16. 8. 2016 | Ladislav Vácha

VIDEO: A-tým zbrojí na Plameny, Bruslaři se na první derby těší

Konečně! Dnes, v úterý 16. srpna, to od 18:00 v Kotlině konečně vypukne! Havlíčkobrodští fanoušci se po letní pauze dočkali prvního domácího přátelského zápasu, a to hned prestižního derby Vysočiny proti Žďáru nad Sázavou. „Je to derby, na takový zápas snad všichni musí přijít, ne? Se Žďárem je to vždy tvrdé, určitě to nebude jiné ani teď,“ odhadoval po pondělním tréninku, na němž se Bruslaři poctivě připravovali, obránce Tomáš Semrád. Těšíme se na vás!

Havlíčkův Brod absolvoval premiéru v přípravném období na ledě Tábora, kam odjel bez prvních dvou pětek. Se silným soupeřem, který bude znovu patřit na druholigové scéně k tomu nejlepšímu, sehrál vyrovnanou partii, na jejímž konci prohrál 4:6. „V Táboře šlo hlavně o to, abychom vydrželi bruslit v tempu. V naší hře bylo hodně chyb, ale tempo, ve kterém jsme chtěli hrát, nám vydrželo,“ pochvaloval si splnění cíle hlavní trenér Aleš Totter.

Docela spokojení byli i hráči, kteří si poprvé vyzkoušeli zápasovou zátěž. „Na to, že to byl první zápas, tak se mi hrálo docela dobře. Navíc jsem si zahrál s bráchou, což bylo super. Výsledek není nic moc, ale myslím si, že jsme předvedli docela dobrý výkon, i když jsme tam jeli v trochu slabší sestavě. Nebylo to tak špatné,“ ohlédl se za bitvou u Jordánu obránce Tomáš Semrád.

„Kromě tří změn půjdeme do utkání se Žďárem nad Sázavou s podobnou sestavou, která hrála už v Táboře. Po zápasu zúžíme kádr do podoby, která bude hrát i v sezoně. Stále je to ještě příprava. Fanoušci mohou vidět v akci hráče, kteří tady bojují o místo v týmu. Brod byl dlouho bez hokeje, teď nás konečně čeká první domácí zápas,“ hlásí před úterním duelem kouč Totter.

Tomáš Semrád by si rád s bráchou ještě zahrál, proto věří, že jeho sourozenec si ještě řekne o šanci v A-mužstvu. „Byl to první přátelák. Kulhoš nehrál, myslím si, že budeme hrát zase spolu. Spolupracovalo se mi s ním dobře. Uvidíme, doufám, že se brácha popere o místo v týmu a pár zápasů ještě odehraje.“ A ptáte se, jak se těší na prestižní zápas tento šikovný zadák? „Ještě nevím, jestli budu hrát. Pokud ano, tak se budu těšit, a jestli ne, tak moc ne, protože dívat se z hlediště mě moc nebaví,“ usmívá se.

Pokud brodští fanoušci zapátrají v paměti, vzpomenou si na to, že to byl právě on, kdo vstřelil během minulého vzájemného zápasu důležitý gól na Bouchalkách, jímž Broďáci v oslabení srovnali na 2:2. „Určitě bych to chtěl zopakovat, dávat góly je super. Jsme tady ale hlavně kvůli týmovému výsledku, musíme to potvrdit.“

Semrádovi se líbí i model tří skupin, podle nějž se bude 2. liga znovu hrát. „Uvidíme, jak to bude vypadat. Myslím si, že to není špatné. Docela zajímavě vypadal i ten původní model, jen nebylo dobré, že tam byly naskládané zápasy s rivaly z okolí do jedné části sezony. Čekají nás Kolín nebo Tábor, samí dobří soupeři.“

„Nasazení tady zatím na postup je, uvidíme, jak to bude vypadat na ledě. Záleží na tom, jak si to všechno sedne. Základ týmu zůstal stejný, myslím si, že to je dobře. Je tady dobrá parta, musíme toho využít. Doufám, že čtvrtfinále bude v této sezoně minimum. Uvidíme, základ bude postoupit do play-off. To je úplně jiná soutěž. Jestli se tam dostaneme, tak se musíme poprat o co nejlepší výsledek,“ vyhlíží mistrovské boje hokejista, který se po ledě prohání s číslem 93 na dresu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu