3. 8. 2016 | Milan Sochor, Richard Wagner

Aleš Totter: Uvidíme Amsterdam a sehrajeme dobré zápasy

HAVLÍČKŮV BROD – Hráči A-týmu se připravují na novou sezonu a již za týden sehrají první přípravné utkání v Táboře. O konečné podobě mužstva bychom měli mít jasno o další týden později. „Hráče uvidíme ve třech zápasech a 19. srpna uzavřeme kádr. Pak už tým budeme připravovat na soutěž,“ odkrývá nejbližší plány havlíčkobrodský lodivod. Bruslaři porovnají své síly i s mezinárodní konkurencí, když těsně před startem ligy odletí ke dvěma přátelským zápasům do Holandska. O tom, ale i o mnohém dalším, se rozpovídal hlavní trenér Aleš Totter.

Do přípravy nastoupilo několik nových hráčů. Jak jste s nimi zatím spokojený?
Nechci teď nikomu zvyšovat nebo snižovat naděje, že se dostane do kádru, všichni ale pracují výborně. To ovšem v tuto chvíli říká každý. Všichni jsou natěšení na led a musejí ukázat svoji kvalitu. Hráče uvidíme ve třech zápasech, 11., 16. a 18. srpna, a 19. srpna uzavřeme kádr. Pak už tým budeme připravovat na soutěž.

Z týmu nedávno odešel Jakub Suchan, co za tím stálo?
Nevím, jestli jde do David Servisu, ale asi dostal lepší nabídku. Snažili jsme se mu vyhovět, ale každý je svého štěstí strůjcem. My máme kádr širší, takže kdo tady chce zabojovat o místo, tak o něj zabojuje. A kdo chce jít pryč, tak nikomu nebráníme. Šanci tady dostal a rozhodl si to sám. O to teď bude pro mě lehčí říkat některým hráčům, že tu v kádru nebudou, takže tím mi to vlastně ulehčil.

Co se týče zkušenějších hráčů, tým byl doplněný například o Tomáše Mečiara, teď tu trénuje také Luboš Voříšek. Sháníte ještě někoho dalšího?
Ne, kádr už nechci doplňovat o zkušenější hráče. Je potřeba mít pár starších hráčů ve hře, ale já preferuji to, aby tu hráli mladí. Osu mužstva máme danou. Chceme hrát agresivně a bruslivě, mladí hráči tento moderní způsob hokeje lépe vstřebávají, takže už nikoho nechceme. Vedení ještě uvažovalo o jednom zkušenějším hráči, ale já jsem se rozhodl, že už dalšího staršího hráče brát nebudeme. Počítám s tím, že Luboš Voříšek je tu na sto procent.

Do přípravy se zapojil také Tomáš Mečiar, který by měl vyztužit obrannou řadu.

Před sezonou se změnil herní model, liga je rozdělena opět na tři skupiny. Jak se na to jako kabina díváte?
Kluci jsou rádi, že se nebude tolik cestovat, nebude to tak náročné. Cestování zabíralo ohromné množství času. Navíc bude více derby. Je to asi nejrozumnější řešení. Jen by se podle mě mohlo hrát ještě více zápasů, mělo by se hrát vícekrát ve středu. Jinak je to v pohodě, na cestování výborné. Soupeři jsou všichni podobní.

Před začátkem sezony čeká BK příprava v Holandsku. Co to všechno obnáší a co to přinese týmu?
My jsme uvažovali o nějakém teambuildingu, ale pak se naskytla tato možnost. Myslím si, že je pro kluky super. Je to teda před soutěží, ale sehrajeme dva dobré přátelské zápasy v dobré atmosféře. Tilburg vyhrál třetí nejvyšší německou soutěž, může hrát druhou DEL, jestli ji přihlásil, takže je kvalitní soupeř. V pátek ráno poletíme, kluci se podívají po Amsterdamu, a večer bychom měli mít trénink. V sobotu večer a v neděli po obědě máme dva dobré zápasy, a v neděli večer poletíme z Amsterdamu. Myslím si, že ani moc prvoligových týmů nemá takový servis. O kluky bude postaráno, všechno mají zajištěné. Myslím si, že je super, že se na naší úrovni podařilo něco podobného domluvit a pro nás je to takový teambuilding před soutěží.

Počítá se, že nadcházející sezona bude ještě delší, než ta uplynulá, protože se chceme poprat o postup do první ligy. Jak moc jste tomu v létě přizpůsobili přípravu?
Chodili jsme na led a využívali jsme kondičního trenéra. Myslím si, že přechod byl teď lepší, když led začíná v činnostech převládat. Jinak jsme nějaké převratné změny nezavedli. Loni jsme tým stavěli od nuly, takže čekáme, že vazby, které se loni objevily, budou i letos fungovat a že to prodáme, že to bude každý rok lepší. Vytvořil se tu základ a ty nejtěžší kroky v loňské sezoně máme za sebou.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu