěli mít jasno do začátku letní přípravy, která začne 16. května. Hráči budou mít i v červenci zajištěný led, a to dvakrát týdně v Jihlavě. Hlavní zodpovědnost za letní přípravu budou mít Láďa Fixa a Kuba Kořínek, který k tomu studuje příslušnou vysokou školu a zná nejmodernější cviky,“ odhalil první plány trenér Totter.

(Video: razl.cz)


Audionahrávka z tiskové konference

Onlajn z tiskové konference

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu