19. 5. 2016 | Ladislav Vácha

Aleš Totter: Chceme splnit náš cíl, v přípravě budeme pracovat na sto procent

Do nadcházející sezony půjdou s tím nejvyšším možným cílem - poprat se o postup do 1. ligy. Havlíčkobrodští hokejisté nechtějí nic podcenit, s letním drilem začali už 16. května, a to nezvykle dvěma tréninky na ledě v nedaleké Jihlavě. „Myslím si, že hráč musí pracovat celoročně. Podle mě potom bude pro hráče snadnější přechod na led v červenci a v srpnu,“ věří hlavní trenér Aleš Totter, který má ve svém týmu osvědčené svěřence i několik nováčků. (Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

Na ledě jste začali hodně brzy. Co si od toho slibujete?
Myslím si, že hráč musí pracovat celoročně. Podle mě potom bude pro hráče snadnější přechod na led v červenci a v srpnu. Hráči teď mohou pracovat na svých dovednostech a od začátku přípravy mohou dělat sport, kterému se věnují. Samozřejmě k tomu patří i příprava na suchu, posilovna a tréninky rychlosti a síly. Podobně se připravují i hokejisté v zámoří, hned po sezoně pracují sami na sobě. Snažíme se, aby hráči měli co nejvíce sžitý program přípravy na suchu i na ledě. Nemusí si zbytečně sami platit nějaké skills kouče, ten servis už mají zajištěný. Tenista Nadal byl druhý na světě a dokázal změnit techniku podání, které je nejsložitějším úderem. Hráč se tak může zlepšit v každém věku. Máme tady hráče, kteří mají chuť na sobě neustále pracovat. Je super, že máme možnost trénovat v Jihlavě na ledě. Pro sezonu jsme si stanovili nějaký cíl, od začátku tak chceme k přípravě přistupovat seriózně a na sto procent. Tréninky na ledě k tomu patří. Když budou hokejisté dobří individuálně, tak mohou být rozdíloví a rozhodovat zápasy.

Na co se snažíte v úvodních trénincích na ledě zaměřit?
Určitě nechceme hráče hned na začátku strhat. Jdeme hlavně do rychlosti a do síly, vytrvalost hráči získají množstvím tréninků. Zahrnuje to i kondiční aspekt, ale ten není při trénincích na ledě na prvním místě. První dva tréninky jsme měli na zapracování. Na ledě je budu mít v sezoně na starost samozřejmě já, to platí i pro květen, červen a červenec. Přípravu na suchu povedou Láďa Fixa a Kuba Kořínek, který má nejnovější poznatky z fakulty. Na ledě budeme samozřejmě během tréninků všichni tři, ale hlavní zodpovědnost bude na mně. Chceme využít i některé odborníky, o nichž si myslíme, že našim hráčům můžou pomoct. Teď to byl trenér Ondra Smrž, který vedl dva úvodní tréninky.

Jak často budete během letní přípravy na ledě trénovat?
Prvních čtrnáct dnů bychom měli mít tréninky dvakrát týdně, potom ale bude tady v Jihlavě dva týdny problém s ledem. Budeme to tak možná muset omezit, ale chceme trénovat co nejpravidelněji, abychom nevypadli z rytmu.

Trenéra Aleše Tottera čeká druhá sezona na havlíčkobrodské střídačce.
(Foto: piratichomutov.cz)

Jak jste zatím spokojený s přístupem hráčů?
Kluci jsou nažhavení, měli dlouhou pauzu. Chceme co nejvíc omezit přestávku v červenci, je nelogické, když se trénuje dva měsíce a potom je takřka měsíc pauza. Hráčům jsme tak dali delší dovolenou, aby dobře zregenerovali a ti zranění se případně doléčili. Od 16. května budeme pracovat v podstatě nepřetržitě až do konce sezony, ale každý hráč si může v červenci vybrat deset dní dovolené. Samozřejmě si každý z nich nejspíš vybere trochu jiný termín, takže se může stát, že někdy budeme trénovat v menším počtu. Je dobré, že máme v Kotlině perfektní sportovní zázemí. Můžeme využít tělocvičnu, posilovnu, bazén, regeneraci i zatím nezaledněnou plochu hřiště.

Na ledě nebyli všichni hráči, chyběli třeba Miroslav Třetina, Petr Kuchta a Patrik Přidal. Léčí ještě nějaká zranění?
Ano, potřebují se doléčit. Je to otázka zhruba čtrnácti dnů, nechceme riskovat. Petr Kuchta zůstal v Brodě a trénuje individuálně. Byl na zákroku s kotníkem, ale už je na rekonvalescenci. Podobně je na tom i Míra Třetina. Patrik Přidal se k nám připojí už v pondělí. Trénovat s námi bude také David Musil, který je na léto tady v Čechách. Známe se, s jeho tátou jsem před několika lety trénoval. Věřím, že i jeho nasazení nám pomůže k co nejkvalitnějším tréninkům.

Kteří noví hráči se s vámi připravují?
Jednáme s několika hráči, věřím, že to dobře dopadne. Jirka Zvolánek se vrátil do Světlé nad Sázavou, do sezony počítáme s vyrovnanou brankářskou dvojicí Čeněk Novák – Michael Panec. Do obrany k nám přišel ze Světlé nad Sázavou Ondra Šíma. Míra Duben také ještě nebyl na ledě, má individuální plán. V jeho věku se potřebuje co nejlépe připravit sám. Do útoku zkoušíme Kubu Suchana, o kterém si myslím, že má talent. Když tady dostane dost prostoru na ledě, věřím, že může být dobrou posilou. Ze staršího dorostu přišel David Michálek, který může být rozdílovým hráčem. Jsme rádi, že i přes nabídky snad z půlky republiky se rozhodl tady zůstat. Dalším útočníkem je Martin Záhora, jenž vyrostl v Českých Budějovicích. Ještě dodělává maturitu, takže s námi zatím netrénuje. To platí i pro Kryštofa Kulhánka. Z Kolína tady máme Filipa Navrátila, který si prošel zraněním, ale myslím si, že je to šikovný hráč. Z třebíčské juniorky se nám ozval Miroslav Bednář, vzali jsme ho na zkoušku. Některé hráče ještě chceme získat, doufám, že jednání s nimi dobře dopadnou.

V pondělí se podávají přihlášky do 2. ligy a v úterý jede David Kozlík (předseda BK – pozn. red.) na aktiv, kde by se mělo rozhodnout o konečném herním modelu soutěže. Některé návrhy jsou zajímavé. Věřím, že David Kozlík nám přiveze dobré zprávy a 2. liga bude v příští sezoně kvalitní.

Jednou z posil je i útočník Jakub Suchan, který hrál za Písek a Milevsko.


Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu